نماد آخرین خبر

نخستین محموله کولبری با رویه جدید در آذربایجان‌غربی ثبت سفارش شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نخستین محموله کولبری با رویه جدید در آذربایجان‌غربی ثبت سفارش شد

ایرنا/ سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی گفت: نخستین محموله کولبری با بار حبوبات با رویه جدید در مناطق مرزی جنوب استان ثبت سفارش شد.

سخاوت خیرخواه، سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی اظهار کرد: در قالب رویه جدید کولبری که از اول تیر ماه در شهرستان‌های سردشت، میرآباد و پیرانشهر شروع شده، نخستین محموله با بار حبوبات، ثبت سفارش شده است.

وی با اشاره به اینکه در قالب قانون ساماندهی و نظارت بر تجارت مرزی (کولبری و ملوانی) و ایجاد اشتغال پایدار مرزنشینان، ورود ۸۷ قلم کالا انجام می‌شود، اضافه کرد: تاکنون اقدامات لازم برای ورود برخی کالاها از جمله پارچه، لاستیک و قطعات خودرو نیز در حال انجام است.

سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی یادآور شد: در قالب این قانون جدید، تمامی سرپرستان خانوار در شهرستان‌های مرزی سردشت، پیرانشهر و میرآیاد که مشمول آیین‌نامه قدیم هستند، می‌توانند در رویه جدید کولبری مبادلات کالاهای مرزی را انجام دهند که سهم کلی آذربایجان‌غربی در این قانون واردات کالا به میزان ۴۵۰ میلیون دلار در سال است.

وی افزود: در آیین‌نامه قدیم فقط اهالی روستاهای واقع در شعاع ۲۰ کیلومتری مرز مشمول کار کولبری و پیله‌وری می‌شدند، اما در قانون جدید مساله شعاع مرزی حذف و بر افزایش فرصت‌های اشتغال برای مرزنشینان تاکید شده است.

خیرخواه گفت: این قانون از اول تیر ماه امسال اجرایی شده که رونق اقتصاد مناطق مرزی، ایجاد شفافیت و رصدپذیری واردات، توزیع و عرضه کالاهای مبادله مرزنشینی، تقویت معیشت مرزنشینان و کاهش مبادلات غیررسمی در مرزهای زمینی و آبی، واردات کالا از طریق رویه های ملوانی (ته لنجی) و کولبری را دنبال می‌کند.

وی خاطرنشان کرد: این قانون در پنج استان کشور از جمله آذربایجان غربی، کردستان، کرمانشاه، سیستان و بلوچستان و خراسان جنوبی به مدت پنج سال اجرایی شود که سهم آذربایجان‌غربی از آن ۶۵ هزار نفر جمعیت سه شهرستان مرزی پیرانشهر، سردشت و میرآباد است.

سرپرست اداره کل صنعت معدن و تجارت آذربایجان‌غربی یادآور شد: هر چند این اقلام کالا که در قالب رویه جدید کولبری می‌توان به سایر شهرستان‌ها و مناطق مختلف کشور هم فرستاده شود اما در قانون جدید تاکید بر ماندگاری این کالاها در این مناطق و ایجاد اشتغال پایدار در شهرستان‌های مرزی با ایجاد بازارچه‌های مرزی است.

وی اضافه کرد: اهالی این شهرستان‌های مرزی (پیرانشهر، سردشت و میرآباد) می‌توانند در قالب کارگزاری‌هایی که توسط اهالی شهرستان های مرزی یا سایر مناطق در وزارت صمت راه اندازی می‌شوند، نسبت به ساماندهی و واردات کالا با رویه کولبری اقدام کنند.

آخرین خبر آذربایجان غربی در اینستاگرام :
https://instagram.com/wazerbaijan_today