نماد آخرین خبر

بیماری طیور در کمین مرغداری‌ها

منبع
صدا و سيما
بروزرسانی
بیماری طیور در کمین مرغداری‌ها

صدا و سیما/ مرغداران با رعایت نکات بهداشتی از بیماری طیور، جلوگیری کنند.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی کردستان با اعلام این خبر گفت: با توجه به افزایش دما و مشاهده بیماری‌های ویروسی از قبیل برونشیت عفونی، نیوکاسل و آنفلوانزای H۹ در برخی از مزارع مرغ گوشتی، مرغداران باید نکات بهداشتی را در این رابطه رعایت کنند.

صابر صلواتی افزود: عامل این سندرم به ترکیبات ضدعفونی مختلف از جمله ترکیبات چهارتایی آمونیوم، الکل‌ها، مواد کلردار و یددار، گلوتارآلدئید، فرمالدئید و ترکیبات پراکسید هیدروژن حساس بوده و استفاده اصولی از این ترکیبات مطابق دستورالعمل‌های فنی می‌تواند در کاهش خطر ابتلا مؤثر باشد؛ ضمن اینکه از آنجا که دستگاه تنفسی درگیر است، ضدعفونی هوا نیز در روند درمان و بهبود بیماری مفید خواهد بود.

صلواتی به واحدهای پرورشی توصیه کرد رعایت فاصله مناسب بین جوجه‌ریزی حداقل به مدت سه هفته، اجتناب از هرگونه جوجه‌ریزی بالاتر از ظرفیت مرغداری و رعایت کامل مقررات امنیت زیستی از جمله اطمینان از حصارکشی واحد، فعال‌سازی حوضچه ضدعفونی و کوره لاشه‌سوز و یا چاه دفن تلفات قبل از جوجه‌ریزی را مد نظر داشته باشند.

لزوم جلوگیری از ورود خودروهای متفرقه در دوره پرورش به واحد از جمله خودروهای فروش مرغ زنده، ضدعفونی همه خودروهای ورودی به واحد پرورش، جلوگیری از ورود افراد متفرقه به واحد از جمله مرغداران، کارگران فارم‌های پرورشی، فروشندگان دوره‌گرد مرغ زنده و فراهم کردن شرایط محیطی مناسب پرورش از لحاظ تهویه، دما و رطوبت، از دیگر مواردی بود که وی به آن اشاره کرد.

وی با اشاره به بروز این سندرم، افزود: کمپلکس تنفسی ناشی از درگیری همزمان گله به یک یا چند ویروس با تظاهر علائم تنفسی از جمله رال‌های تنفسی، سرفه، عطسه و ترشحات بینی مشخص می‌شود.

صلواتی گفت: سندرم تنفسی با منشا ویروسی، بیماری حاد و واگیر دستگاه تنفسی طیور است که باعث کاهش وزن و افزایش ضریب تبدیل و در صورت همراه شدن با سایر بیماری‌های طیور موجب بروز تلفات نامتعارف گله می‌شود.

رئیس اداره بهداشت و مدیریت بیماری‌های طیور اداره کل دامپزشکی کردستان یادآور شد: طیور در تمام سنین حساس هستند ولی مرگ و میر اواخر دوره پرورشی در طیور گوشتی، ناشی از عفونت‌های ثانویه باکتریایی است که متعاقب آسیب وارده به دستگاه تنفس اتفاق می‌افتد.

صلواتی افزود: اجرای اقدامات بهداشتی پیش از جوجه‌ریزی از جمله شست‌وشو، ضدعفونی و شعله‌افکنی دقیق بین ۲ دوره پرورش، نقشی کلیدی در پیشگیری از بیماری دارد.





آخرین خبر کردستان در اینستاگرام :
https://instagram.com/kurdistan.online