شهیدنامه استان سمنان؛ جاویدنام علیرضا جلالی

ایرنا/ علیرضا جلالی شهید دوران دفاع مقدس شهرستان شاهرود از دیار دارالمرحمه سمنان است؛ سنگرساز بیسنگری که پس از ۱۳ روز از آخرین اعزامش به جبهه مجروح شد و در بیمارستان تهران به شهادت رسید.
علیرضا جلالی فرزند محمدرضا، دوم اردیبهشت ۱۳۴۲ در خانوادهای مذهبی و دوستدار اهل بیت(علیهمالسلام) در شاهروددیده به جهان گشود.
علیرضا در دوران کودکی نزد مادرش اصول دین و احکام نماز را فرا گرفت. سال ۱۳۴۸ در مدرسه پدر (فتاح کنونی) که نزدیک منزلشان بود به تحصیل پرداخت.
طی تحصیلات ابتدایی کمک به پدر و خرید منزل را بر عهده داشت و در اندک وقتی که پیدا میکرد در تکیه گلشن، نزد کربلایی علی مومن به یادگرفتن قرائت نماز میپرداخت.
فعالیتهای انقلابی از مساجد تا جبهه جنگ
سال ۱۳۵۷ هنگامی که انقلاب اوج گرفت در تظاهراتی که روز بیست و یکم ماه رمضان از مسجد مصلی شروع شد، نقش بسیار مهمی داشت. در کوچه مسجد آقای اشرفی ماموران رژیم او را تعقیب و دستگیر کردند.
شهید جلالی تا وقتی که انقلاب اسلامی به پیروزی رسید به تحصیل خود ادامه داد. شبها به گشت و نگهبانی میپرداخت تا اینکه بسیج مردمی تشکیل شد.
وی ماه سوم جنگ از طرف بسیج به پادگان امام حسین(ع) تهران اعزام شد و بعد از یک ماه سه روز به مرخصی آمد و پس از خداحافظی به جبهه مریوان اعزام شد.
شهید بزرگوار جلالی پس از پنج ماه حضور طی یک حمله شبانه مجروح و در بیمارستان مریوان بستری شد. چشم او تاحدودی بینایی خود را از دست داده بود.
وی پس از پنج ماه مداوا به شاهرود بازگشت در دوازدهم اردیبهشت ۱۳۶۱ از طریق جهاد سازندگی برای چندمین بار به جبهه اهواز خونینشهر به عنوان راننده لودر اعزام شد.
فرازی از وصیتنامه شهید
«با پروردگارا، تو را شکر که شربت شهادت، این یگانه راه رسیدن انسان به خود را به من بنده حقیر و گناهکار ارزانی داشتی. تو را شکر که این نعمت خداپسندانه را بر این انسان ذلیل عطا فرمودی و من تنها راه سعادت خویش را شهادت در راهت یافتم و چه زیباست که من با زمان، کوچکترین وسیله خود، اعلاترین و ارزشمندترین ارزشها را گرفتم و این نیست مگر لطف و عنایت پروردگار به بندهاش.»
شهید والامقام جلالی در شبی که مشغول ساخت خاکریز برای عملیات بیتالمقدس بود مورد اصابت ترکش خمپاره قرار گرفت و مجروح شد و سپس به بیمارستان اهواز منتقل و پس از چند روز به بیمارستانی در تهران اعزام شد. سرانجام در بیست و پنجم اردیبهشت ۱۳۶۱ در بیمارستان تهران به فیض شهادت نائل آمد و به آرزوی دیرینه خود رسید.
پیکر پاک و مطهرش پس از تشییع با شکوه در گلزار شهدای زادگاهش شاهرود به خاک سپرده شد.
نقش رزمندگان استان سمنان در دوران دفاع مقدس
دوران هشت ساله دفاع مقدس برگ افتخاری در دفتر غیرت و مردانگی ایرانیان رقم زد، مردم استان سمنان با اعزام تعداد قابل توجه رزمندگان به این نبرد، جزو سه استان برتر در تقدیم بیشترین تعداد شهید در کشور است؛ مدالی که از هر رنگی بالاتر و آرمانی جاودان را یادآور است.
رزمندگان سلحشور و دلیر ایران اسلامی طی هشت سال دفاع مقدس بیش از ۱۰۰ عملیات محدود نیمهگسترده و گسترده انجام دادند و با مدیریت تحسینبرانگیز نظامی و پرورش قوای رزمی توانستند با قاطعیت از تمامیت ارضی جمهوری اسلامی ایران دفاع کنند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان نیز در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات توسط سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات توسط جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.