مقدمات ایجاد تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج فراهم شد

ایرنا/ سرپرست آموزش و پرورش استثنایی کردستان گفت: مقدمات ایجاد تعاونی ملی فراگیر کودکان استثنایی در سنندج فراهم شده و بستری برای تقویت آینده شغلی، کفایت مالی و اجتماعی کودکان استثنایی ایجاد خواهد کرد.
اقبال خانی در کارگروه تخصصی معلولان که با حضور مشاور استاندار کردستان در امور معلولان برگزار شد، اظهار کرد: اشتغال دانش آموزان با نیازهای ویژه از اهمیت زیادی برخوردار است بنابراین تأسیس و راه اندازی تعاونیهای استثنایی در برنامه های سازمان استثنایی گنجانیده شده و متولیان امر قصد دارند با برنامه ریزی و بهره گیری از امکانات موجود به این مهم دست یابند.
وی با تأکید بر اهمیت فرهنگ سازی،جامعه پذیری وحمایت معنوی و مادی از این قشر، افزود: ایجاد شرکتهای تعاونی دانش آموزان و فارغالتحصیلان استثنایی از مهمترین برنامههایی است که مصداق زیبایی از مشارکت و تعاون است.
سرپرست آموزش و پرورش استثنایی کردستان اضافه کرد: ۷۰ درصد اعضای این تعاونیها دانش آموزان استثنایی یا والدین آنها هستند، که جزو سه دهک پائین جامعه بوده و بقیه اعضاء از سایر افراد علاقمند به مشارکت در امور معلولان انتخاب می شوند.
وی یادآور شد: تمهید استفاده از ظرفیت کارگاهی هنرستانهای دخترانه گلها و پسرانه نوآوران در سنندج برای دانش آموزان فارغ التحصیل یا غیر فارغ التحصیل دارای۱۸ سال سن فراهم شده تا اولین تعاونی کودکان استثنایی استان در سنندج بزودی ایجاد شود.
خانی تاکید کرد: ایجاد این تعاونیها باعث می شود دانشآموزان با نیازهای ویژه پس از فارغالتحصیلی بتوانند با تکیه بر مهارتهای حرفه ای و شغلی و با توجه به تواناییها و علایق خود وارد بازار کار شده وحضور مستمر آنها در جامعه ادامه پیدا کند.
مشاور استاندار کردستان در امور معلولان نیز در این نشست اظهار کرد: رسیدگی به وضعیت اقتصادی دانش آموزان استثنایی از جمله توسعه حرفه آنها در مرحله اول بر عهده خانواده این افراد و سازمان آموزش و پرورش استثنایی کشور و در مرحله بعد بر عهده سایر نهادها و ارگانهای دولتی است.
نصرالله ابراهیمی افزود: ایجاد این تعاونیها، خلاقیت و استقلال دانش آموزان با نیازهای ویژه را ارتقاء می دهد و در جهت دهی معلولان به سمت یک زندگی فعال اجتماعی، اقتصادی و خودکفایی تأثیر بسزایی دارد.
وی اضافه کرد: از آنجایی که معلولان قشری از جامعه هستند که از دیر باز برای رفع نیازهای روزمرهشان محتاج اطرافیان بودهاند، طراحی مرکز تخصصی و استفاده از تجارب تعاونیهایی که در گذشته در این زمینه فعالیت داشتهاند، برای توانمندسازی، کارآفرینی و اشتغال معلولان امری بسیار مهم است.