مراکز عرضه لبنیات سنتی در همدان مجوز دامپزشکی ندارند

ایرنا/ مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه بیشترین شیر خام واحدهای عرضه لبنیات محلی از گاوداری های سنتی تأمین میشود، گفت: مراکز عرضه لبنیاتهای سنتی و محلی در این استان مجوزی از اداره کل دامپزشکی ندارند.
امیرحسین نقیپور، مدیرکل دامپزشکی همدان، با بیان اینکه بیماری تب مالت از عرضه شیر آلوده خام در این واحدها منتقل میشد، اظهار کرد: در همین راستا برای مبارزه با بیماری بروسلوز گاوداری های سنتی به صورت مرتب واکسیناسیون انجام می شود و شیوع بیماری تب مالت در یک سال گذشته ۶۰ درصد کاهش یافته است.
وی با بیان اینکه بیش از ۶۰ درصد شیر تولیدی استان همدان در گاوداری های صنعتی تولید می شود، ادامه داد: تیمهای نظارتی در گاوداری های سنتی تست و خونگیری گاوها انجام میشود که بیماری نداشته باشند اما ساماندهی واحدهای لبنیات سنتی بسیار مهم است.
مدیرکل دامپزشکی همدان خاطرنشان کرد: ۱۰ میلیون و ۴۰۰ هزار سر نوبت واکسیناسیون طی یک سال گذشته در استان انجام شده است.
وی با تاکید بر جلوگیری از شیوع بیماریهای دامی بیان کرد: به همین منظور گروه واکسیناسیون به استانهای جنوبی اعزام میشوند که واکسیناسیون دامها قبل از ورود دامهای عشایر به استان انجام شود که بیماری نداشته باشند.
وی ادامه داد: ۳۷ هزار رأس دام سنگین و ۲۷ هزار رأس گاو برای بیماری بروسلوز آزمایش انجام شده است.
مدیرکل دامپزشکی همدان با اشاره به اینکه کشتار مرغ در استان در ۱۵ سال گذشته رشد چشمگیری داشته است، گفت: در بخش طیور سال گذشته ۴۳ میلیون و ۹۰۰ هزار قطعه جوجهریزی داشتیم.
نقیپور با تاکید بر بازرسی از مراکز عرضه فرآوردههای خام دامی ادامه داد: ۱۲۸ هزار بازدید از 2 هزار و ۹۰۰ مرکز عرضه واحدهای خام دامی انجام شده و ۷۲ تن فرآورده غیرقابل مصرف ضبط شده است.
وی بیان کرد: تعداد کشتارگاههای صنعتی مرغ در استان پنج واحد است که تعداد قطعات کشتار مرغ در یک سال گذشته از 8 هزار قطعه به ۱۴ هزار قطعه در ساعت رسیده است.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با تاکید بر اینکه مرغهای کشتار شده در کشتارگاه ها نباید اندرونه و خونآبه داشته باشند، افزود: در سال ۱۴۰۲ میزان خونآبه 0/89 درصد و اندرونه 0/29 درصد بوده است که در سال جاری میزان خونآبه به 0/70 درصد و اندرونه 0/10 درصد در سال جاری شده است.