عکس/ بازدید وزیر صمت از ۶ واحد صنعتی آذربایجان غربی

مهر/ وزیر صمت در جریان سفر دو روزه به آذربایجان غربی از ۶ واحد صنعتی استان بازدید و یک واحد صنعتی را افتتاح کرد.
سیدمحمد اتابک، وزیر صمت در جریان سفر دو روزه به استان آذربایجان غربی از ۶ واحد صنعتی استان بازدید و یک واحد صنعتی را افتتاح کرد و در ادامه ضمن دیدار با امام جمعه ارومیه، با جمعی از فعالان اقتصادی استان به همراه نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی دیدار و گفت و گو کرد.
دیدار با تجار، فعالان اقتصادی، نشست با اعضای اتاق بازرگانی از دیگر برنامههای سفر دو روزه وزیر صنعت، معدن و تجارت به آذربایجان غربی است.
بازدید از مرکز خدمات سرمایه گذاری آذربایجان غربی
وزیر صنعت، معدن و تجارت امروز پنجشنبه به همراه و رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی از مرکز خدمات سرمایهگذاری استان در ارومیه بازدید کرد و در این بازدید گفت: آذربایجانغربی به واسطه موقعیت جغرافیایی ویژه، منابع طبیعی غنی و نیروی انسانی توانمند، ظرفیتهای فراوانی برای جذب سرمایهگذار دارد و وزارت صمت آماده حمایت همهجانبه از طرحهای سرمایهگذاری در این استان است.
استاندار آذربایجانغربی نیز با اشاره به اهمیت جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی در رشد اقتصادی استان و برگزاری همایش بینالمللی فرصتهای سرمایهگذاری "ای نوا" در ارومیه، افزود: این رویداد با حضور سرمایهگذاران داخلی و خارجی بستری مناسب برای معرفی ظرفیتهای استان در حوزههای مختلف از جمله صنعت، معدن، کشاورزی و گردشگری فراهم کرد.
در این بازدید، روند ارائه خدمات به سرمایهگذاران، ظرفیتهای موجود در استان و اقدامات انجامشده برای تسهیل سرمایهگذاری مورد بررسی قرار گرفت.
بازدید از واحد در حال احداث شیشه در ارومیه
وزیر صنعت، معدن و تجارت نیز در این بازدید از این واحد با تأکید بر اهمیت راهاندازی سریع این پروژه، گفت: این پروژه، نماد توانمندی بخش خصوصی و حمایت دولت از سرمایهگذاریهای مولد در حوزه صنعت است.
استاندار آذربایجانغربی نیز با بیان اینکه این پروژه یکی از اولویتهای توسعهای استان است، افزود: استانداری با تمام توان از تکمیل و راهاندازی این واحد صنعتی حمایت خواهد کرد تا زمینه اشتغال پایدار و رونق اقتصادی در منطقه فراهم شود.
فعالیت این پروژه با جواز تأسیس صادره در خرداد ۱۴۰۱ آغاز شده و با پیشرفت فیزیکی ۷۱ درصدی، به یکی از پروژههای مهم ملی در حوزه تولید انواع شیشههای ساختمانی و صنعتی تبدیل شده و با بهرهبرداری کامل از این واحد، برای ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم اشتغال ایجاد خواهد شد.
ظرفیت اسمی این واحد شامل تولید ۲۲۰ هزار تن شیشه فلوت، ۴۰ هزار تن شیشه رفلکس، ۱۰ هزار تن شیشه نشکن، ۲۰ هزار تن آینه تخت و ۱۰ هزار تن شیشه تزئینی در سال است که میتواند بخش مهمی از نیاز بازار داخلی و حتی صادرات به کشورهای منطقه را تأمین کند.
