واحدهای صنعتی کردستان نیازمند تسهیلات سرمایه در گردش و طرح توسعه

ایرنا/ استاندار کردستان روز پنجشنبه از ۲ واحد صنعتی و تولیدی در دهگلان بازدید کرد که مشکل اصلی این واحدها، عدم پرداخت تسهیلات برای طرح توسعه، خرید مواد اولیه و سرمایه در گردش بود.
اولین واحد تولیدی که مورد بازدید استاندار کردستان قرار گرفت، واحد تولیدی سیندژ، تولید کننده پروفیل بود.
مدیرعامل این واحد تولیدی اظهار کرد: در حال حاضر مهمترین مشکل ما تامین مواد اولیه است.
سجادی ضمن قدردانی از همکاری بانکها در ارائه تسهیلات، افزود: بانک مرکزی اجازه نمیدهد، بانکها همکاری لازم را در این زمینه داشته باشند.
این فعال حوزه تولید ادامه داد: ما مشکل فروش نداریم و با وجود بالا بودن قیمت تولیدات ما، استقبال مردم از آن به دلیل کیفیت کار، بسیار بالاست.
مدیرعامل واحد تولیدی سیندژ از استاندار کردستان و دستگاههای مرتبط خواست از این واحد تولیدی حمایت کنند و اضافه کرد: ۲ طرح توسعه داریم که باعث رونق کار و اشتغالزایی بیشتر خواهد شد.
وی ادامه داد: ماشین آلات از آورده خود هیات مدیره و سهامداران در واحد تولیدی مستقر شده است، ضمن اینکه در دور اول سفر شهید رئیسی به استان، ۶۰ میلیارد تومان مصوبه در اختیار بانک توسعه تعاون قرار گرفت که باید پرداخت می شد، اما هنوز انجام نشده است.
سجادی یادآور شد: ماشینآلات در و پنجره آکبند در واحد تولیدی ما مستقر است ولی هنوز باز نشده و کار نمی کند.
وی گفت: سامانه بانک مرکزی یک هفته است که به پلتفرمهای داخلی بانک تجارت متصل شده و متاسفانه کد رهگیری سمات به ما ارائه نمی شود و ۲۵۰ میلیون تومان بابت خرید ماشینآلات ضرر کردهایم.
مدیرعامل واحد تولیدی سیندژ با بیان اینکه این واحد تولیدی از روز جمعه هفته گذشته به دلیل نبود مواد اولیه تعطیل شده است، افزود: ظرفیت اسمی این واحد تولیدی، چهار هزار تن در سال است اما طی سالهای گذشته، به علت محدودیت، ۲ هزار تن تولید داشته است.
وی یادآور شد: در حال حاضر ۴۵ نفر به صورت مستقیم در این واحد تولیدی مشغول به کار هستند که در صورت اجرای طرح توسعه، به ۱۰۰ نفر هم می رسد.
این فعال حوزه تولید ادامه داد: علت نبود مواد اولیه، این است که سیستم بانکی به کسانی که بدهی داشته باشند، تسهیلات نمیدهد و این مجموعه به بانکهای ملی و صنعت و معدن بدهی دارد.
وی با بیان اینکه انتظارات این بانکها با واقعیت متفاوت است، اظهار کرد: ۱۰۰ میلیارد تومان به مدت یکسال به ما تسهیلات به عنوان سرمایه در گردش پرداخت شده است.
بازدید از واحد تولیدی رب گوجه فرنگی
استاندار کردستان در ادامه از واحد تولیدی خرمدشت تولیدکننده رب گوجه فرنگی هم بازدید کرد.
ناصر زرین در حاشیه این بازدید گفت: این واحد تولیدی روزانه ۵۰۰ تن گوجه دریافت و به ۸۰ تن رب تولید می کند و در کنارش خارج از فصل، در آذرماه، طی ۲ ماه تولید پوره سیب با ظرفیت ۵۰۰ تن می کند.
وی افزود: همزمان ذرت خوراکی آلبالو منجمد پوره توت فرنگی پوره سیر، عمده محصولات تولیدی ما هستند.
عضو هیات مدیره این شرکت اظهار کرد: در حال حاضر مشکلی که مجموعه دارد، سرمایه در گردش است، به طوریکه ما الان حداقل ۵۰ میلیارد تومان سرمایه در گردش نیاز داریم.
زرین اضافه کرد: چون دوره بازگشت وصول مطالبات ما حداقل چهار ماه است، به خاطر نوع کشتی که میشود(کشت گوجه طی سه ماه انجام می شود)، ما باید سه ماه بگیریم و طی ۹ ماه بفروشیم.
وی ادامه داد: اگه بتوانیم سرمایه در گردش این واحد را تامین کنیم، باعث تغییر الگوی کشت در سطح استان خواهد شد.
عصو هیات مدیره شرکت خرمدشت گفت: ظرفیت اشتغال آذرماه نیروی تمام وقت و پاره وقت حدود ۱۵۰ نفر است ولی تا ۲۰۰ نفر قابل افزایش است.