خودکفایی کشور در تولید علوفه خشبی و سیلویی/ تولید سالانه ۲۵ میلیون تن

ایرنا/ کرج - ایرنا - رییس بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفهای وزارت جهاد کشاورزی با ارائه گزارشی از وضعیت تولید علوفه در کشور گفت: سالانه حدود ۲۵ میلیون تن علوفه خشبی و سیلویی تولید میشود و کشورمان از این نظر خودکفا است.
به گژارش ایرنا "علی ماهرخ " روز سه شنبه به مناسبت روز مزرعه ذرت در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر در حاشیه مراسمی که با حضور رییس و معاون بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای موسسه، کارشناسان، محققان، نمایندگان سازمان جهاد کشاورزی، بهرهبرداران و فعالان بخش ترویج برگزار شد، افزود:بخش عمده این تولید به ذرت و یونجه اختصاص دارد؛ بهگونهای که سال گذشته ۱۸ میلیون تن ذرت علوفهای و حدود ۶ میلیون تن یونجه برداشت شد.
وی بیان کرد: تولید ذرت علوفهای بیش از نیاز کشور است اما کیفیت آن نیازمند ارتقاست زیرا پایین بودن میزان ماده خشک و نشاسته سبب افزایش مصرف دانه ذرت وارداتی به عنوان کنسانتره در جیرههای سیلویی میشود.
ماهرخ با تاکید بر استفاده از ارقام مناسب، رعایت تاریخ کاشت و مدیریت برداشت بیان کرد: انتخاب گروههای رسیدگی متناسب با شرایط اقلیمی و فصل کشت میتواند کیفیت و ارزش تغذیهای ذرت علوفهای را افزایش داده و نیاز به کنسانتره وارداتی را کاهش دهد.
" محمد رضا شیری"، معاون بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفهای وزارت جهاد کشاورزی نیز با اشاره به اثرات تغییر اقلیم بر کشاورزی گفت: تغییرات دما، کاهش بارندگی و وقوع پدیدههای جوی باعث کاهش عملکرد محصولات میشود.
وی افزود: برنامههای بهنژادی و بهزراعی ۲ ستون اصلی تابآوری سیستمهای کشاورزی هستند که باید همزمان و همافزا اجرا شوند.
معاون بخش تحقیقات ذرت و گیاهان علوفه ای وزارت جهاد کشاورزی، همچنین به افزایش نرخ باروری آفات و کوتاهتر شدن چرخه رشد آن ها در اثر تغییر اقلیم اشاره کرد و ظهور آفت کرم برگخوار پاییزه ذرت در مزارع کشور که امسال وارد استان البرز نیز شده است را از چالشهای جدی دانست.
وی بیان کرد: مدیریت تاریخ کاشت، استفاده از ارقام مقاوم و بهبود تغذیه گیاه از مهمترین راهکارهای مقابلهای است.
شیری در این رویداد، رقم TC ۶۴۷ که از گروه رسیدگی ۷۰۰ به ۶۰۰ انتقال یافته معرفی کرد و افزود: این رقم ۱۲ تا ۱۵ روز زودرستر از ارقام مشابه است.
وی گفت: این رقم با ویژگیهایی چون امکان برداشت زودتر، اجتناب از گرمای انتهایی، صرفهجویی در مصرف آب ، کیفیت مطلوب علوفه و کارایی بالا در کشت دوم، توسط بخش تحقیقات ذرت و شرکت سبزآوران مغان تولید شده و برای توسعه در مناطق مستعد، بهویژه پس از غلات پاییزه، توصیه شده است.
در پایان ضمن بازدید از مزرعه نمایشی و بررسی میدانی ارقام مختلف توضیحات فنی در خصوص انتخاب رقم، تاریخ کاشت، مدیریت آب و تغذیه گیاه و شیوههای کنترل آفات به حاضران ارائه شد ؛همچنین به مناسبت روز مزرعه ذرت در موسسه تحقیقات اصلاح و تهیه نهال و بذر تازهترین یافتههای علمی در زمینه بهزراعی و بهنژادی ذرت و گیاهان علوفهای، ارتقای کیفیت علوفه و راهکارهای مقابله با آفات نوظهور ارائه و بررسی شد.