تولید ۱۲ هزار تن انواع آبزی در مزارع پرورش ماهی ایلام

ایرنا/ ایلام- ایرنا - مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی استان ایلام گفت که سالانه حدود ۱۲ هزار تن انواع آبزیان از ۲۶۵ مزرعه پرورش ماهی و تعاونی صیادی این استان تولید میشود که گونههای «قزلآلا» و «کپور» بیشترین سهم را در این تولید دارند.
رضا سلیمانی روز جمعه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا اظهار کرد: استان ایلام با وجود ظرفیتهای مهمی همچون رودخانهها، سدها، چاههای کشاورزی، چشمهها و سرابها، بستر بسیار مناسبی برای توسعه آبزیپروری دارد و فعالیتهای این بخش به یکی از محورهای مهم اقتصادی و تأمین غذای استان تبدیل شده است.
وی با اشاره به وجود ۲۶۵ مزرعه پرورش ماهی و تعاونی صیادی فعال در استان گفت: در سال جاری نزدیک به ۱۲ هزار تن انواع آبزیان در این مزارع تولید شد که عمده تولید به گونههای قزلآلا و کپور اختصاص دارد.
مدیر شیلات سازمان جهاد کشاورزی ایلام افزود: در ابتدای سال جاری، با هدف حفاظت از گونههای بومی و کاهش فشار صید، همچنین کمک به تداوم اشتغال صیادان، تعداد ۱۰۰ هزار قطعه بچهماهی سازگار با محیط زیست در دریاچه سد سیمره رهاسازی شد.
سلیمانی یادآور شد: با وجود محدودیت منابع مالی، تاکنون ۱۰۰ میلیارد ریال تسهیلات به واحدهای تولیدی پرداخت شده و این تسهیلات در راستای تأمین سرمایه در گردش و تجهیز مزارع به امکاناتی همچون دستگاه هواده و ژنراتور برق برای مقابله با خاموشیها هزینه شده است.
وی تأکید کرد: برای استمرار تولید و مقابله با قطعیهای احتمالی برق، ارائه تسهیلات کمبهره بیشتر به این واحدها ضروری است.
سلیمانی از تکمیل و بهرهبرداری یک واحد پرورش ماهی به روش مداربسته با ظرفیت ۲۰۰ تن در سال جاری خبر داد و گفت: مزیت این روش، استفاده حداکثری از منابع آب برای تولید آبزیان و کاهش تلفات ناشی از عوامل محیطی است.
مدیر شیلات جهاد کشاورزی ایلام افزود: پرورش ماهی یکی از مهمترین منابع درآمدزایی و تأمین غذا در کنار صنعت دام و مرغداری استان محسوب میشود و با توجه به ضرورت ایجاد تنوع در منابع پروتئینی، اهمیت تولید آبزیان روزبهروز افزایش مییابد.
بر پایه این گزارش و به گفته سلیمانی، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ نفر بهصورت مستقیم و غیرمستقیم در زیربخش شیلات استان ایلام مشغول فعالیت هستند.
بر اساس آمار موجود، سرانه مصرف آبزیان در کشور ۱۳ کیلوگرم و در استان ایلام ۹ کیلوگرم در سال برآورد شده که نشاندهنده ظرفیت مناسب برای افزایش مصرف و توسعه بازار این محصول در استان است.