تردد روان زوار از مرز خسروی/ پذیرش ۶ هزار زائر عتبات عالیات از ابتدای ماه محرم

ایرنا/ مرز رسمی خسروی در شهرستان قصرشیرین دروازه کربلا به عنوان قدیمیترین و اصلی ترین مرز برای تردد زوار عتبات عالیات در آستانه نهم و دهم ماه محرم (تاسوعا و عاشورای حسینی) پذیرای حضور زائران عتبات عالیات است و ورود و خروج زوار از این مرز به صورت روان و شبانه روزی در جریان است.
مرز رسمی خسروی با زیرساختها و راههای دسترسی مطلوب و امکاناتی مناسب، مرزی راحت و ایمن برای تردد سریع زائران اربعین است.
مسیرهای منتهی به این مرز به شکل بزرگراه بوده زوار می توانند از مقصد استان های خود به سه طریق عازم مرز خسروی شوند و علاوه بر خودروهای شخصی از طریق ناوگان حمل و نقل هوایی و یا زمینی و بین شهری و یا خطوط ریلی به مرکز استان کرمانشاه رسیده و پس از آن نیز با خودروهای شخصی و یا ناوگان عمومی بین شهری عازم مرز شوند.
مرز رسمی خسروی در فاصله ۱۵ کیلومتری قصرشیرین تا بغداد پایتخت عراق ۱۹۰، نجف ۳۸۰، کربلا ۳۰۰، کاظمین ۲۰۳ و تا سامرا ۳۲۶ کیلومتر فاصله دارد و به دلیل مسافت کوتاهی که نسبت به سایر مرزهای کشورمان با شهرهای زیارتی و مهم عراق دارد، کانونی مهم برای تردد مسافران و زائران ایرانی و عراقی است.
مرز خسروی در گذشته جزئی از راه ابریشم بوده که خسروی - منذریه مسیر اصلی به سمت جاده بغداد پایتخت کشور عراق و سپس بندر حلب در سوریه و ساحل دریای مدیترانه بود.
زائرانی که مرز خسروی را برای ورود به عراق انتخاب می کنند پس از عبور از شهرهای دیاله و بغداد به کاظمین سپس کربلا و نجف می رسند و زائران پیش از زیارت امام حسین(ع)، به امامان مدفون در کاظمین و سامرا عرض ادب می کنند و همین موضوع خسروی را به «مسیر ولایت» ملقب کرده است.