بسیج تمامقد ایلام برای اربعین؛ ارتقای زیرساختها در مرز مهران

ایرنا/ استاندار ایلام گفت که در ایام منتهی به اربعین حسینی، همه امکانات و ظرفیتهای استان برای تأمین سلامت، امنیت و رفاه زائران به کار گرفته خواهد شد و دستگاههای اجرایی به صورت شبانهروزی در میدان حضور خواهند داشت.
احمد کرمی با اشاره به آمادهباش کامل استان برای برگزاری باشکوه مراسم اربعین، اظهار کرد: امسال با برنامهریزی دقیق و بسیج گسترده ظرفیتها، تلاش شده تا کاستیهای سالهای گذشته جبران و رضایت حداکثری زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) فراهم شود.
وی توضیح داد: چهار بیمارستان صحرایی و سیار با همکاری دستگاههای متولی از جمله ستاد اجرایی فرمان حضرت امام (ره)، ارتش، سپاه، دانشگاه علوم پزشکی و جمعیت هلال احمر ایلام، ایام اربعین در نقاط مختلف مسیرهای تردد زائران و مجاورت پایانه مرزی مهران مستقر خواهد شد.
استاندار ایلام افزود که این مراکز درمانی سیار، افزون بر رسیدگی به موارد اورژانسی امکان بستری موقت، درمانهای سرپایی، خدمات دارویی، تزریقات و پانسمان را نیز خواهند داشت و کادر تخصصی پزشکی و پرستاری در آنها مستقر خواهد بود.
آمادهباش کامل ۱۲ بیمارستان در سراسر استان
استاندار ایلام با یادآوری برخی نارضایتیهای سالهای گذشته از سوی زائران در حوزه کمبود خدمات بهداشتی و درمانی، گفت: در راستای ارتقای سطح خدماترسانی امسال ۱۲ بیمارستان در نقاط مختلف استان از جمله شهرهای ایلام، مهران، دهلران، ایوان، آبدانان، درهشهر و ملکشاهی در وضعیت آمادهباش کامل قرار گرفتهاند.
او افزود: این بیمارستانها از لحاظ نیروی انسانی، تجهیزات پزشکی، دارو و لوازم مورد نیاز برای پذیرش حجم بالای بیماران احتمالی، مورد بازبینی و تقویت قرار گرفتهاند و کادر درمانی برای حضور در نوبتهای فشرده آموزشهای تکمیلی دیدهاند.
کرمی ادامه داد: بخش بهداشت و سلامت ستاد اربعین نیز برنامههای متعددی را در دستور کار دارد که از آن جمله میتوان به استقرار واحدهای بیماریابی در پایانه مرزی مهران، راهاندازی آزمایشگاههای تشخیص سریع بیماریهای واگیر و تجهیز کامل پایانه به ۱۲۵ دستگاه آمبولانس، ۱۵ دستگاه اتوبوس آمبولانس و ۱۲ دستگاه موتور آمبولانس اشاره کرد.
نماینده عالی دولت در استان ایلام با بیان اینکه بخشی از این تجهیزات از استانهای معین و کشور عراق نیز پشتیبانی میشوند، بیان کرد: استقرار این ناوگان در طول مسیرهای منتهی به مرز از جمله جاده ایلام - مهران و دهلران - مهران امکان امدادرسانی فوری در مواقع اضطراری و حوادث ترافیکی را تسهیل خواهد کرد.
وی با تأکید بر ارتقای خدمات اربعین در مرز مهران، گفت که در مجموع بیش از هفت هزار نفر در حوزه بهداشت، درمان، امداد و سلامت زائران در ایام منتهی به اربعین به صورت شبانهروزی مستقر و پای کار خواهند بود و همه امکانات برای تأمین سلامت و امنیت زوار عزیز فراهم است.
مشارکت مردم، نهادهای مردمی و بسیج عمومی
استاندار ایلام با قدردانی از توجه، مشارکت و پیگیری زائران و مردم، تأکید کرد که خدمت به زائران حضرت اباعبدالله الحسین (ع) افتخاری بزرگ برای مجموعه مدیران و مردم ایلام است و این استان بهحق، پایتخت خادمان سیدالشهدا (ع) نام گرفته است.
وی با اشاره به نقش گسترده مردم در برپایی مواکب، گفت: بخش عمدهای از بار خدماتی مراسم اربعین بر دوش موکبداران استانی و مردمی است که با عشق و ارادت همه ساله امکانات خود را برای اسکان، تغذیه، بهداشت و سایر خدمات در اختیار زائران قرار میدهند.
مرز بینالمللی مهران به عنوان مهمترین و پرترددترین گذرگاه زمینی زائران اربعین، هر ساله میزبان میلیونها زائر از سراسر ایران و سایر کشورها است.
این مرز به سبب نزدیکی به شهرهای مذهبی عراق، امنیت بالا و دسترسی جادهای مناسب همواره در اولویت نخست انتخاب زائران بوده است.
بر پایه آمار رسمی، در اربعین سال گذشته بیش از سه میلیون و ۵۰۰ هزار تردد از مرز مهران به ثبت رسید که این آمار نقش راهبردی و تعیینکننده این مرز را در مدیریت تردد زائران نشان میدهد و به همین دلیل، سال به سال بر ظرفیتها و زیرساختهای این مرز افزوده میشود.
