روایت رئیس اتحادیه نانوایان از گرانی نان در کهگیلویه و بویراحمد

کبنا/ قیمت نان در یاسوج بهطور بیسابقهای افزایش یافت و باعث نارضایتی مردم شد. در حالی که شهروندان با شوک قیمتی مواجه شدند، رئیس اتحادیه نانوایان بویراحمد معتقد است این افزایش اجتنابناپذیر و ناشی از رشد سرسامآور هزینههاست.
در روزهای اخیر قیمت نان در شهر یاسوج افزایش قابل توجهی یافته است. گزارشهای میدانی حاکی از آن است که نرخ نان سنگک به حدود ۷ هزار و ۳۰۰ تا ۷ هزار و ۶۰۰ تومان رسیده و قیمت انواع نان فانتزی نیز از ۴ هزار تومان به ۸ هزار و ۵۰۰ تومان افزایش یافته است.
در همین زمینه، یدالله آقایی، رئیس اتحادیه نانوایان شهرستان بویراحمد، توضیحاتی درباره دلایل افزایش قیمت نان در استان ارائه داد.
آقایی بیان کرد: همانطور که میدانید، رسانهها صدای مردم و دولت هستند. طبق روال هر ساله، از ۱۵ فروردینماه، با افزایش هزینههای تولید مانند آب، برق، گاز، مواد اولیه، اجاره مغازه و دستمزد کارگران، قیمت نان بازنگری میشود. متأسفانه کمکهزینهای که دولت برای جبران این افزایشها میپردازد، تنها حدود ۴۰ درصد از کل هزینهها را پوشش میدهد.
وی با بیان اینکه هزینههای نانوایان در برخی موارد بیش از ۳۰۰ درصد افزایش یافته، افزود: برای نمونه، اگر پیشتر برای دو کارگر ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان هزینه میکردیم، اکنون این مبلغ به ۹ میلیون و ۸۰۰ هزار تومان رسیده است. نرخهای مصوب نیز طی چند سال گذشته از سوی استانداری تغییر نکرده بود.
یاسوج؛ یکی از پایینترین نرخهای نان در کشور
رئیس اتحادیه نانوایان با اشاره به اینکه نرخ نان در استان کهگیلویه و بویراحمد همچنان پایینتر از استانهای همجوار است، بیان کرد: قیمت نان در استان ما حدود ۶۲ درصد پایینتر از استانهایی مانند فارس، بوشهر و خوزستان بوده و حتی با وجود افزایش اخیر، همچنان این فاصله قیمتی حفظ شده است.
آقایی همچنین افزود: در حال حاضر، قیمت نان لواش در یاسوج ۹۰۰ تومان، در گچساران و دهدشت حدود ۸۰۰ تومان، نان تافتون در مرکز استان یکهزار تومان و نان سنگک ۳ هزار و ۶۰۰ تومان است. این در حالی است که نان سنگک با همین وزن در تهران و مشهد بین 7 هزار تا 7 هزار و 600 تومان به فروش میرسد.
وی درباره نانهای سبوسدار و فانتزی نیز گفت: در حال حاضر تنها یک واحد نانوایی توسط آقای قاسمپور در حال تولید نان سبوسدار است، اما بهزودی واحدهای بیشتری راهاندازی خواهند شد. تقاضا برای نان کامل بسیار بالاست و حدود ۳۰ تا ۴۰ درصد مشتریان ما خواهان این نوع نان هستند.
آقایی تصریح کرد: در صورت تثبیت قیمت نان کامل این آمادگی وجود که تعداد 30 درصد نانواییها به دلیل تقاضای مردم، نان کامل تولید کنند، اکنون فلکه ساعت یک واحد نانوایی عرضه نان کامل دارد.
وی با اشاره به افزایش قیمت آرد کامل، گفت: قیمت هر کیسه آرد کامل آزاد در بازار به یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان رسیده است. این در حالی است که قیمت نانهای فانتزی با وجود افزایش، همچنان ۳۵ درصد پایینتر از میانگین کشوری است.
آقایی در بخش دیگری از سخنان خود تصریح کرد: دولت یا باید نان را بهصورت کامل آزاد کند و یارانه را مستقیماً به مردم پرداخت کند، یا با حمایت بیشتر، کیفیت نان را ارتقا دهد. اگر آزادسازی انجام شود و یارانه به مردم برسد، هم کیفیت نان بهتر میشود و هم فشار از دوش نانوایان برداشته خواهد شد.
وی تأکید کرد: نرخهای فعلی نان در استان ما نسبت به تورم موجود و قیمتهای سایر استانها، حدود ۵۲ تا ۶۴ درصد پایینتر است. برای نمونه، نرخ نان در شیراز و نورآباد بسیار بالاتر از استان ماست.
آقایی در پایان در پاسخ به سؤالی در خصوص اقتصاد مردم و خرید نان قرضی و آیا اینکه این افزایش قیمت با درآمد مردم همخوانی دارد، گفت: این موضوع کاملاً صحت دارد و امسال بیشترین میزان خرید نان قرضی توسط مردم ثبت شده است. امیدواریم با شفافسازی و حمایت بیشتر، فشار معیشتی از روی مردم و نانوایان برداشته شود.