گلایه کشاورزان کردستانی از تاخیر در اعلام نرخ خرید تصمینی گندم

ایرنا/ سنندج-ایرنا- نمایندگان کشاورزان کردستانی در نشست شورای گفتگوی دولت و بخش خصوصی استان از تاخیر در اعلام نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جاری گلایه و اعلام کردند این مسئله بر کاهش سطح زیرکشت این محصول تاثیر میگذارد.
به گزارش ایرنا، شصت و سومین نشست شورای گفت و گوی دولت و بخش خصوصی استان کردستان با سه دستور کار شامل ارایه طرح بنیاد توسعه و پیشرفت استان، بررسی مسایل و مشکلات فعالان اقتصادی حوزه کشاورزی زیربخش زراعت و صنعت مرغداری در سالن شهدای گمنام استانداری برگزار شد.
شورای گفتگو بسترساز اعتماد بین دولت و بخش خصوصی است
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این نشست اظهار کرد: بیش از هر زمان دیگری کشور و با تبع استان نیازمند گفتگوی جمعی و حرکت به سمت آینده ای روشن است.
علی اکبر عبدالملکی ادامه داد: کردستان با ظرفیت های بی نظیری در بخش های مختلف منابع آبی و خاکی و مرز یکی از نقاط راهبردی برای توسعه کشور است.
وی با بیان اینکه اقتصاد امروز نیازمند اعتمادسازی بین دولت و بخش خصوصی و سرمایه گذار و سیاست گذار است و بیان کرد: شورای گفتگو باید بستر اعتماد و تعامل بین این بخش ها باشد.
رئیس اتاق بازرگانی،صنایع، معادن و کشاورزی سنندج گفت: کردستان با چالش هایی مانند کمبود زیرساخت های صنعتی و مهاجرت نیروهای متخصص و بیکاری مواجه است و باید از این ظرفیت ها برای جذب سرمایه گذاران داخلی و خارجی بهره مند شد و موانع مقرراتی را کاهش و امنیت سزمایه گذار را افزایش داد.
عبدالملکی یادآور شد: توسعه با امکانات دولتی مقدور نیست و نیاز به مشارکت بخش خصوصی به عنوان موتور محرکه در اقتصاد استان است.
نرخ خرید تضمینی گندم براساس افزایش هزینه های تولید
رئیس کمیسیون کشاورزی اتاق بازرگانی سنندج هم در این نشست به بیان مشکلات و مسائل فعالان حوزه کشاورزی پرداخت و اظهار کرد: پایه اقتصاد کردستان بر کشاورزی استوار است و هر گونه تصمیم گیری در این خصوص بر اقتصاد استان تاثیرگذار می گذارد.
محمدسعید احمدپناه ادامه داد: آسیب های روند اجرای طرح الگوی کشت ابلاغی وزارت جهاد کشاورزی در استان توسط اتاق بازرگانی شناسایی شده است.
رئیس اتاق اصناف کشاورزی در کردستان در این نشست بر تعیین قیمت خرید تضمینی گندم مطابق با افزایش هزینه ها تاکید کرد و گفت: هزینه های تولید در بخش کشاورزی ۲۰۰ درصد افزایش ولی نرخ خرید تضمینی این محصول ۱۰ درصد رشد یافت.
سیدحسین رحیمی با اشاره به اینکه کشت پاییزه آغاز شده است، بیان کرد: نرخ خرید تضمینی گندم برای سال زراعی جدید اگر بیشتر از ۳۰ هزار تومان تعیین نشود، شاهد کاهش سطح زیرکشت و تولید این محصول خواهیم بود.
وی ادامه داد: براساس دستورات وزارت جهاد کشاورزی خاک ورزی را در چند مرحله باید انجام دهیم و این اقدامات نیاز به سوخت داریم که نه به اندازه کافی و نه به طور عادلانه توزیع نشده است.
مشاور اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سنندج در این نشست به ارائه طرح بنیاد توسعه استان و بخش های مختلف آن پرداخت و گفت یکی از کارهای اساسی بنیاد تعریف اکوسیستم کارآفرینی برای جوانان تحصیل کرده است.
کیانپور به نکته مهمی اشاره کرد و افزود: کردستان در حال حاضر به چند دلیل از جمله همراهی حاکمیت و دولت، مولدسازی اموال دولتی، افزایش اختیارات استانداران و وجود مدیران باتجربه در پیچ تاریخی قرار دارد که با استفاده از این موارد می تواند توسعه پیدا کند.