برداشت سیبزمینی تابستانه از مزارع اردبیل آغاز شد

ایرنا/ برداشت سیب زمینی تابستانه از مزارع روستاهای تابعه شهرستان اردبیل به عنوان یکی از قطبهای مهم تولید این محصول آغاز شده است.
محصول تابستانه سیب زمینی که در حدود ۲۵۰ هکتار از اراضی زراعی شهرستان اردبیل کشت شده، حدود یک ماه زودتر از فصل برداشت گسترده این محصول روانه بازار میشود.
بر اساس مشاهدات میدانی برداشت محصول سیب زمینی در مزارع روستاهای "نیار" و "کلخوران" شهرستان اردبیل آغاز شده و محصول برداشت شده هم اینک هر کیلوگرم محصول جدید به قیمت ۱۲۰ هزار تا ۱۵۰ هزار ریال در بازار به فروش میرسد که کمتر از انتظار قیمت کشاورزان است.
بهگفته معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل ، برداشت سیب زمینی اغلب در ۲۵۰ هکتار از مزارعی آغاز شده که محصول آنها در اواخر فصل زمستان و به صورت زودهنگام کشت شده است.
غفور آقایی، کشت و برداشت زودهنگام محصول سیب زمینی را موجب تعدیل بازار و به نفع تولیدکننده و مصرفکننده دانست و بیان کرد: ورود تدریجی محصول به بازار موجب میشود که کشاورزان محصول خود را به قیمت مناسبتتری بفروشند و خریداران نیز با قیمتهای پایینتری سیب زمینی را تهیه کنند.
وی افزود: روز گذشته ۱۵۰ تن از محصول سیب زمینی تازه اردبیل به مقصد یکی از کشورهای آسیای میانه صادر شد و با تداوم روند برداشت و صادرات، قیمت این محصول نیز به حد انتظار کشاورزان سیبزمینی کار خواهد رسید.
معاون بهبود تولیدات گیاهی سازمان جهاد کشاورزی استان اردبیل همچنین میزان تولید محصول سیب زمینی تابستانه در واحد سطح در استان اردبیل را تقریبا نصف متوسط تولید گسترده این محصول ذکر کرد و گفت: متوسط عملکرد سیب زمینی تابستانه در اردبیل ۲۰ تا ۲۵ تن در هر هکتار است.
وی اظهار کرد: در سالهای گذشته به علت برداشت همزمان سیب زمینی در محدوده زمانی چند هفته در همه نقاط استان اردبیل و افزایش عرضه، قیمت این محصول به شدت افت میکرد و کشاورزان متضرر میشدند ولی با کاشت و برداشت زودهنگام، بازار خرید و فروش سیب زمینی در اردبیل تعدیل میشود.
آقایی اضافه کرد: همه ساله برداشت گسترده محصول سیب زمینی در استان اردبیل از اوایل شهریورماه آغاز شده و تا ۱.۵ ماه بعد ادامه مییابد.
وی از کشت محصول سیب زمینی در ۱۹ هزار و ۵۰۰ هزار هکتار از اراضی شهرستانهای اردبیل، نمین، سرعین و نیر در سال زراعی جاری خبر داد و گفت: پیشبینی می شود که از این میزان سطح زیر کشت، حدود ۸۰۰ هزار تن محصول تولید و روانه بازار شود.
۹۵ درصد محصول سیب زمینی کشت شده در استان اردبیل در سال زراعی جاری از رقم آگریا و مابقی از ارقام متفرقه جِلی، فونتانه، بامبا، اسپیریت، نیلوا، کایزر، امرفونا و ساتینا بوده است.
میانگین تولید محصول سیب زمینی در هر هکتار از اراضی استان اردبیل ۴۰ تن است.
به علت استفاده از آبیاری به روش نوار طیف و روش کاشت متفاوت با عرف منطقه به شیوه سه ردیف با دو نوار طیف و نیز جلوگیری از اتلاف زمین، بالاترین میزان برداشت محصول سیب زمینی با ۷۰ تن در روستای خلیفه لو اردبیل به ثبت رسیده است.
نیاز استان اردبیل به سیب زمینی حدود ۲۰۰ هزار تن است و مازاد نیاز استان به استانهای دیگر و نیز به کشورهای جمهوری آذربایجان و روسیه صادر میشود.
استان اردبیل با تولید حدود ۸۰۰ تا ۸۵۰ هزار تن سیب زمینی معادل ۲۰ درصد تولید این محصول ایران، مهمترین قطب تولید سیب زمینی در کشور محسوب میشود.
سیب زمینی تولید شده در این استان از لحاظ کیفیت، درصد ماده خشک، وجود کمترین میزان باقی مانده سموم و کود در جایگاه برتر کشور قرار دارد و سیب زمینی اردبیل جزو محصول پاک به شمار میرود و از نظر کیفیت و کمیت قابل رقابت با سیب زمینی تولیدی کشورهای اروپایی است.