«اختلافات خانوادگی» در صدر آسیبهای اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد قرار دارد

ایرنا/ معاون سلامت اجتماعی اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویر احمد گفت: براساس مراجعات تلفنی و حضوری به پایگاههای اورژانس اجتماعی، اختلافات خانوادگی در صدر آسیبهای اجتماعی استان قرار دارد.
اختلافات خانوادگی به برخی از مشکلات و تعارضاتی اشاره دارد که ممکن است بین اعضای خانواده، از جمله زوجین، والدین و فرزندان، یا سایر بستگان، بروز کند که این مشکلات میتوانند ناشی از عوامل مختلفی؛ از جمله تفاوت در نگرشها و ارزشها، مشکلات ارتباطی، مسائل مالی، فشارهای روانی، و یا تفاوت در انتظارات و نقشها، باشد.
هدایت عظیمی فر روز دوشنبه در حاشیه رژه خودرویی پایگاه های اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد اظهار کرد: خانواده اولین و مهمترین نهاد اجتماعی انسانها است که بسیاری از هنجارها و ناهنجاری های جامعه مربوط به همین نهاد مقدس است بنابراین هر چه محیط خانواده سالم و امن باشد،این تأثیرات مطلوب به جامعه منتقل میشود. اگر محیط خانواده محیطی نامساعد و ناهنجار باشد بهمان اندازه بر اعضای خانواده و جامعه تاثیر بدی در پی خواهد داشت.
عظیمی فرد با اشاره به افزایش برخی از آسیب های اجتماعی در استان یادآور شد: همسرآزاری،اعتیاد،مرگ های غیر طبیعی و کودک آزاری از دیگر آسیبهای شاخص در استان است که برخی از این آسیب ها روبه افزایش است و نیازمند درک مساله شناسی و تدابیر لازم است.
عظیمی فر پیش تر در پاسخ به وضعیت آسیب های اجتماعی به خصوص در سکونتگاهای پیرامون مرکز استان گفت: اگرچه هنوز یک پژوهش علمی و پیمایش میدانی در مورد تنوع و فراوانی آسیب های اجتماعی در سکونتگاهای غیررسمی و رسمی پیرامون یاسوج صورت نگرفته است اما بر اساس آمارهای پراکنده از منابع رسمی و غیررسمی و از داده های مستخرج از سامانه های اورژانس اجتماعی استان و خط ۱۲۳، بیشترین فراوانی آسیب های اجتماعی در این مکان ها "نزاع های دسته جمعی و "خشونت های خیابانی" است.
وی ادامه داد: تعداد ۲ هزار و ۵۰۰ "زن سرپرست خانوار" در شهرستان بویراحمد تحت پوشش بهزیستی استان است که بیش از ۶۰ درصد آنها در سکونتگاههای رسمی و با درصد پایینی در حاشیه های غیر رسمی شهر یاسوج ساکن هستند.
معاون سلامت اجتماعی بهزیستی کهگیلویه و بویر احمد با اشاره به خدمات بهزیستی برای کاهش و پیشگیری از آسیب های اجتماعی گفت: هم اکنون ۸۰نیروی متخصص در پایگاههای اورژانس اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد آماده پاسخگویی به پرسشهای مراجعان درباره آسیبهای اجتماعی هستند.
معاون سلامت اجتماعی اداره کل بهزیستی کهگیلویه و بویر احمد تصریح کرد: مشاوره با کارشناسان اورژانس اجتماعی در موارد بروز مشکلات اجتماعی میتواند به کاهش مشکلات کمک کند.
عظیمیفر تاکید کرد:شهروندان برای استفاده از خدمات مشاوره پایگاههای اورژانس اجتماعی میتوانند با سامانه ۱۲۳تماس حاصل کنند.
وی عنوان کرد:امروز دوشنبه سی ام تیرماه رژه خودرویی اورژانس اجتماعی همزمان با هفته بهزیستی به منظور معرفی خدمات پایگاههای اجتماعی کهگیلویه و بویراحمد در شهر یاسوج برگزار شد.
عظیمی فر عنوان کرد: این پایگاهها در بخشهای مرکز مداخله در بحران، پایگاه خدمات اجتماعی، خط تلفن اورژانس اجتماعی (۱۲۳) و خدمات سیار اورژانس اجتماعی فعالیت میکنند.
وی با تاکید بر اینکه پایگاههای اورژانس اجتماعی به عنوان نهادهای حیاتی در راستای پیشگیری و کاهش آسیبهای اجتماعی، نقش بسیار مهمی در حمایت از افراد و خانوادههای آسیبپذیر ایفا میکنند، گفت: جامعه هدف این مراکز شامل افراد در معرض خطر مانند کودکآزاری ، همسر آزاری ، معلول آزاری و سالمند آزاری میشود.