سند دار کردن اراضی کشاورزی قم به سرعت پیش میرود

ایرنا/ مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی قم گفت: روند سند دار کردن اراضی کشاورزی قم به سرعت پیشمیرود و در همین ارتباط تنها در سهماهه نخست امسال، با رفع تداخل صورت گرفته و تثبیت اراضی ملی و غیر ملی، پرونده ۲ هزار و ۳۶۸ هکتار از اراضی کشاورزی استان برای صدور سند به اداره ثبت اسناد و املاک قم ارسال شدهاست.
سعید فرشاد مهر، مدیر امور اراضی سازمان جهاد کشاورزی قم در این خصوص بیان کرد: در حال حاضر یکی از اولویتهای مهم سازمان جهاد کشاورزی قم، انجام اقدامهای لازم برای سند دار کردن همه اراضی کشاورزی استان با رفع تداخلهای احتمالی و تثبیت اراضی ملی و غیر ملی است.
وی افزود: این کار به طور حتم موجب حفاظت هرچه بهتر از اراضی کشاورزی به عنوان مهمترین بستر تامین امنیت غذایی مردم است و همچنین عاملی برای هویت بخشی به فعالیتهای بخش کشاورزی و تقویت روحیه بهرهبرداران فعال در این بخش مهم اقتصادی خواهد بود.
گفتنی است حفظ کاربری اراضی کشاورزی از مهمترین پیشنیازهای تامین امنیت غذایی مردم است و به همین منظور سازمان جهاد کشاورزی قم از تمامی امکانات خود در راستای حفظ اراضی زراعی و باغی استان استفاده مینماید.
در همین راستا، سامانه مردمی ۱۳۱ برای دریافت گزارشهای تغییر کاربریهای غیر مجاز اراضی کشاورزی استان اختصاص یافتهاست، همچنین یگان حفاظت از اراضی زراعی و باغها بهمنظور برخورد سریع و قاطع با تغییر کاربریهای غیر مجاز و رصد مداوم تخلفها در قم فعال است.
در کنار این اقدامها، کارشناسان امور اراضی مراکز جهاد کشاورزی استان نیز به صورت مستمر از اراضی و باغها در مناطق مختلف قم سرکشی میکنند و در صورت مشاهده هرگونه تخلف در زمینه تغییر کاربریهای غیر مجاز، بر اساس قوانین با متخلفان برخورد لازم صورت میگیرد.
بخش کشاورزی قم در زمینههای مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن میتوان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخمگذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبههای ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.
این بخش ۶ درصد از ارزشافزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در بخشهای مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.
میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیشاز ۸۰۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی، باغی، دامی، شیلات و گلخانهای است.
بیشتر بهرهبرداران بخش کشاورزی قم را روستاییان استان تشکیل میدهند به نحویکه کشاورزی بهتنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخشهای مختلف استان را به خود اختصاص دادهاست.