محصولات کشاورزان الموتی نذر زائرین اربعین میشود

فارس/ مردم خونگرم الموت شرقی و غربی در استان قزوین هر سال بخشی از برنج حاصل از زحمت یکساله خود را به نیت «تبرک و نذر» به موکب حضرت ابوالفضل(علیهالسلام) در الموت غربی اهدا میکنند. این برنج پربرکت که نماد همدلی و مهماننوازی است، راهی سفرههای زائران حسینی در پیادهروی اربعین میشود.
در میان گرمای طاقتفرسای صحرا و زیر آفتاب سوزان عراق، قرار است موکب حضرت ابوالفضل(ع) با عشقی مثالزدنی و ایثاری بینظیر در «شارع میثم» کربلای معلی به استقبال زائران حسینی برود.جایی که عشق به اهل بیت(ع) در قالب غذاهای داغ، اسکان گرم و چهرههای خستگیناپذیر خادمین تجلی مییابد.
آغاز یک حرکت جهادی
احمد احمدی مسوول موکب حضرت ابوالفضل علیهالسلام الموت غربی استان قزوین، میگوید: هشت سال پیش یعنی از سال ۹۶، این موکب با همت مردمی شکل گرفت که دل در گرو عشق اباعبدالله (ع) داشتند.
به همراه تیممان با تعهدی راسخ پای کار ایستادیم. سال اول خدمات ما محدود بود و تعهد کرده بودیم ۵۰۰ پرس غذا به زائران بدهیم اما با پای کار آمدن مردم بیش از ۱۰۰۰ پرس وعده غذایی به زائران دادیم.
در سال ۱۴۰۰ که بسیاری از موکبها به دلیل کرونا حضور نداشتند، موکب ما افتخار داشت و فعال بود و زائران از خدمات اسکان و تغذیه بهرهمند شدند.در سال گذشته به لطف خدا هر شب به ۶۰۰۰ زائر اسکان دادیم و در طول ۱۰ روز، روزانه ۱۸ هزار پرس غذا شامل ۶۰۰۰ صبحانه، ۶۰۰۰ ناهار و ۶۰۰۰ شام میان زائران تقسیم کردیم.
خادمانی عاشق خدمت به زائران امام حسین(ع)
به گفته احمدی، بیش از ۲۰۰ نفر از جوانان غیور و افراد مختلف اعم از زن و مرد به عنوان خادم ثابت و پیوسته در این موکب خدمت میکنند. آنها زیر آفتاب سوزان، با چهرههای خندان و دلی پر از عشق، نهتنها غذا و اسکان بلکه امید و محبت نثار زائران میکنند و با وجود تمام سختیها، حتی در گرمای کشنده تابستان، با شور و اشتیاق بیپایان خدمت میکنند.
برخی از زائران نیز سه تا چهار روز به عنوان خدمه با موکب همکاری میکردند؛ افراد مسوول و غیرمسوول و ایرانی و خارجی حتی با پاهای تاولزده به ما التماس میکردند که خدمتی انجام دهند. پیشنهاد برای تنظیف سرویس بهداشتی که کار دیواری است، به مراتب بیشتر از کار در آشپزخانه، جارو کردن و شستن ظروف محل اسکان بود.
به وفور معجزاتی را شاهد بودم. یکی از خادمین سال ۹۷ به موکب پیوسته بود. همسرش بچهدار نمیشد. توفیق پیدا کرد که از سوی یکی از خدام حضرت ابوالفضل علیهالسلام آب سرداب نصیبش شود. با نوشیدن آن آب، خدا و حضرت عنایت کردند و صاحب فرزند شدند. از این رو هر ساله خانوادگی در موکب حضور دارند و به زائران خدمت میکنند.
نوآوری در خدمت
این مسوول موکب به اجرای طرحی نو در سال ۱۴۰۱ با پیشنهادی در جلسات برگزارشده اشاره میکند: در این سال ایده زیبای کیسههای پنج، هفت، ۱۰، ۲۰ و حتی ۵۰ کیلویی برنج که حاصل دسترنج برنجکاران الموت شرقی و غربی بود، متولد شد.خانوادههای حدود ۴۰ روستای کوچک و بزرگ الموت شرقی و غربی با گذاشتن این کیسهها در آشپزخانههای خود، هر روز به نیت مهمان کردن زائران اربعین، برنج اهدا میکنند.
استقبال مردم چنان چشمگیر است که سال گذشته بیش از ۴ تن برنج جمعآوری شد! برنجها همراه با فندق، گردو و لوبیا از روستاهای الموت غربی و شرقی به موکب میرسد و زنجیره محبت را کامل میکند. البته گردو، فندق و لوبیا تبدیل به گوشت، مرغ و سایر مایحتاج برای پخت غذای زائران میشود.امسال که قیمت برنج افزایش پیدا کرده، احساس میشود که کمتر برنج به موکب برسد، اما آماری که جدیداً گرفتهام خلاف این موضوع بود و مردم به قیمت برنج توجه نکردهاند و استقبال خوب بوده است. رابطین و نمایندگان در حال جمعآوری برنج محلی اهالی روستاهای الموت هستند که تا چند روز آینده جمعآوری شده و برای پخت و پذیرایی از زائران به کربلا منتقل میشود.
احمدی معتقد است با وجود تمام تهدیدها و سختیها، هر سال شور اربعین پررنگتر از قبل میشود. گرمای هوا، کمبودها و مشکلات نتوانسته این حرکت عظیم مردمی را متوقف کند. برعکس، هرچه مشکلات بیشتر شده، مردم با انگیزه بالاتری پای کار آمدهاند و در همایش بزرگ خروشان اربعین حضور یافتهاند.
او از برپایی موکب الموت شرقی در کنار موکبشان در اربعین امسال ابراز خرسندی میکند و از همه هموطنان عزیز، مخصوصاً مردم غیرتمند قزوین، تشکر میکند که هر سال حماسهآفرینی میکنند. انشاءالله امسال هم شاهد حضور پرشور مردم استان و استانهای دیگر در موکب حضرت ابوالفضل علیهالسلام باشیم.ماه رمضان و محرم و شبهای قدر و زیارتهای مختلف جای خود دارد، اما اربعین یک عالم دیگری دارد و به اعتقاد احمدی، موکبشان تنها یک نقطه کوچک از این کاروان عظیم محبت است؛ کاروانی که هر سال با دستهای پر از عشق و دلی سرشار از ایمان، راهی کربلا میشود تا ثابت کند عشق به حسین (ع)، فراتر از هر مرز و محدودیتی است.
مردم کرامات را در زندگی خود میبینند
عقیل احمدی از اعضای هیئت امنای موکب حضرت ابوالفضل علیهالسلام الموت غربی که ۶ سال است به این موکب پیوسته، میگوید: در نذر برنجهای چند کیلویی که سنتی شده است، مردم کرامات زیادی را در زندگی خود دیدهاند.این برنجها به نام موکب حضرت ابوالفضل (ع) به کربلا فرستاده میشود، در آنجا پخته و میان زائران توزیع میگردد.
او بر این نظر است که بسیاری از نذرکنندگان معتقدند پس از این کار، برکتهای مادی و معنوی زیادی در کشاورزی و زندگیشان رخ داده است؛ از افزایش روزی تا بهبود بیماریها و حتی شفا.