زنجیره تولید شیشه در آذربایجان غربی تکمیل میشود
وزیر صنعت، معدن و تجارت و رضا رحمانی استاندار آذربایجانغربی از واحد صنعتی شرکت صنایع شیشه در ارومیه بازدید کردند و در این بازدید استاندار آذربایجان غربی گفت: توسعه زیرساختها، حمایت از سرمایهگذاران و رفع موانع تولید با همکاری دستگاههای اجرایی نقش مهمی در تکمیل زنجیره تولید شیشه در استان دارد.
وزیر صمت در حاشیه این بازدیدها با تقدیر از عملکرد این واحد در زمینه تولید محصولات باکیفیت و رقابتپذیر، حمایت از صنایع پاییندستی شیشه را از اولویتهای وزارتخانه عنوان کرد و گفت: باید زمینههای لازم برای افزایش ظرفیت تولید و صادرات در این بخش فراهم شود.
این واحد صنعتی با سرمایهگذاری ثابت ۱,۱۵۶ میلیارد ریال در تیرماه ۱۴۰۱ به بهرهبرداری رسیده و در حال حاضر با اشتغالزایی برای ۳۰۰ نفر، یکی از مجموعههای مهم تولیدی در حوزه صنایع شیشه استان به شمار میرود.
صنایع مادر در کشور توسعه یابد
همچنین وزیر صمت در افتتاح واحد صنعتی ریخته گران ارومیه نیز با تأکید بر اهمیت توسعه صنایع مادر در کشور، گفت: راهاندازی چنین واحدهایی میتواند نقش مهمی در خودکفایی صنعتی، کاهش وابستگی به واردات و افزایش اشتغال ایفا کند.
استاندار آذربایجانغربی نیز با اشاره به ظرفیتهای موجود در استان در حوزه صنایع فلزی، خواستار حمایت بیشتر از واحدهای نوپا و دانشبنیان شده و افزود: توسعه صنعت باید همسو با ارتقای فناوری و مهارتهای نیروی کار باشد.
این واحد صنعتی که با سرمایهگذاری ثابت ۷ هزار میلیارد ریال احداث شده، ظرفیت تولید ۲۲ هزار و ۵۰۰ تن قطعات ریختهگری چدنی و ۱۰ هزار تن خدمات ماشینکاری فلزات را دارا بوده و با بهرهبرداری کامل از این واحد، زمینه اشتغال مستقیم برای ۳۰۰ نفر فراهم میشود.
بازدید وزیر صنعت، معدن و تجارت از واحد تولید تریلر در ارومیه
در ادامه برنامههای سفر وزیر صنعت، معدن و تجارت به آذربایجان غربی، از شرکت تولید تریلر ارومیه نیز بازدید به عمل آمد، این واحد صنعتی که از سال ۱۳۸۰ فعالیت خود را آغاز کرده، امروز بهعنوان یکی از تولیدکنندگان باسابقه در حوزه انواع تریلر با ظرفیت تولید سالانه ۲۰۰۰ دستگاه شناخته میشود و در حال حاضر با ۸۰۰ نفر اشتغال مستقیم، نقشی برجسته در صنعت خودروی سنگین کشور ایفا میکند.
برآورد سرمایهگذاری بهروزشده این مجموعه به بیش از ۳۱ هزار میلیارد ریال میرسد، شرکت در زمینی به وسعت ۸۵ هزار متر مربع و با زیربنای ۶۰ هزار متر مربع احداث شده و طرحهای توسعهای برای افزایش ظرفیت تولید نیز در دستور کار قرار دارد.
بازدید از واحد راکد نورد لوله خاورمیانه
همزمان با سفر سید محمد اتابک وزیر صنعت، معدن و تجارت کشور به آذربایجان غربی، جعفری معاون امور معادن و صنایع معدنی وزیر صمت، از شرکت احیا شده نورد لوله خاورمیانه بازدید کردند.
این واحد صنعتی که از سال ۱۳۹۵ تا ۱۴۰۱ راکد بود، طی سالهای اخیر با سرمایهگذاری جدید و با دریافت بستههای حمایتی مجدداً به چرخه تولید بازگشته است.
