نماد آخرین خبر

تحول بزرگ در تجارت با افغانستان؛ خراسان جنوبی پیشتاز صادرات شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
تحول بزرگ در تجارت با افغانستان؛ خراسان جنوبی پیشتاز صادرات شد

ایرنا/ مدیرکل گمرک خراسان جنوبی از رشد چشمگیر صادرات و تثبیت جایگاه استان به عنوان محور تجارت با افغانستان خبر داد و گفت: در سه ماه نخست امسال نسبت به مدت مشابه سال قبل شاهد رشد ۱۴۰ درصدی ارزش کالاهای صادراتی هستیم.

محمد کوهگرد روز دوشنبه در حاشیه بازدید خبرنگاران از مرز ماهیرود شهرستان سربیشه، اظهار کرد: در سه ماه نخست امسال، ۸۵ میلیون دلار صادرات قطعی از استان انجام شده که نسبت به مدت مشابه سال گذشته از لحاظ ارزشی ۱۴۰ درصد و از لحاظ وزنی ۴۴ درصد افزایش داشته‌ است.

وی ادامه داد: این در حالی است که برخی اقلام عمده صادراتی مانند فرآورده‌های سوختی به دلیل محدودیت‌های اخیر، از آمار صادرات حذف شده‌ بودند.

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی اضافه کرد: علاوه بر این، ۱۱۰ میلیون دلار صادرات کالاهای ماده ۱۱۶ (مربوط به سایر استان‌ها که از مرزهای خراسان جنوبی صادر شده‌اند) به ثبت رسیده و ارزش کل ترانزیت از مرزهای استان به ۳۱۳ میلیون دلار رسیده است.

وی با اشاره به همدلی و همراهی بی‌سابقه دستگاه‌های اجرایی و مرزی استان بیان کرد: با توجه به رشد چشمگیر صادرات، این استان به محور اصلی تجارت با افغانستان تبدیل شده است.

کوهگرد با قدردانی از تلاش‌های استاندار خراسان جنوبی، مدیران دستگاه‌های اجرایی و خبرنگاران حوزه گمرک بیان کرد: تحول بزرگی در اقتصاد مرزی استان رقم خورده است.

وی تاکید کرد: تدابیر دقیق استاندار، پیگیری‌ها در تهران و سفر به افغانستان، در کنار تعامل نزدیک تمامی دستگاه‌ها، باعث شده امروز صادرات استان به مرحله تثبیت برسد.

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی با بیان اینکه حفظ و تثبیت شرایط موجود؛ مهم‌تر از ایجاد آن است، افزود: اکنون شرایط اقتصادی استان در مرزها بسیار بهینه و امیدآفرین شده و این موفقیت حاصل زحمات شبانه‌روزی همه همکاران و مسئولان در گمرک، مرزبانی، پایانه‌های مرزی، منطقه ویژه، شرکت‌های مستقر در مرز و سایر نهادها است.

خراسان جنوبی دارای رتبه نخست تجارت با افغانستان

وی با اشاره به فعالیت سه معبر رسمی در مرزهای شرقی کشور (ماهیرود، میلَک و دوغارون) یادآور شد: با وجود اینکه تنها یک سوم توان لجستیکی را در اختیار داریم، ولی بیشترین سهم تجارت با افغانستان متعلق به خراسان جنوبی بوده و این موضوع گواهی بر کارآمدی فرآیندها و هماهنگی بی‌نظیر دستگاه‌های اجرایی استان است.

کوهگرد عنوان کرد: در سه ماه ابتدایی سال، واردات استان نیز رشدی چشمگیر داشته و به سه میلیون و ۳۰۰ هزار دلار رسیده است.

وی ادامه داد: این میزان واردات عمدتا شامل کالاهای مورد نیاز حوزه‌های معدنی و تولیدی استان بوده و آمار وزنی واردات نیز از مرز هزار و ۵۰۰ تُن عبور کرده است، این نشان می‌دهد که استان نه تنها در صادرات، بلکه در واردات نیز در حال تثبیت جایگاه خود است.

مدیرکل گمرک خراسان جنوبی تصریح کرد: یکی از مهم‌ترین موفقیت‌های اخیر، کاهش چشمگیر معطلی کامیون‌ها در مرز ماهیرود با بهره‌گیری از سامانه‌های هوشمند گمرکی است.

وی افزود: اگر مدارک و اسناد کامل باشد عملیات تشریفات گمرکی در کوتاه‌ترین زمان ممکن انجام می‌شود و بسیاری از فرآیندها نیز به صورت الکترونیکی و بدون توقف صورت می‌گیرد.

کوهگرد اظهار کرد: در حوزه واردات، رفع موانع صدور مجوزهای دامپزشکی، قرنطینه و بهداشتی با پیگیری جدی استاندار خراسان جنوبی در سطح ملی، نقش مهمی در تسهیل ورود کالاها ایفا کرده و باعث تسریع فرایندهای مرزی شده است.

وی تأکید کرد: با تعامل، درایت و همراهی تمامی نهادها و همچنین پای کار بودن بخش خصوصی، خراسان جنوبی در مسیر تبدیل شدن به قطب تجارت شرق کشور با افغانستان قرار گرفته است.

وی افزود: اگر این روند تداوم یابد، استان می‌تواند سهم عمده‌تری در درآمدهای ملی حوزه گمرک و تجارت خارجی ایفا کند.

خراسان جنوبی دارای چهار بازارچه مرزی است و این استان در شهرستان‌های سربیشه، نهبندان، درمیان و زیرکوه به طول ۳۳۱ کیلومتر با کشور افغانستان مرز مشترک دارد.

فعال‌ترین مرز استان در سال‌های اخیر مرز ماهیرود شهرستان سربیشه بوده که سومین معبر رسمی ایران با افغانستان در کنار مرز دوغارون خراسان رضوی و مرز میلک سیستان و بلوچستان است.

بنابر آمار رسمی ۸۵ درصد کالاهای صادراتی این استان به مقصد افغانستان است همچنین ۳۰ تا ۳۵ درصد کل صادرات کشور از نظر ارزش و بیش از ۵۰ درصد به لحاظ وزن از مرز خراسان جنوبی به افغانستان انجام می‌شود.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام :
https://instagram.com/skhorasan_today