تاکید معاون استاندار ایلام بر بازطراحی پایانه مرزی مهران بر اساس نیازهای روز

ایرنا/ معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام با تاکید بر لزوم بازتعریف نقش مرز مهران متناسب با تحولات جدید تجاری، گفت که زیرساختهای کنونی این مرز پاسخگوی حجم مبادلات کالا و تردد مسافر نیست و باید با رویکردی توسعهگرا نسبت به بازطراحی آن اقدام شود.
عباس میرزاد روز شنبه در نشست بررسی مسائل حوزه تجاری و گمرکی استان که با حضور معاونان گمرک ایران، مدیران ارشد گمرک و مسئولان محلی در مهران برگزار شد، اظهار کرد که پایانه مرزی مهران با توجه به موقعیت راهبردی و حجم بالای تردد و صادرات نیازمند نگاه بلندمدت، بازطراحی و توسعه زیرساختها است.
او با اشاره به محدودیتهای فیزیکی موجود در مرز مهران توضیح داد: ایجاد زیرساختها در فضایی کوچک و بدون نگاه آیندهنگر سبب شده است شرایط کنونی پاسخگوی عملیات گسترده صادراتی، آمد و رفت زائر و مسافر نباشد.
معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار ایلام تاکید کرد که دستگاههای متولی باید با رویکرد توسعه محور و با در نظر گرفتن نوع کارکردهای مرز، نسبت به بازنگری در جانمایی و تخصیص فضاهای عملیاتی اقدام کنند.
میرزاد افزود: برای آسانی تردد زائران و شتاب در فرآیندهای صادراتی، توسعه فنی و تجهیز امکانات مرزی باید به صورت ویژه و برنامهریزیشده دنبال شود، زیرا پایداری اقتصادی منطقه و کشور در گرو بهرهبرداری بهینه از ظرفیتهای مرزی است.
وی با اشاره به نقش محوری منطقه آزاد تجاری و صنعتی مهران در آینده توسعه بازرگانی استان گفت که این منطقه میتواند به عنوان بازوی اقتصادی موثر در زندگانی مرزنشینان، ایجاد اشتغال و افزایش تبادلات تجاری ایفای نقش کند و نباید از این ظرفیت مهم غافل شویم.
میرزاد با بیان اینکه توجه به اقتصاد مرز میتواند منجر به تحول در وضعیت زیست مردم استان شود، اظهار کرد: گسترش صادرات، ارزآوری و حمایت از فعالان اقتصادی در مرز مهران باید به راهبردی اصلی در سیاستگذاریهای اقتصادی استان تبدیل شود.
در این نشست که با حضور عاطفی و نقدی معاونان توسعه مدیریت و منابع و حقوقی و نظارت گمرک ایران، سرپرست فرمانداری مهران، مدیرکل گمرک استان، مدیر انبارهای عمومی غرب کشور و شماری از مسئولان استانی برگزار شد، چالشهای موجود در حوزه گمرک و تجارت پایانه مرزی مهران بررسی و راهکارهایی برای ارتقاب بهرهوری و خدماترسانی مطرح شد.
در پایان این نشست، معاونان گمرک ایران و مسئولان استانی به صورت میدانی از محوطه پایانه بازرگانی مرز مهران بازدید و بر ضرورت شتاب در اجرای مصوبات برای ارتقای زیرساختها تاکید کردند.
ساختمان پایانه مرزی مهران سال ۱۳۸۲ و در دور دوم فعالیت دولت اصلاحات احداث شده است و اکنون با گذشت ۲۲ سال از آن زمان و افزایش میلیونی ترددها در مناسبت های مختلف مذهبی از جمله اربعین و نیز رونق تجاری و رشد صادرات کالا نیاز جدی به توسعه و گسترش دارد.