خراسان شمالی در ماتم علمدار کربلا

ایرنا/ بجنورد- ایرنا- صدای نوحه و سینهزنی در سراسر خراسان شمالی به مناسبت تاسوعا طنینانداز شد و مردم این خطه با دلهایی آکنده از اندوه و ارادت یاد و خاطره علمدار کربلا، حضرت عباس (ع) را گرامی داشتند.
به گزارش ایرنا، روز تاسوعا در خراسان شمالی، حال و هوایی متفاوت دارد؛ وقتی که کوچهها و خیابانها، میدانهای شهر و روستاها در سکوت و البته صدای گلوهای گرفته از ناله و مرثیهخوانی غرق میشوند، نشان از عشقی است که در دلهای مردم این خطه جاری است.
امروز، خراسان شمالی در ماتم سرور و سالار شهیدان، حضرت ابوالفضل العباس(ع)، علمدار بیبدیل کربلا است.
از نخستین ساعات صبح که آفتاب هنوز به همه جای استان نرسیده، مردم، چه پیر و جوان، زن و مرد در کنار هم صف بستهاند تا در آیینهای سوگواری شرکت کنند.
صفهایی که به وسعت شهرها و روستاهاست و هر قدم آن گامهایی است در راه عزاداری برای عشقی که هزار و چهارصد سال پیش در کربلا رقم خورد.
صدای نوحه در کوچه پس کوچههای بجنورد
صدای نوحهخوانان از هیاتها و دستههای عزاداری در مرکز شهر بجنورد بلند است؛ نالههایی که در دل جان مینشینند و اشک را مهمان چشمان مردمان میکنند.
جوانانی که امسال نقش پررنگتری در این مراسم ایفا میکنند، با اشکهایی سوزان و دلی پر از شعور دینی به سینه میزنند و زنجیر میزنند.
چشمها به پرچمهای سیاه و علمهای بلند دوخته شده است که در دستهای نوجوانان و جوانان استان به اهتزاز درمیآید.
در این روز، هر نقطه از خراسان شمالی به صحنهای برای نمایش دلدادگی تبدیل میشود؛ از هیاتهای کوچک روستایی گرفته تا دستههای بزرگ شهرها.
اشکهای بیصدا در عزای عباس(ع)
دختران نوجوان، چادرهای مشکی بر سر دارند و با صدای آرام اما پرمعنا، ذکر یا عباس(ع) را زمزمه میکنند.
اشکهای بیصدای آنها، روایتگر عمق ارادت نسلی است که عشق به اهل بیت(ع) را در قلبهایشان زنده نگه داشتهاند.
پسران جوان با قدمهای استوار و دلی پر از شور، علمهای بزرگ را حمل میکنند و گویی روح علمدار کربلا را در خود دارند.
در میان این خیل عزاداران، پیرمردانی دیده میشوند که با نگاهی سرشار از خاطره، اشک میریزند و میگویند: «تاسوعا روزی است که دلها به هم نزدیکتر میشوند؛ روزی است که غم کربلا زنده میماند.»
ماتم، پیوندی ناگسستنی میان نسلها
آنچه در تاسوعای خراسان شمالی دیده میشود، فراتر از یک مراسم مذهبی است؛ اینجا پیوندی ناگسستنی میان نسلها برقرار است.
کودکان که برای نخستین بار در این آیینها شرکت میکنند با کنجکاوی و چشمهایی پر از هیجان به بزرگترها نگاه میکنند و نسل قدیم، دست در دست نسل نو، امید به تداوم این فرهنگ دارد.
مردم این استان از هر قشر و طبقه در کنار هم ایستادهاند تا پیام ایثار، وفاداری و عشق به اهل بیت را در قالب این آیینهای سوگواری به جهان نشان دهند.
فضای شهرها و روستاها مملو از نذریهای ساده اما صمیمی است؛ نذریهایی که با دستهای گرم و دلی مهربان توزیع میشوند و دلها را به هم نزدیکتر میکنند.
خراسانشمالی با یک میلیون نفر جمعیت و ۱۰ شهرستان واقع در شمال شرق کشور است.