واحد مذکور با ظرفیت تولید سالانه ۱۲۵ هزار تن لوله درزدار فولادی با جوش اسپیرال، یکی از تأمینکنندگان مهم این محصول در کشور محسوب میشود.برآورد سرمایهگذاری بهروزشده این کارخانه ۳۰ هزار میلیارد ریال است و با بهرهبرداری مجدد، زمینه اشتغال برای ۲۲۰ نفر بهصورت مستقیم فراهم شده است.
ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ در مناطق مرزی کشور
وزیر صمت در حاشیه بازدید از واحدهای صنعتی استان در گفت و گو با خبرنگاران تأکید بر ظرفیت بالای استان در جذب سرمایهگذاری داخلی و خارجی، افزود: حمایت از ایجاد واحدهای صنعتی بزرگ در مناطق مرزی در دستورکار وزارتخانه قرار دارد و این روند با همکاری مسئولان استانی، تسهیل صدور مجوزها و ارائه مشاورههای فنی ادامه خواهد یافت.
وی همچنین با اشاره به مزیتهای آذربایجانغربی در حوزه حمل ونقل و تولید تجهیزات سنگین، خاطرنشان کرد: کارخانههای موجود در استان توانستهاند بخش مهمی از نیاز کشور را تأمین کنند و از خروج ارز جلوگیری نمایند که این امر با توسعه و افزایش ظرفیت تولید ادامه خواهد داشت.
وزیر صنعت، معدن و تجارت بر اهمیت توسعه تجارت مرزی نیز تاکید کرده و افزود: آذربایجانغربی با سه کشور همسایه مرز مشترک دارد و فعالسازی پایانهها و بازارچههای مرزی از مهمترین برنامههای وزارتخانه برای رونق معیشت مردم منطقه است.
اتابک همچنین با درخواست از رئیس سازمان توسعه تجارت مبنی بر برنامهریزی مناسب جهت ساماندهی زیرساختهای پایانههای مرزی و ارتقای ظرفیت استفاده از این پایانهها، اضافه کرد: برخی از پایانههای مرزی استان در حال حاضر بهصورت کامل فعال نیستند که تلاش میشود با همکاری دستگاههای مسئول، این پایانهها به سطح مطلوب رسیده و تجارت مرزی استان توسعه یابد.
احیای واحدهای راکد آذربایجانغربی در اولویت باشد
وزیر صنعت، معدن و تجارت بعد از بازدید از واحدهای صنعتی طی سفر دو روزه به استان در نشست مشترک با اعضای مجمع نمایندگان آذربایجان غربی در مجلس شورای اسلامی گفت: احیا و راهاندازی واحدهای راکد و واحدهایی که ارزشافزوده کافی ندارند، در اولویت آذربایجانغربی قرار گیرد تا اشتغال پایدار ایجاد شود.
سیدمحمد اتابک به ظرفیت معدنی استان اشاره کرده و افزود: از بیش از ۵۰۰ معدن آذربایجانغربی، حدود ۲۰۰ معدن غیرفعال هستند که باید تکلیف آنها با همکاری شورایعالی معادن و شورای معادن استان مشخص شود.
وی همچنین با تأکید بر اهمیت جایگاه آذربایجانغربی در اقتصاد کشور، خاطرنشان کرد: نگاه توسعهای باید مبتنی بر مزیتهای کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت استان باشد؛ چرا که آذربایجانغربی به عنوان استانی مرزی با سه کشور مهم همسایه، ظرفیت ویژهای برای توسعه تجارت دارد.
اتابک همچنین با اشاره به مصوبه دولت چهاردهم که بر توسعه تجارت مرزی تاکید دارد، اضافه کرد: سامانههای جدید مرزی راهاندازی شده و به صورت فعال در حال خدمترسانی هستند که جزئیات آن قابل ارائه به نمایندگان و مسئولان استان است.