ادارات ایلام برای مقابله با تهدیدهای شیمیایی و بیولوژیکی تقویت شوند

ایرنا/ معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام گفت: در شرایطی که کشور با تهدیدهای نوپدید و ترکیبی مواجه است، ضرورت دارد دستگاههای اجرایی استان آمادگی خود را برای مقابله با این تهدیدها افزایش دهند.
تاجالدین صالحیان روز سهشنبه در نشست قرارگاه پدافند شیمیایی و کمیسیون پیشگیری و مقابله با تهدیدهای بیوتروریستی استان ایلام اظهار کرد: امروز کشور در معرض تهدیدهایی با ماهیت ترکیبی و پیچیده قرار دارد که میتوانند ابعاد مختلفی از زندگی مردم، سلامت عمومی و زیرساختهای حیاتی را تحت تأثیر قرار دهند.
وی با تأکید بر اینکه تهدیدهای نوپدید از جمله سایبری، شیمیایی، بیولوژیکی و پرتویی نباید مورد غفلت قرار گیرند، افزود که پدافند غیرعامل ابزاری راهبردی برای افزایش تابآوری ملی در برابر تهدیدها و حفظ سرمایههای انسانی و زیرساختهای کشور است.
معاون سیاسی، امنیتی و اجتماعی استاندار ایلام بر ارتقای آموزشهای تخصصی، آگاهسازی عمومی و اجرای مستمر رزمایشهای عملیاتی در حوزه پدافند غیرعامل تأکید کرد و گفت: یکی از مأموریتهای اصلی کمیتههای پدافند، آموزش هدفمند کارکنان دستگاههای اجرایی و اقشار مختلف مردم برای مقابله مؤثر با تهدیدات ترکیبی است.
صالحیان با اشاره به اهمیت مصوبات قرارگاه پدافند شیمیایی استان یادآور شد: دستگاههای متولی باید با جدیت نسبت به اجرای مصوبات این قرارگاه اقدام کنند تا در صورت وقوع بحران، پاسخگویی سریع، هماهنگ و مؤثر فراهم شود.
وی همچنین بر لزوم شناسایی و پایش مراکز حساس و حیاتی استان و تقویت سطح ایمنی آنها در برابر تهدیدات شیمیایی، بیولوژیکی و پرتویی تأکید کرد.
صالحیان در پایان توضیح داد: شناسایی دقیق تهدیدهای نوپدید، ارتقای آگاهی عمومی، آموزش تخصصی نیروی انسانی و تقویت زیرساختهای مقابلهای باید در اولویت برنامههای پدافند غیرعامل استان قرار گیرد.
پدافند شیمیایی مجموعه ای از تدابیر، برنامهها و اقدامهای غیرنظامی است که به کاهش امکان وقوع تهدیدات یا حوادث شیمیایی میانجامد و به دنبال کاهش آسیبپذیری افراد، زیر ساختها و سرمایهها در برابر تهدیدات شیمیایی است و آمادگی جامعه را در مواجهه و واکنش در برابر وقوع تهدیدات شیمیایی بالا میبرد.
از منظر پدافند شیمیایی، بسترهای وقوع تهدیدات شیمیایی به جنگ محدود نشده و هر حوزهای که در آن حجمی از مواد شیمیایی پرخطر وجود داشته باشد، بسته به شرایط و وضعیتی که در آن قرار گرفته یا از آن اثر میپذیرد، میتواند بسترساز وقوع تهدیدات شیمیایی باشد.
تهدیدهای بیوتروریستی به معنای استفاده عمدی و برنامهریزی شده از عوامل بیولوژیکی مانند ویروسها، باکتریها، سموم و قارچها برای ایجاد بیماری، مرگ یا آسیب به انسانها، حیوانات و گیاهان به منظور اهداف تروریستی، سیاسی یا نظامی است.
به عبارت دیگر، بیوتروریسم نوعی تروریسم است که از عوامل بیولوژیکی به عنوان سلاح استفاده میکند.
این عوامل ممکن است به صورت طبیعی وجود داشته باشند یا توسط انسان دستکاری شده باشند.