رشد کمی و کیفی خدمات اربعین در ایلام
استان ایلام در سالهای اخیر به ویژه پس از تثبیت موقعیت مرز مهران به عنوان دروازه اصلی اربعین، شاهد رشد چشمگیر در تعداد مواکب و همچنین بهبود قابلتوجه کیفیت خدماترسانی بوده است.
توسعه زیرساختهای جادهای، افزایش مراکز بهداشتی و درمانی، تجهیز موکبها به امکانات سرمایشی و بهداشتی، افزایش ناوگان حمل و نقل عمومی و اختصاص سهمیه سوخت به موکبها از جمله اقدامهای مؤثر برای بهبود شرایط میزبانی این استان از زائران بوده است.
استاندار ایلام با بیان اینکه از ماهها پیش، ستاد اربعین استان ایلام کار خود را آغاز کرده است و کمیتههای زیرمجموعه ستاد به صورت جدی پای کار آمدهاند، توضیح داد: امسال در چند بخش اصلی شامل زیرساختی، اسکان، تغذیه، تأمین آب و حمل و نقل، برنامهریزی گستردهای برای ارائه خدمات بهتر به زوار انجام شده است.
کرمی با اعلام این که به طور میانگین ماهانه ۵۰۰ هزار تردد در مرز مهران ثبت میشود، بیان کرد: مرز مهران به عنوان نزدیکترین و پرترددترین مرز زمینی کشور برای عزیمت به عتبات عالیات شناخته میشود و سالانه بیش از هشت میلیون تردد در آن ثبت میشود که در ایام اربعین این تعداد به بیش از سه و نیم میلیون نفر میرسد.
وی با اشاره به اینکه آنچه مرز مهران را از سایر مرزها متمایز میکند، استمرار و حجم بالای تردد در طول سال است، گفت: برای نمونه، تنها در ایام تاسوعا و عاشورای حسینی سال جاری بیش از ۱۸۰ هزار نفر از این مرز عبور کردند و همچنین در جنگ تحمیلی ۱۲ روزه و تجاوز رژیم صهیونیستی به کشور نیز همزمان ۶۱ هزار نفر از حجاج بیتاللهالحرام از همین مرز وارد کشور شدند.
توسعه راهها برای رفاه زائران اربعین
کرمی با اشاره به اقدامهای زیرساختی برای تسهیل تردد زوار در مرز مهران، گفت که در حوزه زیرساختها و راههای استان، در روزهای آینده با تلاش دستگاههای متولی ۲۶ کیلومتر به طول بزرگراههای استان افزوده خواهد شد که تردد زائران را نسبت به سالهای گذشته تسهیل خواهد کرد.
استاندار ایلام در باره تأمین آب پایدار در مرز مهران نیز اعلام کرد در پارکینگ بزرگ اربعین که هر سال آبرسانی آن با تانکر انجام میشد، امسال با احداث ۱۱ کیلومتر خط انتقال، پارکینگ به آب پایدار مجهز شده است.
وی اظهار کرد: همچنین در نقاط دیگری از جمله «سه راهی جندالله» که یکی از مراکز تمرکز جمعیت است، با هشت کیلومتر خط انتقال جدید تا روزهای آینده از آب پایدار بهرهمند خواهد شد.
استاندار ایلام یادآور شد: تامین آب پایدار، افزایش ظرفیت موکبها به حدود ۴۰۰ ایستگاه و ساماندهی خدمات حمل و نقل و رفاهی از اولویتهای اجرای طرح اربعین امسال در استان ایلام و مرز مهران است و امیدواریم با این تدابیر شاهد تسهیل و ارتقای کیفیت خدمترسانی به زائران عزیز باشیم.
او اضافه کرد کرد: در کنار ساماندهی پارکینگهای شخصی و عمومی (اربعین ۱ و ۲) و همچنین ساماندهی پایانه مسافری شهید رئیسی، پیشبینی شده که تنها در این پایانه به طور متوسط روزانه تا سه هزار اتوبوس عملیات جابهجایی مسافر انجام دهند که این حجم با استانداردهای پایانههای بزرگ کشور رقابت میکند.
استاندار ایلام درباره تسهیل تردد زائران در مرز مهران، بیان کرد: عبور از گیتهای گذرنامه در سمت ایران کمتر از پنج ثانیه به طول میانجامد، البته در روزهای اخیر، با حضور قائممقام وزیر کشور و رئیس ستاد اربعین ایران و عراق و برگزاری نشستهای مشترک با استاندار استان واسط عراق، هماهنگیهای لازم در خصوص تسهیل تردد زائران انجام و سامانه «سجاد» برای تسریع روند عبور و مرور راهاندازی شده است.
وی در پایان ابراز امیدواری کرد که با همافزایی دستگاههای اجرایی، نهادهای مردمی، نیروهای امدادی و امنیتی، امسال نیز مراسم معنوی اربعین حسینی در استان ایلام با شکوه و آرامش هرچه بیشتر برگزار شود و زائران، خاطرهای شیرین از مسیر عبور خود از این استان در ذهن داشته باشند.