مرگ مفت

ایرنا/ مرگ ۶ نفر در نقاط ممنوعه و ساعات پایان کار ناجیان غریق در سواحل دریای خزر در مازندران آنهم ظرف مدت یک روز بیانگر عمق بی توجهی برخی افراد به توصیه های هواشناسی و شنا به شمار می رود.
بنا به گزارش هلال احمر مازندران، روز جمعه ۲۷ تیرماه باوجود هشدار دریایی مبنی بر طوفانی بودن دریا ۶ تن در دریای مازندران غرق شدند.
براساس این گزارش ۶ نفر که بهصورت دستهجمعی و خانوادگی وارد دریای نوشهر شدند که با کمک امدادگران و ناجیان توانستیم سه نفر را نجات یافتند اما سه تن دیگر غرق شدند.
همچنین پدر و دختر در سواحل دریای خزر در تنکابن و یک نفر دیگر در سواحل دریای خزر بابلسر غرق شد.
خزر همواره آبستن بروز حوادث پیش بینی نشده برای آنهایی است که احساس می کنند شناگر هستند و می توانند در این نقطه همچون استخر شنا کنند اما غافل از اینکه "جریان شکافنده" و نقاط دنج سواحل این دریا مستعد و عامل بروز حوادثی نظیر غرق شدن در دریا است.
جریان شکافنده را می توان با قرار گرفتن در ارتفاع با چشم مشاهده کرد. چنان چه اگر روی برآمدگی ماسه ای پایتان را بگذارید تصور می کنید که عمق آب کم است، ولی با کمی جا به جایی ناگهان عمق آب افزایش می یابد، بنا بر این باید مواظب تغییر ناگهانی عمق آب باشید تا دچار مشکل نشوید.
جریان شکافنده چیست؟
امواج دریا با حرکت به سمت ساحل همواره حجم زیادی از آب را به طرف خشکی منتقل می کنند. این حجم وسیع از آب میباید دوباره به داخل دریا برگردد و برای این منظور در نقاطی از ساحل، به صورت تقریباً غیر قابل پیش بینی، درون آب دریا آب راهه هایی به طرف دریا ایجاد می شود که در آن آب با سرعت زیادی بر خلاف جهت امواج (یعنی از سمت ساحل به سمت دریا) جریان می یابد.
این جریان ها کاملاً از امواج آب متفاوت بوده و به آنها جریان های ساحلی، جریان های شکافنده (Rip Currents)، یا جریان های مرگبار گفته می شود که در بسیاری از نقاط جهان به ویژه سواحل دریای خزر، تلفات جانی فراوانی را به بار میآورند.
جریان شکافنده از بالا شبیه یک بادبزن دستی عمل میکند که دسته آن به سمت ساحل، و دهانه آن به سمت دریا است. دسته این بادبزن بیشترین قدرت را دارد و صرف نظر از اینکه شناگر چقدر شنا بلد است یا چقدر توان جسمی دارد، در عملا برگشت وی به سمت ساحل را غیر ممکن می کند و او را سریع با خود به داخل دریا میکشاند.
مدیرعامل جمعیت هلالاحمر مازندران از ارائه خدمات امدادی به ۶۷۶ نفر و نجات ۱۰۱ نفر از امواج مرگبار دریای خزر از آغاز اجرای طرح دریا خبرداد.
غلامعلی فخاری افزود: امسال نیز در اجرای طرح پیشگیری و کاهش غریق در ۴۰۰ کیلومتر نوار ساحلی استان، امدادگران و نجاتگران جمعیت هلالاحمر با مشارکت ناجیان غریق از اول خرداد در این مناطق مستقر شدند.
وی گفت: درراستای اجرای این طرح سه پایگاه ثابت دریایی، ۳۱ پست سیار ساحلی با گشتزنی روزانه ۱۲۲ نفر امدادگر و نجاتگر و ۱۲۳۴ ناجی غریق مشارکت دارند.
فخاری از بهکارگیری روزانه سه دستگاه آمبولانس، پنج فروند جت اسکی، ۱۰ فروند قایق، ۹ دستگاه خودروی پشتیبانی و ۳۱ دستگاه موتورسیکلت توسط هلالاحمر مازندران خبرداد.
مدیرعامل جمعیت هلال احمر استان مازندران با بیان اینکه بررسیهای آماری نشان میدهد سال گذشته تعداد غریق در آبهای ساحلی مازندران نسبت به مدت مشابه با کاهش ۵۰ درصدی همراه بوده است، تصریح کرد: این کارنامه درخشان مرهون تلاش شبانه روزی امدادگران و ناجیان غریق بوده است.
فخاری با اشاره به اینکه عدم آگاهی افراد نسبت به وضعیت توپوگرافی و تغییرات بستر دریا در نوار ساحلی و نیز عدم آشنایی به قواعد شنا و وجود جریان شکافنده از عمدهترین دلایل غرق شدن مردم قلمداد میشود گفت: متاسفانه افراد زیادی توصیههای نجاتگران و امدادگران هلال احمر را در نظر نمیگیرند و با شنا در مناطق حادثهخیز جان خود را به خطر میاندازند.
وی عنوان کرد : روز جمعه متاسفانه ۶ نفر بدلیل بی توجهی به نکات ایمنی در دریای خزر جان خود از دست دادند.
به گفته فخاری این افراد در سنگچین ها نقاط ممنوعه شنا و ساعات پایان کار ناجیان غریق به دریا زدند.