آموزش ۳۰ هزار نفر در رشتههای فنی و حرفهای در یزد

ایرنا/ سرپرست اداره کل فنی و حرفهای یزد با بیان اینکه سالانه حدود ۳۰ هزار نفر در ۱۶ مرکز دولتی این اداره کل آموزش میبینند گفت : این آموزشها علاوه بر ایجاد اشتغال پایدار و کمک به تولید ثروت، موجب تسهیل حرکت بین طبقات اجتماعی میشوند.
احمد طالبی به مناسبت هفته ملی مهارت ( ۳۱ تیر تا پنجم مردادماه ) با اشاره به طرح «کارآفن» افزود: این طرح آموزشهایی جامع از تهیه مواد اولیه تا تولید محصول را در رشتههای مختلف ارائه میدهد.
وی درباره همکاری اداره کل با آموزش و پرورش استان بیان کرد: در قالب طرح همنوا، خدمات آموزشی به دانشآموزان هنرستانها ارائه میشود و فاصله میان این دو دستگاه کمتر شده است.
وی اظهار کرد:برخلاف سایر دستگاهها که معمولاً روی یک رشته خاص تمرکز دارند، سیاست ما همواره باز نگه داشتن درهای فنی و حرفهای به روی همه مردم بوده است.
وی در مورد سیاستهای کلان اداره کل اینگونه توضیح داد: یکی از برنامههای مهم ما، تبدیل این مراکز به قطبهای مهارتی است. به جای برگزاری دورههای پراکنده در رشتههای مختلف، تمرکز را بر رشتههای تخصصی و مرتبط گذاشتهایم تا کیفیت آموزشها ارتقا یابد و ظرفیتها به بهترین شکل استفاده شود.
طالبی گفت: هدف ما بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی در مدیریت مراکز است؛ چرا که معتقدیم مشارکت بخش خصوصی باعث ارائه آموزشهای مهارتی بر اساس نیازهای واقعی جامعه خواهد شد.
سرپرست فنی و حرفهای استان یزد در ادامه به تلاش برای استقلال مرکز سنجش مهارت اشاره کرد و افزود: این اقدام به منظور حفظ اعتبار گواهینامههای صادره در استان انجام میشود.
وی سپس به معرفی برخی طرحهای نیمهتمام فنی و حرفهای استان به عنوان فرصتهای سرمایهگذاری برای بخش خصوصی پرداخت و تصریح کرد: این مراکز با حمایت بخش خصوصی تکمیل و تجهیز شوند.
طالبی چند مرکز آموزش فنی و حرفهای در شهرستانهای اشکذر، افشار و شهرک صنعتی یزد را نمونههایی از این فرصتها نام برد و افزود: این مراکز میتوانند برای بخش خصوصی هم درآمدزا باشند.
وی در ادامه گفت: استان یزد دارای ۸۲۰ آموزشکده آزاد فنی و حرفهای است که طی سال گذشته ۳۶۲ مورد از این آموزشگاهها برای دریافت تسهیلات بانکی معرفی شدند و اکثر آنها موفق به دریافت وام شدند، همچنین از منابع اداره کل تسهیلاتی برای تأمین تجهیزات و مواد مصرفی آموزشگاهها اختصاص یافته است.