افزایش ۱۷۲۰ هکتاری نواحی صنعتی؛ خراسان شمالی آماده میزبانی از سرمایهگذاران

ایرنا/ سرپرست شرکت شهرکهای صنعتی خراسان شمالی گفت: در حالی که وسعت شهرکها و نواحی صنعتی استان به یکهزار و ۷۲۰ هکتار رسیده در برخی مناطق با کمبود زمین صنعتی برای واگذاری مواجه هستیم و این موضوع مانعی در مسیر توسعه صنایع است.
مهدی توانا روز سهشنبه در نشست با معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی اظهار کرد: کمبود نقدینگی و نبود تسهیلات مالی از دیگر چالشهای اساسی صنایع مستقر در شهرکهای صنعتی استان است که در صورت تأمین اعتبار، میتوان شاهد فعالسازی واحدهای راکد و ارتقای ظرفیت تولید در واحدهای نیمهفعال بود.
وی با بیان اینکه گسترش زیرساختها در شهرکهای صنعتی استان در دستور کار قرار دارد، افزود: اختصاص هدفمند اعتبارات برای توسعه زیرساختها و ایجاد واحدهای جدید، نقش مهمی در رونق تولید خواهد داشت.
توانا همچنین با تاکید بر ضرورت اجرای اهلیتسنجی دقیق در روند واگذاری زمین صنعتی تصریح کرد: این فرآیند باید به شکلی انجام شود که منجر به بهرهوری اقتصادی و استفاده بهینه از منابع شود، برای این منظور نیز هماهنگی میان دستگاههای صادرکننده مجوزهای صنعتی ضروری است.
وی از تدوین راهکارهایی برای انتقال صنوف آلاینده و مزاحم از سطح شهر بجنورد به خارج شهر خبر داد و گفت: ایجاد مجتمعهای صنفی و کارگاهی جدید میتواند ضمن کاهش آلودگی و مزاحمت شهری، اشتغال مولد را نیز تقویت کند.
باید از خامفروشی عبور کنیم
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار خراسان شمالی نیز با تاکید بر لزوم فعالسازی واحدهای راکد گفت: نگاه تحولگرای شرکت شهرکهای صنعتی در دوره جدید میتواند نویدبخش تحولی بنیادین در صنایع کوچک و متوسط استان باشد.
محمودرضا معموری خامفروشی را یکی از آسیبهای جدی حوزه صنعت، معدن و کشاورزی استان دانست و افزود: در مسیر توسعه باید به سمت ایجاد صنایع تبدیلی و تولید محصولات نهایی حرکت کنیم تا ارزش افزوده بیشتری در استان باقی بماند.
به گفته وی، این تغییر رویکرد میتواند با مطالعه زنجیره ارزش محصولات، حمایت از صنایع پاییندستی و جذب سرمایهگذار در بخشهای مولد محقق شود.
خراسان شمالی با بیش از یک میلیون نفر جمعیت که ۴۴ درصد آن ها در روستاها زندگی می کنند، دارای ۱۰ شهرک و ۸ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی است.
خراسان شمالی حدود ۴۰۰ واحد تولیدی و صنعتی با سرمایه گذاری ۱۳ هزار میلیارد ریال و اشتغال ۱۱ هزار نفر دارد که از لحاظ داشتن صنایع بزرگ صنعتی در بین ۳۱ استان کشور رتبه دهم را داراست.
سهم اشتغال در این استان در سه بخش کشاورزی با ۳۹.۶ درصد، صنعت با ۲۴.۳ درصد و خدمات ۳۶.۱ درصد است