گام بلند کرمانشاه در مسیر ترانزیت بینالمللی؛ آزادراه حرم تا حرم به ۷۵ درصد رسید

تسنیم/ آزادراه بیستون–کرمانشاه–حمیل، به عنوان بخشی حیاتی از کریدور اتوبانی حرم تا حرم و مسیری کلیدی برای ترانزیت منطقهای و بینالمللی، با پیشرفت فیزیکی ۷۵ درصدی در دست اجراست.
آزادراه بیستون ـ کرمانشاه ـ حمیل بهعنوان یکی از پروژههای کلیدی و ترانزیتی کشور، با مشارکت بخش خصوصی در دست اجراست؛ پروژهای که نقشی حیاتی در توسعه زیرساختهای حملونقل و تسهیل ارتباطات منطقهای ایفا میکند.
این مسیر بخشی از کریدور اتوبانی حرم تا حرم (مشهد تا کربلا) بوده و در راستای توافقات منطقهای از جمله گسترش راههای ترانزیتی به سوریه، جایگاه راهبردی ویژهای یافته است.
به گفته مسئولان، پروژههایی از این دست نه تنها امیدآفرین هستند، بلکه با شتاببخشیدن به توسعه ملی، زمینهساز ارتقای نقش ایران در مبادلات بینالمللی بهویژه در ایام پر تردد اربعین خواهند بود.
پیشرفت 75 درصدی پروژه آزادراه بیستون ـ حمیل در قطعه کنارگذر شرقی کرمانشاه
امیرمهدی بخشی، مدیرعامل آزادراه بیستون - کرمانشاه - حمیل و قزانچی کرمانشاه اظهار کرد: آزادراه بیستون ـ کرمانشاه ـ حمیل به طول 141 کیلومتر که از بیستون آغاز میشود، هماکنون با 75 درصد پیشرفت فیزیکی در دست اجراست.
وی افزود: این مسیر که یکی از گذرگاههای مهم غرب کشور محسوب میشود، نقش قابل توجهی در توسعه اقتصادی، تسهیل ترانزیت جادهای و ایجاد اشتغال پایدار در استان کرمانشاه خواهد داشت.
مدیرعامل آزادراه بیستون - کرمانشاه - حمیل و قزانچی کرمانشاه گفت: این پروژه در دو قطعه در حال اجراست و در طول مسیر آن 28 دستگاه پل بزرگ تعبیه شده است.
بخشی بیان کرد: بهرهبرداری از این آزادراه موجب افزایش سرعت عبور و مرور و روانسازی ترافیک خواهد شد و نقش مهمی در تسهیل صادرات و ترانزیت منطقه ایفا میکند؛ مهمترین نیاز کنونی پروژه، تأمین به موقع اعتبارات دولتی است.
تأمین 50 درصد اعتبار آزادراه کرمانشاه ـ حمیل
هوشنگ بازوند، مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور نیز اظهار کرد: در این پروژه، ارتقای مسیر از بزرگراه به آزادراه در دستور کار قرار گرفته و مسیر چهار خطه موجود به یک آزادراه 6 خطه تبدیل میشود.
وی افزود: آزادراه مذکور بخشی از محور ترانزیتی تهران ـ همدان ـ کرمانشاه است که از کرمانشاه تا حمیل امتداد یافته و در ادامه به دو مسیر مرزی خسروی و مهران منشعب میشود.
مدیرعامل شرکت ساخت و توسعه زیربناهای حمل و نقل کشور گفت: اکنون از یکهزار میلیارد تومان اعتبار موردنیاز برای تکمیل پروژه، تاکنون حدود 500 میلیارد تومان تأمین شده و بخشی از آن نیز به صورت قیر تحویلی به سرمایهگذار اختصاص یافته است.
بازوند عنوان کرد: مابقی اعتبار قرار است از محل ماده 56 قانون الحاق تأمین شود.
گفتنی است، با فراهم بودن تمامی زیرساختها، در صورت تأمین اعتبار بهموقع، حدود 35 کیلومتر از این آزادراه تا پایان سال جاری به بهرهبرداری خواهد رسید.