صادرات عناب خراسان جنوبی نیازمند همکاری همهجانبه برای برندسازی جهانی است

ایرنا/ بیرجند- ایرنا- رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بر لزوم ایجاد برند قوی برای عناب خراسان جنوبی در بازارهای بینالمللی تأکید کرد و از نهادهای مختلف خواست تا با همکاری یکدیگر به معرفی این محصول و افزایش صادرات آن کمک کنند.
به گزارش خبرنگار ایرنا کریم ذوالفقاری روز سهشنبه در جشنواره استانی عناب در خراسان جنوبی با بیان اینکه صنایع تبدیلی کشاورزی در سالهای اخیر پیشرفت چشمگیری داشته است، افزود: در شهریور ماه پارسال یک میلیون تن گوجه فرنگی به رُب و استیک تبدیل و صادر شد، که نشاندهنده تحولات مثبت در صنعت کشاورزی کشور است.
وی با اشاره به تولید ۱۰ هزار تن عناب در خراسان جنوبی و ظرفیت بالای فرآوری این محصول، بیان کرد: اکنون پنج هزار تن ظرفیت بستهبندی در استان داریم و ۱۲ تن ظرفیت فرآوری، که این ظرفیتها باید به عملی تبدیل شوند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: اکنون ۲۳ کارخانه در حال اجرا هستند و امیدواریم با کمک مسئولان، تولید این محصول به صورت قابل توجهی افزایش یابد.
وی تأکید کرد: برای رفع مشکلات کشاورزان و افزایش دستمزد آنها، باید فرآوری و بازاریابی محصولات کشاورزی به درستی انجام شود و در این زمینه، سازمانهای دولتی مانند سازمان تعاون روستایی میتوانند به کمک کارخانهها و واحدهای تولیدی بیایند.
ذوالفقاری با اشاره به اهمیت بازارهای داخلی، گفت: برای حمایت از فروشندگان عناب درجه یک، پیشنهاد میکنم در ۲۰ بازار میوه و ترهبار تهران، غرفههایی برای اتحادیههای تعاونی خراسان جنوبی ایجاد شود تا بتوانیم این محصول را به صورت مستقیم به بازار عرضه کنیم.
وی همچنین به نقش دانشگاهها و مراکز تحقیقاتی در معرفی و بهبود کیفیت عناب اشاره کرد و از آنها خواست که در این زمینه کمک کنند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی بیان کرد: کمکاری در معرفی این محصول با قدمت چهار هزار ساله، بهخصوص در استانی که ۹۸ درصد تولید عناب کشور را دارد، باعث ایجاد مشکلاتی در بازار شده است و باید تلاش کنیم تا این محصول به جایگاه شایستهاش در بازار داخلی و خارجی برسد.
وی اظهار کرد: باید با همکاری مشترک در زنجیره تولید و فرآوری، بتوانیم بهترین شرایط را برای کشاورزان فراهم کنیم تا دسترنج آنها به بهترین شکل ممکن در بازار عرضه شود.
ذوالفقاری ادامه داد: بهویژه آنکه این محصول در فرهنگ و تاریخ استان خراسان جنوبی ریشه دارد و ما باید این میراث فرهنگی و کشاورزی را حفظ کنیم.
وی از اقداماتی که در راستای توسعه کارخانهها و صنایع تبدیلی در استان انجام شده است، قدردانی کرد و افزود: اکنون ۲۳ کارخانه در حال ساخت و آمادهسازی در استان هستند و این اقدام میتواند به بهبود فرآوری و بستهبندی این محصول کمک زیادی کند.
رئیس مرکز توسعه مکانیزاسیون و صنایع کشاورزی وزارت جهاد کشاورزی تأکید کرد: برای توسعه بیشتر این صنعت، باید تلاش کنیم که مراکز تحقیقاتی، بخش خصوصی و دستگاههای اجرایی به صورت هماهنگ و متعهد در کنار هم کار کنند تا کشاورزان بتوانند به راحتی محصولات خود را به بازار عرضه کرده و از درآمد بیشتری بهرهمند شوند.