نماد آخرین خبر

شور اربعین در مواکب اردبیل

منبع
ايرنا
بروزرسانی
شور اربعین در مواکب اردبیل

ایرنا/ مردم اردبیل به عشق بی حد و حصر نسبت به حضرت عباس (ع) شهرت دارند و این روزها این دلدادگی را با خدمات شبانه‌روزی به زوار کربلا در ۱۷ موکب این استان در مسیر همایش جهانی اربعین ابراز می‌کنند.

نوای حزن انگیز استاد فقید سلیم موذن‌زاده اردبیلی با شاه بیت « بر کشتگان نینوا اربعین آمد ، اربعین آمد / آل پیمبر کربلا، دل غمین آمد، دل غمین آمد » این روزها از هر موکب اردبیلی ها در ایران و عراق شنیده می شود و دل ها را به زیارت کربلا به پرواز در می آورد.

موکب به موکب سخن از بی قراری زینب (س) برای زیارت اربعین است و هزار و ۲۰۰ خادم در ۱۷ موکب استان اردبیل در محل های استقرار این مواکب مشغول خدمت به زوار کربلا هستند.

به گفته رئیس ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل ، ۱۱ موکب اردبیلی ها در عراق و ۶ موکب مردم این استان در داخل کشور برای پشتیبانی، تمهید و تدارک امکانات و خدمات به زوار و سایر مواکب فعالیت می کند.

اسفندیار هوشیار تصریح کرد: اقلام و امکانات مختلفی که به طور عمده از منابع نذورات مردم برای اربعین تهیه شده است، از روزهای قبل با ۴۵ دستگاه کامیون ، وانت بار و خودروهای دیگر به عراق انتقال یافته و خادمان عاشق حضرت عباس و امام حسین (ع) برای خدمت به زوار کربلا از همدیگر سبقت می گیرند.

واکس زدن به کفش تا استراحت ، اسکان و تغذیه و ماساژ برای رفع کوفتگی عضلات زوار کربلا، جلوه هایی از خدمت خادمان اردبیلی در مسیر پیاده روی عظیم جهانی تا دل کربلاست.

به گفته ستاد توسعه و بازسازی عتبات عالیات استان اردبیل، امسال موکب‌های این استان دارای کد شناسه و رهگیری هستند و خادمان حسینی، دوره‌های آموزشی را گذرانده‌اند و تا زمان عزیمت به عراق و مرز ایران، هر روز برای انتقال آخرین اطلاعات و تجربیات به خادمان، برای آنها ویدیوکنفرانس برگزار شد.

هوشیار ادامه داد: تجربه سال‌های قبل نشان داده که اغلب زائران مراجعه کننده به موکب‌های استان اردبیل به طور معمول از کشورهای ایران، عراق، پاکستان، هندوستان، افغانستان، جمهوری آذربایجان و روسیه هستند و البته سال به سال بر طیف و تنوع انها اضافه می شود.

دبیر ستاد اربعین استان اردبیل که در عراق از نحوه فعالیت و همت خادمان موکب های این استان بازدید می کرد، گفت: افزون بر ۸۰ هزار زائر در مواکب، اسکان داده شده‌اند و ۱۵۰ وعده غذا در بین آنها و زوار غیر اسکان یافته، توزیع شده است.

ماریا موسوی در مواکب شهرستان‌های پارس‌آباد، مشگین‌شهر و اردبیل در شهرهای کربلا و بلد حضور یافت و نسبت به انعکاس خبری و مستندسازی از لحظات ناب شور و شیدایی عاشقان امام حسین (ع) و اخلاص و همت زائران کشورهای مختلف برای حضور در اربعین و کربلا تاکید کرد.

وی افزود: مواکب استان اردبیل در مسیرهای نجف اشرف، عمودهای پیاده‌روی، کربلا و امام‌زاده سیدمحمد در شهر بلد مستقر هستند و خادمان مواکب استان اردبیل از روز ۱۲ مرداد ارائه خدمات به زائران را آغاز کرده‌اند که تا ۲۷ مرداد ادامه خواهد داشت.

یکی از موکب های صاحب نام استان اردبیل موکب العباس (ع، ) مجمع ایثارگران متحد این استان است که نام بامسمای آن، گویای عشق وافر اردبیلی ها به سقای کربلاست.

سیدحسین حسینی مدیر اجرایی موکب‌العباس (ع) مجمع ایثارگران متحد استان اردبیل تعداد خادمان این موکب را ۳۵ آقا و خانم اعلام و بیان کرد: رفتار و گفتار خادمان موکب در جغرافیای اسلام و حتی خارج از آن، تاثیرگذار و نشانگر بینش و شخصیت آنهاست.

وی معتقد است که هموطنانی که به عنوان خادم یا رائر در اربعین حضور می یابند، در واقع سفیران فرهنگی کشورمان برای تبیین گفتمان دین اسلام هستند و وحدت و همکاری ما با برادران مسلمان عراقی و همچنین نحوه رفتار با زوار کشورهای دیگر، در نگاه اتباع کشورهای دیگر نسبت به ملت آزاده و فهیم ایران تاثیر زیادی دارد.

استان اردبیل با ۱۲ شهرستان در شمال غرب ایران واقع شده است ، به لحاظ پیشینه تاریخی و فرهنگی غنی، آیین‌های ماه محرم در این استان با شور و حال خاص برگزار می‌شود.





آخرین خبر اردبیل در اینستاگرام :
https://instagram.com/ardabil__today