دو مطالبه اجتماعی مهم لنده شناسایی شد

فارس/ در نشست هماندیشی بررسی آسیبهای اجتماعی شهرستان لنده، اورژانس اجتماعی و کمپ ترک اعتیاد بهعنوان دو نیاز اساسی این شهرستان در حوزه اجتماعی مورد تأکید قرار گرفت.
نشست هماندیشی بررسی آسیبهای اجتماعی شهرستان لنده، با حضور فرماندار، رئیس دادگستری، فرمانده انتظامی، رئیس بهزیستی و رئیس شبکه بهداشت و درمان با هدف اولویتبندی آسیبها، بررسی وضعیت موجود و اتخاذ تصمیمات مدیریتی جهت مقابله مؤثر با آسیبهای اجتماعی در سطح شهرستان در فرمانداری برگزار شد.
سید محمد تقوی، فرماندار شهرستان لنده، در این نشست با تأکید بر ضرورت نگاه علمی به آسیبهای اجتماعی گفت: آسیبها باید اولویت بندی شوند.
وی با اشاره به نقش خانواده در پیشگیری از آسیبهای اجتماعی گفت:باید تلاش شود با فراگیر کردن آموزش و آگاهی بخشی ، خانواده ها را در مقابل آسیب های اجتماعی مصون سازی کرد.
فرماندار لنده راهاندازی اورژانس اجتماعی را یکی از نیازهای اساسی برشمرد و افزود: مکاتبات و پیگیریهای لازم برای راه اندازی این مهم در سطح استان و کشور شکل گرفته و امیدواریم که این نیازمندی اساسی محقق شود.
وی راهاندازی کمپ ترک اعتیاد را یکی دیگر از اولویت ها دانست و خاطرنشان کرد: در این زمینه نیز مشکلاتی وجود دارد که در حال پیگیری و رفع آنها هستیم.
فرماندار لنده با تأکید بر لزوم ایجاد ساختار منسجم برای مدیریت آسیبها گفت: باید کمیته پایش و تحلیل آسیبها تشکیل و اطلس آسیبهای اجتماعی شهرستان تدوین شود؛ همچنین از پایاننامهها و تحقیقات علمی در این خصوص حمایت کنیم.
تقوی در ادامه از ضعف تعامل بینسازمانی انتقاد کرد و گفت: تعامل بین دستگاهها در مقابله با آسیبهای اجتماعی بسیار ضعیف است و باید همکاریهای بینسازمانی را تقویت کنیم.
وی استفاده از ظرفیتهای فرهنگی را در آگاهسازی عمومی و مقابله با انواع آسیب ها مؤثر دانست و گفت: قوه قهریه و برخوردهای سلبی اثر گذار نیست و تلاش شود از طریق تریبونهای مختلف مانند مساجد، مدارس، هیئتهای مذهبی و نماز جمعه برای آموزش، فرهنگسازی و آگاهسازی مردم بهره بگیریم.
رستمنژاد، رئیس دادگستری شهرستان لنده نیز در این نشست گفت: بیشتر پروندههای ما مربوط به اختلافات خانوادگی است که عمدتاً به دلیل تفاوتهای فرهنگی، دخالتهای بیمورد خانوادهها و عدم شناخت زوجین از یکدیگر شکل میگیرد.
وی با تأکید بر اهمیت مشاوره در کاهش این آسیبها افزود: برای رفع این مشکلات نیاز به مشاوره و روانشناسی است، اما متأسفانه خانوادهها در استفاده از این ظرفیت مقاومت دارند.
رئیس دادگستری لنده در پایان با اشاره به ضرورت وجود نهادهای حمایتی تأکید کرد: وجود اورژانس اجتماعی و تقویت باورهای دینی و مذهبی میتواند بسیاری از مشکلات را از ریشه حل کند.