مصرف برق در ایلام به مرز هشدار رسید؛ صرفهجویی تنها راه گذر از بحران

ایرنا/ گرمای بیسابقه هوا و استفاده زیاد از وسایل سرمایشی، مصرف برق در استان ایلام را به مرز هشدار رسانده است و در این راستا ضرورت صرفهجویی و مدیریت مصرف بیش از هر زمان دیگری احساس میشود.
چند سالی است که ناترازیهای تولید انرژی در کشور باعث قطعی و خاموشی به ویژه در بخش گاز و برق حوزه صنعت شده و حتی بخش خانگی را تحت تاثیر قرار داده است که به گفته کارشناسان تنها راه موقت برون رفت از این شرایط ناتراز، مصرف بهینه و صرفهجویی حاملهای انرژی است.
آمار مصرف انرژی برق نشان میدهد تابستان پیشرو به ویژه در تیرماه با توجه به گرمای بیسابقه، میزان مصرف برق به حداکثر خود خواهد رسید که این امر لزوم مشارکت مشترکان برای صرفهجویی در مصرف برق را بیشتر کرده است.
در این میان تجربه سالهای اخیر ثابت کرده است که حتی صرفهجوییهای کوچک هر خانواده در مصرف انرژی، تأثیر چشمگیری در کاهش فشار بر شبکه برق و ثبات تأمین آن دارد.
مصرف برق در ایلام از مرز ۵۰۰ مگاوات گذشت
استان ایلام دارای ۲۷۳ هزار مشترک دارد که بیشتر خانگی هستند. پیک بار سال گذشته ۴۹۰ مگاوات بود و بنا به پیش بینی های مسوولان شرکت توزیع نیروی برقر استان ایلام در تابستان پیش رو به ۵۳۰ تا ۵۵۰ مگاوات بر برای مدیریت این پیک، ۴۰ تا ۵۰ مگاوات کاهش مصرف هدفگذاری شده است.
مدیرعامل شرکت برق استان ایلام گفت: در این ایام با افزایش دمای هوا، مصرف برق در استان ایلام از مرز ۵۰۰ مگاوات گذشت.
ولیالله ناصری به افزایش مصرف انرژی برق در فصول گرم تابستان اشاره کرد و افزود: این افزایش به دلیل اوجگیری مصرف وسایل سرمایشی است.
وی با تأکید بر اهمیت صرفهجویی در مصرف انرژی، عنوان کرد: صرفه جویی نه تنها به عنوان یک ضرورت اقتصادی بلکه به عنوان یک مسئولیت اجتماعی است.
وی گفت: همشهریان لامپهای اضافی را خاموش کنند و از روشنایی طبیعی روز بهرهمند شوند، همچنین در زمانهایی که هوا خنک است، پنجرهها را باز نگه دارند تا مصرف برق کاهش یابد.
ناصری اضافه کرد: امسال، پیک مصرف برق در استان، در تاریخ مشخصی شکسته شده و از مرز ۵۰۰ مگاوات عبور کرده است.
وی گفت که این میزان عمدتاً مربوط به نیازهای سرمایشی در ادارات و منازل است.
درخواست شرکت برق ایلام از مردم برای صرفه جویی در مصرف
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق استان ایلام ضمن تاکید بر لزوم رعایت الگوی صحیح مصرف، از شهروندان خواست با کاهش مصرف بهویژه در ساعات اوج بار (۱۳ تا ۱۷ و ۲۰ تا ۲۳)، به پایداری شبکه کمک کنند.
ناصری افزود: برنامههایی برای مدیریت بار شبکه تدوین شده و جدول زمانبندی خاموشیهای احتمالی از طریق سایت شرکت، کانالهای اطلاعرسانی رسمی و اپلیکیشن «برق من» در اختیار مشترکان قرار دارد.
وی تاکید کرد: بدون شک عبور از این شرایط سخت تنها با همراهی و همکاری مردم در مصرف بهینه برق میسر خواهد بود.
قطع برق ۵۰ اداره دولتی پرمصرف در ایلام
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایلام گفت: در راستای اجرای طرح مدیریت مصرف انرژی و جلوگیری از فشار بر شبکه توزیع، تاکنون برق ۵۰ دستگاه اجرایی پرمصرف در مرکز استان قطع شده است.
ناصری اظهار کرد که به منظور تأمین برق پایدار ادارات و دستگاههای اجرایی و براساس دستورالعملهای ابلاغی هیئت دولت، مصرف برق این ادارات باید در ساعات اداری ۲۰ درصد کمتر از مدت مشابه سال پایه ۱۴۰۳ و در ساعات غیراداری نیز ۷۰ درصد کمتر از مصرف همان روز باشد.
وی تأکید کرد: صد درصد ساختمانهای اداری استان به کنتور هوشمند مجهز هستند و هر ۱۵ دقیقه یک بار میزان مصرف برق آنها پایش میشود.
مدیرعامل شرکت توزیع نیروی برق ایلام با اشاره به وجود تجهیزات محدودکننده در کنتورهای هوشمند، یادآور شد: تاکنون برق ۶۶۰ مشترک اداری از طریق این تجهیزات قطع شده است.
ناصری اضافه کرد: براساس مصوبههای ابلاغی، از ساعت ۱۱ تأمین برق در دستگاههای اجرایی باید توسط مولدهای اضطراری صورت گیرد و تاکنون این مصوبه در ۵۰ اداره اجرایی شده است.
گرما به اوج رسید، مصرف برق را مدیریت کنیم
بر اساس آخرین پیش بینی های سازمان هواشناسی، موج گرمای شدید که این روزها کشور را درنوریده است نه تنها ادامه خواهد داشت بلکه در برخی مناطق استان ایلام شدت بیشتری خواهد گرفت، بر پایه پیشبینی کارشناسان هواشناسی، موج گرما از فردا دوشنبه تا پایان هفته جاری در استان ایلام ادامه خواهد داشت
در این شرایط مردم به عنوان بازیگران کلیدی در مدیریت مصرف انرژی، با رعایت اصول ساده اما مؤثر میتوانند گام بزرگی در کاهش ناترازی انرژی بردارند. تغییر رفتارهای روزمره و اصلاح الگوی مصرف در سطح خانوار، نه تنها به بهبود وضعیت فعلی کمک میکند، بلکه زمینه ساز فرهنگ صحیح مصرف انرژی برای نسلهای آینده خواهد بود.
بدون شک، مشارکت عمومی مردم مهمترین عامل در عبور از چالش ناترازی انرژی است. با انجام تغییرات کوچک اما هوشمندانه در سبک زندگی، هر شهروند میتواند به بخشی از راهحل این معضل ملی تبدیل شود. این همکاری جمعی میتواند تأثیری ملموس در تعادل بخشی به عرضه و تقاضای انرژی داشته باشد.