امسال بیش از یکهزار میلیارد ریال کالای قاچاق در یزد کشف شد

ایرنا/ دبیر کمیسیون برنامه ریزی، هماهنگی و نظارت بر مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان یزد گفت: طی سه ماهه اول سالجاری در قالب ۲۳۷ فقره پرونده، بیش از یکهزار و ۲۲ میلیارد ریال انواع کالای قاچاق در این استان کشف و ضبط شد.
ابوالفضل خوشنویس افزود: این میزان کشفیات در مقایسه با مدت مشابه پارسال از لحاظ تعداد پرونده ۲۷ درصد و به لحاظ ارزش ۲۶ درصد کاهش نشان می دهد.
وی در خصوص مهمترین پرونده های کشف هم اظهار داشت: قاچاق سوخت، وسایل نقلیه، پوشاک، مواد غذایی و آشامیدنی و دارو نسبت به سایر اجناس بیشتر است.
این مسئول همچنین در ادامه اشاره ای به عملکرد سال گذشته این کمیسیون کرد و گفت: ۱۳۵ دستگاه خودرو قاچاق به ارزش ۲ هزار میلیارد ریال و بیش از ۲ میلیون لیتر سوخت در سال گذشته در استان کشف شد.
خوشنویس به اهمیت و ضرورت همکاری همه مردم و دستگاههای مختلف اشاره کرد و گفت: برای مبارزه عملی با پدیده قاچاق که به اقتصاد کشور خسارات جبران ناپذیری وارد می کند همه باید به خوبی و جدی نقش خود را ایفا کنند.
دبیر کمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز استان بیان کرد: قانون به خوبی وظایف همه دستگاههای اجرایی را برای نظارت و پیشگیری از قاچاق دقیق مشخص کرده که اگر کامل اجرایی شود نقش اصلی در مبارزه با آن دارد.
خوشنویس تصریح کرد: برای امر نظارت و شفاف سازی و پیشگیری از قاچاق، دولت برای دستگاه ها نیز نسبت به راه اندازی سامانه های مختلف اقدام کرده است.
وی یادآور شد: استفاده همیشگی و جدی از سامانهها در تمامی مراحل برای مجموعه های مختلف نقش تعیین کننده ای در مبارزه و پیشگیری از قاچاق در کشور دارد و همه باید در این خصوص وظایف قانونی و ملی خود را انجام دهند.
وی با اشاره به اینکه پدیده قاچاق چند وجهی است و نظارت و مبارزه تنها کار یک نهاد و اداره نیست و در کمک به اقتصاد کشور بسیار اهمیت دارد، ابراز امیدواری کرد همه در راستای اجرای قانون حرکت کنند.
خوشنویس همچنین با تشکر از همه دستگاهای عضو کمیسیون در سطح استان از مردم خواست در صورت مشاهد هرگونه تخلف و یا موارد مشکوک به قاچاق را با تلفنهای ۱۱۰، ۱۱۳، ۱۱۴ و ۳۱۱۱ اعلام کنند که موضوع بررسی و اقدام به عمل می آید.
دوازدهم تیرماه سالروز صدور فرمان مقام معظم رهبری در خصوص مبارزه با قاچاق کالا و ارز در کشور است.
یزد موقعیت ویژهای در اتصال استانهای جنوبی و شرقی ایران به مرکز، شمال و غرب کشور دارد و با توجه به موقعیت آن در مسیر کریدور شمال - جنوب، بعضا راه های آن برای انتقال کالای قاچاق مورد سوء استفاده قرار میگیرد.