نماد آخرین خبر

۱۵۳ هزار تُن تخم مرغ در قم تولید شد

منبع
ايرنا
بروزرسانی
۱۵۳ هزار تُن تخم مرغ در قم تولید شد

ایرنا/ قم - ایرنا - معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم با تاکید بر این که در یک سال گذشته وضعیت تولید محصولات دامی در استان مطلوب بوده‌است، گفت: در همین رابطه طی این مدت ۱۵۳ هزار و ۵۰۰ تُن تخم مرغ در مرغداری‌های استان تولید و به بازار عرضه شد.

منصور دیان اردستانی روز دوشنبه‌ در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا به مناسبت هفته دولت بیان کرد: قم یکی از استان‌های مطرح کشور در تولید محصولات دامی به خصوص تخم مرغ است و مازاد تولید این بخش پس از تامین نیاز بازار استان به مناطق دیگر صادر می‌شود.

وی افزود: علاوه بر تخم مرغ، طی یک سال گذشته و در دولت چهاردهم، ۲۶ هزار تُن گوشت مرغ نیز در واحدهای مرغ گوشتی استان تولید و برای مدیریت بازار عرضه شد.

وی ادامه داد: در خصوص تولید گوشت قرمز نیز، دامداران استان عملکرد خوبی داشتند و طی یک سال گذشته بیش از ۳۲ هزار تُن محصول را عرضه کردند.

اردستانی گفت: همچنین طی این مدت روند تولید شیر در قم به خوبی دنبال و بیش از ۱۵۲ هزار و ۵۰۰ تُن شیر با کیفیت در واحدهای دامداری استان تولید شد.

گفتنی است کیفیت پرورش دام و طیور در قم بسیار خوب است و کارشناسان جهاد کشاورزی و دامپزشکی به صورت مستمر بر نحوه فعالیت دامداری‌ها و مرغداری‌های استان نظارت دارند.

بیش از ۴۰ درصد ارزش‌افزوده تولید بخش کشاورزی استان قم مربوط به دام و طیور می‌باشد که این نکته نشان‌ می‌دهد سرمایه‌گذاری خوبی در این حوزه انجام‌ شده‌است.

هدف فعالیت‌های جهاد کشاورزی قم تأمین امنیت غذایی است، این استان به‌واسطه نزدیکی به بازار پایتخت و منابع غنی ژنی در بخش دام و طیور ظرفیت خوبی دارد،‌ همچنین در کنار سرمایه‌گذاری مناسبی که در بخش دام و طیور صورت گرفته، در این بخش ۱۵ هزار نفر اشتغال مستقیم و حدود ۳۰ هزار نفر اشتغال غیرمستقیم ایجاد شده‌است.

بخش کشاورزی قم به عنوان متولی اصلی تامین امنیت غذایی مردم در زمینه‌های مختلف در سطح کشور دارای جایگاه مطلوبی است که از جمله آن می‌توان به رتبه ششم در تولید گوشت ماهیان خاویاری، رتبه هفتم تولید خاویار پرورشی، رتبه دهم ماهیان زینتی، رتبه سوم در تولید مرغ تخم‌گذار و تخم مرغ، رتبه سوم تولید توت و رتبه‌های ملی دیگر در تولید سایر محصولات کشاورزی اشاره کرد.

این بخش ۶ درصد از ارزش‌افزوده استان قم را به خود اختصاص داده است، همچنین ۵۰ هزار نفر به‌صورت مستقیم و غیرمستقیم در بخش‌های مختلف حوزه کشاورزی قم مشغول فعالیت هستند.

میزان متوسط تولید بخش کشاورزی این استان در سال بیش‌از ۸۵۰ هزار تُن در زمینهٔ محصولات زراعی،‌ باغی،‌ دامی، شیلات و گلخانه‌ای است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی قم را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تنهایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف استان را به خود اختصاص داده‌است.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر