بانه در مسیر تبدیل به قطب تجاری، کشاورزی و گردشگری منطقه تا سال ۱۴۱۰

ایرنا/ رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان گفت: هدفگذاری شده است که تا سال ۱۴۱۰، شهرستان بانه به قطب تجاری، کشاورزی و گردشگری منطقه تبدیل شود.
اکبر محمدی شامگاه شنبه در جلسه شورای برنامهریزی شهرستان بانه با اشاره به بررسی شاخصهای جمعیتی، اقتصادی، زیرساختی و چالشهای فراروی این شهرستان مرزی، اظهار کرد: جمعیت شهرستان بانه براساس سرشماری سال ۱۳۹۵ حدود ۱۵۸ هزار نفر با نرخ شهرنشینی ۷۳ درصد بوده که طبق برآورد سال ۱۴۰۲ این رقم به ۲۰۷ هزار نفر با نرخ شهرنشینی ۷۸ درصد افزایش یافته است و بانه اکنون چهارمین شهرستان پرجمعیت استان کردستان به شمار میرود.
وی با اشاره به ظرفیتهای اقتصادی این شهرستان گفت: بانه در زمینه تجارت و بازرگانی، گردشگری، صنایع و کشاورزی دارای قابلیتهای ویژهای است و اهداف بلندمدت توسعه این شهرستان، بر محورهایی چون توسعه گردشگری، تقویت فعالیتهای بازرگانی، توسعه زیرساختها و مدیریت منابع آب متمرکز شده است.
محمدی از عدم بهرهبرداری مناسب از مزیت مرزی، ضعف زیرساختهای ارتباطی و ضعف در شبکه آبرسانی به عنوان چالشهای اصلی این شهرستان نام برد و افزود: بانه یکی از ۱۰ شهرستان دارای تصفیهخانه در استان است و رتبه سوم را به خود اختصاص داده است.
وی ادامه داد: هماکنون چهار شهر بانه دارای انشعاب فاضلاب هستند که معادل ۱۵.۳۸ درصد از کل استان را شامل میشود و شاخص بهرهمندی از آب سالم در این شهرستان ۸۱.۲۱ درصد است.
وی اضافه کرد: شهرستان بانه دارای ۱۲۳ کیلومتر راه بینشهری و ۴۸۱ کیلومتر راه روستایی است که ۲۷۷.۹ کیلومتر آن آسفالته بوده و شاخص برخورداری روستاهای بالای ۲۰ خانوار از راه آسفالته در این شهرستان ۷۲.۱ درصد و رتبه هشتم استان را دارد.
رئیس سازمان مدیریت و برنامهریزی کردستان، از چهارخطه کردن محور سقز-بانه با پیشرفت ۲۵ درصدی و تکمیل پروژه راه بانه-سوته با پیشرفت ۸۷ درصدی به عنوان پروژههای مهم در حوزه حملونقل این شهرستان نام برد.
محمدی با اشاره به پایین بودن سرانه آموزشی در بانه گفت: سرانه فضای آموزشی در کشور به طور میانگین ۵.۴۵ مترمربع، در کردستان ۴.۸۱ مترمربع و در بانه تنها ۲.۸۱ مترمربع است که نیازمند توجه و سرمایهگذاری بیشتر در این بخش هستیم.
وی افزود: شهرستان بانه دارای ۶۹ واحد صنعتی و تولیدی است که ۶.۴ درصد از کل واحدهای صنعتی استان را تشکیل میدهد و نرخ فعالیت این واحدها ۷۹.۷ درصد است که نسبت به میانگین استانی (۶۳.۹ درصد) نشان از مدیریت مطلوب و شرایط مساعد کسبوکار در این شهرستان دارد.
محمدی با اشاره به وضعیت معادن بانه گفت: از ۱۵ معدن شهرستان، هفت معدن فعال، هفت معدن غیرفعال و یک معدن در حال تجهیز است.
وی افزوذ: ذخیره قطعی مواد معدنی در این شهرستان ۱۲.۳ میلیون تن برآورد شده و تاکنون برای اشتغال ۱۹۹ نفر و سرمایهگذاری ۶۳۹ میلیارد ریالی در این حوزه اقدام شده است.
وی در پایان با تاکید بر اهداف کلان توسعه این شهرستان گفت: برنامهریزی برای توسعه اقتصادی و تجاری، ارتقای کشاورزی و باغبانی، گسترش گردشگری و بهبود زیرساختها و منابع در دستور کار قرار دارد و هدفگذاری شده که تا سال ۱۴۱۰، بانه به قطب تجاری، کشاورزی و گردشگری منطقه تبدیل شود.