نماد آخرین خبر

استاندار کرمان: تکرار سیل در یک منطقه مایه شرمساری است؛ تاکید بر جبران خسارت

منبع
ايرنا
بروزرسانی

ایرنا/ استاندار کرمان با بیان اینکه تکرار سیل در یک منطقه(به علت انجام نشدن اقدامات پیشگیرانه) مایه شرمساری است گفت: خسارات سیل در جنوب کرمان از طریق اعتبارات مدیریت بحران در سطح ملی پیگیری می‌شود و امیدواریم جبران خسارت‌های مناسبی را هم دریافت کنیم.

محمدعلی طالبی، استاندار کرمان عنوان کرد: در مواردی هم که اعتبارات ضروری نیاز باشد از منابع استانی- هم منابعی که در اختیار دستگاه‌های مختلف قرار دارد و هم منابعی که در اختیار استان است- اقدام خواهیم کرد.
وی یادآور شد: بنابراین دستگاه‌های مرتبط باید خسارات به مزارع، محصولات و چاه‌های کشاورزی و راه‌ها را دقیق بررسی و منعکس کنند.
طالبی با تاکید بر ضرورت پیشگیری از اتفاقاتی که از شب گذشته رخ داد اضافه کرد: ممکن است امشب یا روزها و ماه‌های آینده این اتفاقات تکرار شود بنابراین عمده تمرکز خود را باید بر روی پیشگیری بگذاریم.

وقتی دوباره سیل تکرار می شود
وی تصریح کرد: در بازدیدهایی که از نقاط مختلف داشتیم مردم بیان کردند در اتفاقات قبلی هم مدیران و استانداران آمده‌اند و همین حرف ها را زده‌اند و هیچ اتفاقی نیافتاده؛ این مایه شرمساری برای سیستم اجرایی و دولتی استان است که چنین اتفاقاتی تکرار شود و مردم احساس کنند سیستم دولتی کار خاصی به غیر از این بازدیدها و عکس گرفتن ها نخواهد کرد.
استاندار کرمان گفت: بنابراین تاکیدم بر این است که در زمینه پیشگیری باید به صورت جدی کار کنیم.
وی با اشاره به طغیان رودخانه سورگاه که در مرکز شهر قلعه گنج قرار دارد یادآور شد: باید سنگ چینی و کارهای عمرانی آن انجام شود و اگر دستگاهی نیز تعهدات خود را عمل نکرده و ترک فعل داشته به دستگاه قضایی معرفی شود.
طالبی ادامه داد: شهر قلعه گنج در پهنه سیل خیز و سیلابی واقع شده که رودخانه هایی در شهر قلعه گنج وجود دارد که ارتفاع کف رودخانه ها همسطح منازل مسکونی و اراضی کشاورزی است و این تهدیدها را متوجه ساکنان و شهروندان می کند.

هیچ لودری کار نمی‌کرد؛ مدیریت بحران چند هفته در قلعه‌گنج بماند
وی بیان کرد: من انتظارم این بود که امروز در بازدید از مناطق سیل‌زده دستگاه های مدیریت ستاد بحران در حال فعالیت باشند اما جایی چشمم نخورد که دستگاهی یا لودری کار کند، بنابراین تمامی دستگاه های ستاد بحران طی یک الی چند هفته باید در شهرستان قلعه گنج و مناطق سیل زده حضور یابند و رودخانه ها را ترمیم و برای مردم کار کنند.
استاندار کرمان تصریح کرد: هیچ دستگاهی فعلا حق خروج از شهر قلعه گنج را ندارد.
مدیرکل راهداری جنوب کرمان هم در این نشست با اشاره به اینکه چهار دستگاه سنگین در قلعه گنج مستقر است گفت: در پی بارندگی های اخیر ٢٠٠ کیلومتر راه روستایی در قلعه گنج دچار مشکل و خسارت شده است اما هیچ مسیری در حال حاضر مسدود نیست.
حسین زاده افزود: ٢ مسیر در شهرستان قلعه گنج و مسیر زهکلوت به ایرانشهر شب گذشته مسدود اما بلافاصله بازگشایی شد.
وی ادامه داد: آسیب های جدی در بحث پل ها بویژه ١٠ پل مرکز شهر، سورگاه و آب نماهای مسیر ها خسارت وارد شده است.
حسین زاده اضافه کرد: حدود ٣٠٠ میلیارد ریال در حوزه راهداری قلعه گنج خسارت وارد شده است و با توجه به نیاز تا آخرین لحظه در منطقه حضور داریم.

٢٠ روستا آسیب دید
مدیرکل هلال احمر کرمان هم گفت: ٢٠ روستا در قلعه گنج و حازموریان خسارت دیده و نیروهای امدادی در روستاها حضور دارند، اقلام زیستی و امدادی نیز در حال توریع است.
رضا فلاح افزود: ٨٠ نفر از نیروهای هلال احمر در حال امداد رسانی در ٢ شهرستان قلعه‌گنج و جازموریان هستند

تسهیلات فوری
مدیرکل بنیاد مسکن استان کرمان نیز اظهار کرد: چهار محله و ٩ روستای قلعه گنج در حال ارزیابی در حوزه مسکن است. در قلعه گنج با هماهنگی فرمانداری لیست خسارت اعلام خواهد شد و از این لحظه به بعد اطلاعات خانوارهای خسارت دیده شده از سیل در سامانه به صورت انلاین ثبت می‌شود.
مهدی محمدی افزود: نرخ مقاوم سازی مسکن در قلعه گنج ۸۰ درصد است، بنابراین ابعاد خسارت سیل پائین بوده چون قبلا مقاوم سازی مسکن انجام شده بود.
وی ادامه داد: خانوارهایی که منازل مسکونی آنها دچار آبگرفتگی شده است وام پنج درصد تا سقف مشخص دریافت خواهند کرد.

آخرین خبر کرمان در اینستاگرام :
Instagram.com/kerman__akhbar