فرهنگنامه شهدای دانشآموز با رویکردی جهادی تدوین شود

ایرنا/ سمنان - ایرنا - مدیرکل آموزش و پرورش سمنان گفت: روند تدوین فرهنگنامه شهدای دانشآموز با رویکردی جهادی پیگیری و تکمیل شود.
به گزارش خبرنگار ایرنا، قاسم شریفی روز یکشنبه در نشست ستاد ترویج فرهنگ ایثار و شهادت آموزش و پرورش استان سمنان با اشاره به تدوین فرهنگنامه شهدای دانشآموز اظهار کرد: این اثر ارزشمند که حاصل سالها تلاش جمعی از پیشکسوتان و دلسوزان عرصه تعلیم و تربیت است، بهزودی در نشست شورای آموزش و پرورش استان معرفی میشود تا با حمایت مسوولان استانی، زمینه چاپ و انتشار آن فراهم شود.
وی بر کیفیت محتوایی این فرهنگنامه تاکید و اضافه کرد: این کار یک اقدام اداری نیست، بلکه یک حرکت جهادی و دلی است که با همت دستاندرکاران و فرهنگیان به منظور معرفی آثار حضور دانشآموزان در دوران دفاع مقدس به ثمر مینشیند.
مدیرکل آموزش و پرورش سمنان با تجلیل از نقش شهیدان در هدایت جامعه گفت: هر چه داریم از برکت خون شهداست و هر چه بخواهیم، با عنایت خداوند و توجه ائمه اطهار(ع) محققشدنی است. با ترویج فرهنگ ایثار و شهادت میتوان گامهای موثری در تعلیم و تربیت نسل جوان برداشت.
به گزارش ایرنا، در دوران دفاع مقدس ۳۶ هزار نفر از شهدا از قشر دانشآموز بودند که از این شمار ۶۲۲ شهید دانشآموز مربوط به استان سمنان است.
حذف موازیکاریها در برنامههای تابستانی
شریفی با تاکید بر حذف فعالیتهای موازی و اجرای برنامههای کیفی در اوقات فراغت تابستانی و سال تحصیلی جدید گفت: با حذف فعالیتهای موازی و تمرکز بر برنامههای کیفی، بهویژه در اوقات فراغت تابستانی و آغاز سال تحصیلی جدید، میتوان اقدامهای مطلوبی انجام داد. با جریانسازی فرهنگی نیز برنامههای مهر ۱۴۰۴ بهعنوان یکی از مهمترین رویدادهای فرهنگی استان برگزار میشود.
وی با اشاره به درپیشبودن دومین کنگره سه هزار شهید استان سمنان، بر لزوم توجه به نقش آموزش و پرورش بهعنوان نهاد فرهنگساز در این رویداد تاکید کرد و افزود: برنامههای این کنگره باید بهگونهای طراحی شود که علاوه بر دانشآموزان، خانوادهها و جامعه را نیز تحت تاثیر قرار دهد. استفاده از ظرفیتهای فضای مجازی و پایگاههای تابستانی مدارس در این زمینه مدنظر باشد.
مدیرکل آموزش و پرورش سمنان نظارت دقیق بر اجرای برنامههای ترویج ایثار و شهادت در شهرستانها و ارایه گزارشهای دورهای را خواستار شد و از بسیج فرهنگیان خواست تا در این زمینه همکاری لازم را داشته باشند.
تهیه شناسنامه شهدای دانش آموز استان
مشاور اجرایی مدیرکل آموزش و پرورش سمنان نیز در این نشست با اشاره به برنامهریزی برای اجرای برنامههای تابستانی در مسیر اجرای دومین کنگره بزرگداشت سه هزار شهید استان گفت: تاکنون ۷۱ شناسنامه شهید با مشارکت مدارس شاهد، سمپاد، نمونه دولتی، غیردولتی و تشکلها جمعآوری شد و هر شناسنامه با هزینهای بالغ بر ۱۲۰ میلیون ریال در دست تهیه است.
حجتالله یحیایی با اشاره به اینکه این مجموعه بهصورت کتابی جیبی و سبک طراحی شده تا در اختیار دانشآموزان، فرهنگیان و عموم مردم قرار گیرد، ادامه داد: تهیه شناسنامه شهیدان با هدف جریانسازی فرهنگی و ترویج فرهنگ ایثار و شهادت در فضای مجازی و محیطهای آموزشی طراحی شد و اجرای آن از هفته نخست تیر آغاز شد.
به گزارش ایرنا، جمعیت استان سمنان در سال ۱۳۵۵ حدود ۲۸۹ هزار و ۴۶۰ نفر و کمتر از یک درصد از جمعیت کشور بود که با توجه به جمعیت آن زمان استان، تقدیم سه هزار شهید بیانگر این مدعاست که مردم این خطه تمامقد برای دفاع از انقلاب در صحنه حضور داشتند.
نیروهای اعزامی از استان سمنان در ۵۵ عملیات شامل ۲۴ عملیات از سوی سپاه و بسیج، ۱۱ عملیات توسط لشکر ۵۸ تکاور ذوالفقار ارتش و ۲۰ عملیات از سوی جهادسازندگی، شرکت و نقش فعال و اثرگذاری را ایفا کردند.
جنگ تحمیلی در دهه ۱۳۶۰ تا ۱۳۷۰ اتفاق افتاد و اگر ملاک محاسبه جمعیت کل کشور و استان سمنان را در سال ۱۳۶۵ قرار دهیم، میتوان گفت جمعیت کل کشور در سال ۶۵ حدود ۴۹ میلیون و ۴۴۵ هزار نفر و جمعیت استان سمنان نیز در آن سال ۴۱۷ هزار ۳۵ نفر بود.
مقایسه آماری فوق چنین نشان میدهد که در کل کشور بر اساس جمعیت سال مورد اشاره، معادل ۴۴ صدم درصد یعنی یک نفر در ۲۲۶ نفر به فیض شهادت نائل آمدند، این رقم در استان سمنان ۶۹ صدم درصد یعنی یک نفر در هر ۱۴۵ نفر جمعیت استان بود.