نماد آخرین خبر

شرایط اقلیمی و کاهش کیفی و کمی تولید میوه در کهگیلویه‌وبویراحمد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شرایط اقلیمی و کاهش کیفی و کمی تولید میوه در کهگیلویه‌وبویراحمد

ایرنا/ میوه از جمله محصولات تولیدی کهگیلویه و بویراحمد است که سرمای بهاره و افزایش دمای تابستان امسال بر کمیت و کیفیت تولید آن اثرگذار بوده است.

آن طور که مسئولان جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد می‌گویند، سرمای بهاره امسال میزان تولید میوه‌های هسته‌دار تابستانه در استان را کاهش داده و گرمای امسال هم باعث به مرحله برداشت رسیدن زودهنگام میوه انگور در برخی نقاط استان شده است.
بر اساس داده‌های هواشناسی فروردین امسال دمای هوای مناطق سردسیری کهگیلویه و بویراحمد تا زیر صفر درجه رسید و تابستان هم دمای این مناطق تا ۴۰ درجه سانتیگراد افزایش یافت که این شرایط اقلیمی بر روی تولیدات باغی کهگیلویه و بویراحمد بیشتر از سایر محصولات اثرگذار بوده است.

انگور در آستانه برداشت زودرس
نیرومند صیادی، سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تاکید کرد: گرمای امسال باعث زودتر از موعد زمان برداشت میوه انگور در برخی نقاط شهرستان دنا مانند روستای «کریک» می‌شود به طوری که بر اساس برآوردهای کارشناسی طی روزهای ۱۵ تا ۲۰ مردادماه برداشت انگور از تاکستان‌های «کریک» آغاز می‌شود.
روستای «کریک در ارتفاعات شهرستان دنا و در ۱۵ کیلومتری جنوب غرب سی سخت و ۲۵ کیلومتری یاسوج از جمله مراکز مهم تولید میوه انگوردر کهگیلویه و بویراحمد است.
صیادی ابراز کرد: این در حالی است که میوه انگور در مناطق مختلف استان هر ساله معمولا پنجم شهریور و از جمله «کریک» آغاز می‌شد.
وی عنوان کرد: اگر چه زودتر از موعد به بازار آمدن میوه‌ها به لحاظ فروش به نفع بهره‌بردار است اما به علت اینکه میوه دوره رشد را به طور کامل طی نکرده بر کیفیت محصول اثرگذار خواهد بود.
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: 5 هزار و ۴۰۰ هکتار تاکستان انگور در استان وجود دارد که سالیانه ۴۱ هزار تن محصول از این باغستان‌ها تولید می شود.

کاهش ۱۵ درصدی تولید هسته‌دارها
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد گفت: سرمای بهار امسال همچنین میزان تولید میوه‌های هسته‌دار در استان را ۱۵ درصد کاهش داده است.
نیرومند عنوان کرد: برداشت میوه‌های هسته‌دار تابستانه از نیمه دوم خردادماه امسال در کهگیلویه و بویراحمد آغاز شده و تا پایان شهریورماه ادامه دارد اما بررسی‌های کارشناسی حکایت از کاهش تولید این میوه‌های تابستانی دارد.
وی یادآور شد: پیش‌بینی می‌شود امسال ۲۱ هزار تن انواع میوه هسته‌دار تابستانی شامل زردآلو، گیلاس، آلو، شفتالو، شلیل، هلو و آلبالو در باغ‌های کهگیلویه و بویراحمد برداشت شود.
سرپرست امور باغبانی جهاد کشاورزی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: این میزان محصول در ۲ هزار و ۸۵ هکتار از سطح باغ‌های بارور میوه‌های هسته‌دار تابستانی استان برداشت می‌شود.
وی تصریح کرد: بخش عمده‌ای از میوه‌های هسته‌دار تولید شده استان در شهرستان‌های بویراحمد و دنا برداشت می‌شود به طوری که یک‌هزار و ۷۲ تن باغستان میوه‌های هسته‌دار در شهرستان دنا و ۹۶۲ هکتار دیگر در شهرستان بویراحمد ایجاد شده است.


آخرین خبر کهگیلویه و بویراحمد در اینستاگرام :
https://instagram.com/yasuj_today