سه ماه تشنگی در پایینرودپشت بندر کیاشهر؛ وعده پایان بحران تا پایان هفته

تسنیم/ روستای پایینرودپشت بندر کیاشهر با جمعیت ۶۰۰ خانوار، سه ماه است با بحران آب شرب مواجه است که مدیرعامل آب و فاضلاب گیلان وعده داده مشکل تا پایان هفته برطرف شود.
روستای پایینرودپشت از توابع بندر کیاشهر، با جمعیتی بالغ بر 600 خانوار، بیش از سه ماه است که درگیر بحران جدی کمبود آب شرب شده؛ بحرانی که زندگی روزمره مردم را مختل کرده و روستاییان را ناچار به تامین آب از منابع غیرایمن و غیربهداشتی کرده است، این در حالی است که پیشتر، دستکم در روزهای غیرتعطیل، روستا از شبکه لولهکشی آب بهرهمند بود.
در بازدید میدانی ما از این روستا، ساکنان با ناامیدی از خشکی کامل لولههای آب سخن میگویند، بانویی میگوید: 6 ماه است که حتی یک قطره آب از لولهها نیامده.
یکی دیگر از اهالی میگوید: دخترم هر روز با دبه از خانه همسایه آب میآورد، اما رنگش طبیعی نیست. برخی از اهالی، حفر چاه عمیق را نیز تجربه کردهاند، اما به گفته خودشان، آب بهدستآمده نه کیفیت لازم را دارد و نه برای شرب قابل استفاده است.
در واکنش به این بحران، علیرضا غیاثی، مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب استان گیلان، از تلاشهای این مجموعه برای رفع مشکل خبر داد و گفت: آبرسانی به این روستا از طریق سایتی در آستانهاشرفیه انجام میشود که بهدلیل بروز اشکالاتی در خطوط انتقال، مشکلساز شده بود. این مشکلات در روزهای گذشته برطرف شدهاند.
به گفته وی، براساس آخرین گزارشها تاکنون بین 90 تا 95 درصد عملیات آبگیری انجام شده و تنها یک سایت باقی مانده که انشاءالله تا پایان هفته وارد مدار خواهد شد و امیدواریم تا پایان هفته جاری، مشکل آب این منطقه بهطور کامل مرتفع شود.
مدیرعامل آبفای گیلان با اشاره به چالشهای توزیع آب در سطح روستا افزود: حدود 300 خانوار دارای مخازن ذخیره هستند و 300 خانوار دیگر مستقیم به شبکه وصلاند که همین موضوع موجب ناپایداری در فشار آب میشود و از مردم میخواهیم در حد توان نسبت به تهیه مخازن ذخیره اقدام کنند تا توزیع آب یکنواختتری در منطقه داشته باشیم.
گرچه وعده رفع کامل مشکل تا پایان هفته، روزنهای از امید برای مردم پایینرودپشت گشوده است، اما واقعیت آن است که بحران آب در این روستا نشاندهنده ضرورت بازنگری در زیرساختهای آبرسانی روستایی استان گیلان و ارتقای تابآوری آن در برابر نوسانات فصلی و فنی است.
اجرای پایدار طرحهای پشتیبان، مانند توسعه مخازن ذخیره و مدیریت هوشمند مصرف، میتواند تضمینی برای جلوگیری از تکرار این بحران در سالهای آینده باشد.