سریال دایره قرمز؛ داستانهای واقعی از محاکم اراک در قاب تلویزیون

ایرنا/ معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: سریال دایره قرمز با محتوای آگاهی بخشی از پروندههای واقعی از محاکم قضایی اراک هفته آتی روی آنتن شبکههای تلویزیونی میرود.
محسن خیرمند روز سهشنبه در نشست خبری افزود: برای نخستین بار، تفاهمنامهای میان دادگستری استان مرکزی، کانون وکلا و صدا و سیما منعقد شد که هدف از آن، تولید سریالی آموزشی مبتنی بر پروندههای واقعی است.
وی ادامه داد: این سریال به منظور افزایش آگاهی عمومی و ارتقاء سطح دانش حقوقی جامعه تهیه و تلاش خواهد شد تا محتوای سریال به شکلی دقیق و جذاب، جنبههای مختلف حقوقی را مورد بررسی قرار دهد و در عین حال، به مسائل اجتماعی و چالشهای حقوقی نیز بپردازد.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی بیان کرد: این سریال در هفت قسمت ۴۵ دقیقهای به کارگردانی یکی کارگردانان مطرح کشور و با صرف هزینهای بالغ بر۱۰۰ میلیارد ریال تهیه شده است که در هفته پیشرو در شبکه استانی و یکی از شبکههای سراسری تلویزیونی پخش میشود.
کاهش تصادفات جرحی و فوتی در استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: سال گذشته آمار تصادفات جرحی و فوتی استان با تدابیر اتخاذ شده در حوزه شهری و جادهای کاهش یافت.
خیرمند افزود: فروشندگان و خریداران ضایعات در استان مرکزی ساماندهی شده و این مدیریت باعث شد تا آمار سرقت روند کاهشی داشته باشد.
وی بیان کرد: شهرستان ساوه با مدیریت مناسب و جمعآوری خریداران و فروشندگان ضایعات با تاسیس شهرک ضایعاتی این مهم را به خوبی ساماندهی کرده است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: شهرستانهای دلیجان و خمین نیز در راستای ساماندهی این افراد، اقدامات خوبی انجام دادهاند.
کاهش ۴۰ درصدی سرقت خُرد با ساماندهی ضایعاتیها در اراک
خیرمند تصریح کرد: با وجود حجم بالای خرید و فروش ضایعات در اراک، شهرک ضایعاتی وجود ندارد که با ورود بخش خصوصی، زمین ساخت شهرک ضایعات در جاده فراهان به وسعت ۳۰ هکتار در مرحله واگذاری است و تا سه ماه آینده مراکز خرید و فروش ضایعات اراک از شهر خارج میشوند.
وی بیان کرد: درحالی که شهرک ضایعاتی در اراک وجود ندارد اما این موضوع رها نشده و افراد فعال در این صنف، شناسایی و جمعآوری شدند که منجر شد تا ۴۰ درصد سرقت خُرد کاهش یابد.
نصب ۲۵ دستگاه دوربین تخلفات راهنمایی و رانندگی در استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی اضافه کرد: نصب ۲۵ دوربین جادهای در محورهای ارتباطی استان مرکزی در دستور کار است.
خیرمند افزود: ۲ دستگاه دوربین در جاده تهران تا امامزاده عبدالله(ع) در حوزه استحفاضی استان مرکزی وجود دارد که چهار دستگاه دوربین جدید نیز در این جاده ارتباطی تا آخر امسال اضافه میشود.
وی با بیان اینکه در تصادفات شهری نباید فوتی وجود داشته باشد تصریح کرد: برای رسیدن به این مهم، در اراک ۲ دستگاه دوربین متوسطسنج نصب شده و اصلاح هندسی و سرعتگیر نیز ساخته شده است.
وی خاطر نشان کرد: بیشترین آمار فوتی ناشی از تصادفات شهری در اراک کمربندی شمالی و جنوبی بود که با تدابیر مناسب این آمار کاهش یافت و در جاده ارتباطی روستای طرمزد، از حداقل چهار کشته به صفر رسید و در خیابان جهانپناه تعدادی دوربین فعال میشود و تعدادی دوربین هم در دستور کار است.
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: یکی از مجموعه اقدامات برای کاهش حوادث جادهای در استان، افزایش کنارگذر است که در ساوه انجام شده و در خمین کنارگذر درحال احداث است تا آمار تصادفات نزولی باقی بماند.
ساماندهی یدککشها در استان مرکزی
معاون اجتماعی و پیشگیری از وقوع جرم دادگستری استان مرکزی گفت: ایجاد یکپارچگی در مدیریت ساماندهی خودروهای یدککش در دستور کار قرار گرفته و پس از ارزیابی شرکتهای شایسته در نهایت کانون جهانگردی و اتومبیلرانی با موافقت پلیس راه، مسئولیت این کار را در سراسر استان عهدهدار شد.
خیرمند افزود: تعدادی ضابطه ایمنی فنی برای خودروهای فعال در این حوزه تعیین شد که شامل داشتن GPS فعال، برخورداری رانندگان از دانش اولیه مکانیک و وجود چراغ گردان؛ که هر خودرویی این الزامات را رعایت نکند، مجاز به فعالیت نیست.
وی بیان کرد: تمامی یدککشها زیر نظر این شرکت فعالیت میکنند و سه جاده استان با تعرفه مشخص، شماره تماس، پوشش ۲۴ ساعته و پاسخگویی به شکایت هم پیشبینی شده است.
۲۱۲شعبه دادسرا، دادگاه و دادگاه های عمومی، ۱۳۷ شعبه حل اختلاف و ۱۷۰ موسسه داوری به جمعیت یک میلیون ۴۱۴ هزار نفری استان مرکزی خدمات قضایی ارایه میکنند.