کاهش چشمگیر برداشت انگور استان مرکزی به دلیل سرمازدگی

ایرنا/ اراک - ایرنا - معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه سرمازدگی انگور تولیدی این استان را از ۲۱۰ تن، رقم پیشبینی شده به حدود ۱۵۰ تن انگور رساند، گفت: کشاورزان برای جلوگیری از ثبت این خسارتها باید اقدامات اصلاحی در تاکستانها انجام دهند.
احمد اسدی روز شنبه در گفت و گو با ایرنا، بیان کرد: سطح زیر کشت انگور استان مرکزی در سال جاری ۱۷ هزار و ۳۵۹ هکتار است که هفت هزار هکتار مربوط به شهرستان خنداب است.
وی عنوان کرد: متوسط برداشت انگور استان ۱۲ تن به میزان هر هکتار است , بر این اساس ابتدای سال جاری پیشبینی برداشت انگور ۲۱۰ تن بود، اما به دلیل سرمازدگی گسترده تاکستانها در اواخر فروردین ماه بخشی از محصول باغهای انگور هدر رفت.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با اشاره به سرمازدگی ۸۰ تا ۹۰ درصدی بخشی از باغهای انگور خنداب، ادامه داد: مناطق مختلف استان تحت تاثیر قرار گرفتنند و در مجموع تولید انگور امسال استان ۱۴۰ تا ۱۵۰ تن تخمین زده شده است.
اسدی تصریح کرد: باتوجه به خسارت باغداران انگور رایزنی با شرکت بیمه انجام شده است که بخشی از خسارت باغداران به ویژه باغهای بیمه شده تامین شود.
وی تاکید کرد: تغییرات اقلیمی و مواردی مانند سرمازدگی موارد غیر قابل کنترل است و کشاورزان باید با بهرهمندی از شیوههای نوین و پیشگیرانه برای جلوگیری از خسارت استفاده کنند.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی توضیح داد: باغداران باید سیستم باغداری انگور را از شیوه قدیمی و خزنده به داربستی و بالا رونده تغییر دهند.
اسدی با بیان اینکه تاکنون ۳۰۰ تا ۳۵۰ هکتار از باغهای استان به شیوه داربستی تغییر شکل داده است، افزود: هزینه اجرای این سیستم در هر هکتار ۲ هزار میلیارد ریال و تسهیلات محدودی برای این منظور در نظر گرفته شده است، اما صرف نظر از تسهیلات برای ایمنی باغ و جلوگیری از خسارت انجام این اقدام ضروری است.
وی عنوان کرد: شیوه دیگر برای مقابله با سرمازدگی باغهای انگور استفاده از سایهبان است که در هر هکتار حدود ۱۰ تا ۱۵ میلیارد ریال هزینه دارد و تا ۸۰ درصد به صورت تسهیلات تامین اعتبار میشود و کشاورزان میتوانند از طریق سامانه "سیتا" درخواست خود را ثبت کنند.
معاون باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی خاطرنشان کرد: اقدامات اصلاحی برای باغهای انگور قطعا هزینهبر است، اما به هر حال خسارت وارد شده حاصل دسترنج یک سال را هدر میدهد، در صورتی که صرف هزینه برای اقدام اصلاحی از محصول باغ برای سالهای متمادی حفاظت میکند.
اسدی در بخش دیگری از سخنان خود با بیان این توضیح که برداشت رقمهای پیشرس انگور شروع شده است، اظهار کرد: استان مرکزی از نظر سطح زیر کشت انگور رتبه نهم کشور را دارد.
وی گفت: عمده تولید انگور استان به کشمش تبدیل و سالانه حدود ۲۵ تا ۳۰ تن کشمش از استان به دیگر استانهای کشور و نیز کشورهای حاشیه خلیج فارس و برخی از کشورهای اروپایی صادر میشود.