نماد آخرین خبر

معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل: نان حاصل از آرد کامل مانع بیماری‌های گوارشی می‌شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
معاون دانشگاه علوم پزشکی اردبیل: نان حاصل از آرد کامل مانع بیماری‌های گوارشی می‌شود

ایرنا/ سرعین - ایرنا - ، معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی - درمانی استان اردبیل گفت: نان به عنوان قوت غالب مردم باید از آرد کامل و دارای سبوس تهیه شود و استفاده از آن برای پیشگیری از بیماری‌ها به ویژه در امراض گوارشی موثر است.

به گزارش خبرنگار ایرنا ، دکتر سعید اهریه روز شنبه در آیین معارفه مدیر جدید شبکه بهداشت و درمان سرعین اظهار کرد: با توجه به افزایش روزافزون بیماری‌هایی مانند فشار خون ، کبد چرب و چاقی همراه با پوکی استخوان لازم است همه سازمان‌ها و دستگاه‌های اجرایی جهت پیشگیری از این بیماری‌ها به کمک بهداشت و درمان آمده و در این مسیر همراهی کنند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی استان افزود: یکی از مصداق‌های بارز این موضوع، نان به عنوان قوت غالب مردم است و نان کامل از ارزش تغذیه‌ای بالاتری برخوردار است و مصرف آن موجب تضمین سلامت شهروندان و کاهش میزان ابتلا به بیماری‌ها می‌شود.

نان حاصل از آرد کامل بیماری‌های گوارشی را کاهش می‌دهد

دکتر اهریه همچنین با اشاره به اهمیت همکاری‌های بین بخشی در حوزه بهداشت و درمان گفت: با توجه به اینکه حل مسائل و چالش‌های مربوط به حوزه بهداشت و درمان وابسته به حکمرانی شهری است لذا همکاری‌های بین بخشی در این راستا ضروری است.

وی تاکید کرد: مهم‌ترین بخش حاکمیت اداری در ارتقای سلامت شهروندان، جلسات و برنامه‌های مرتبط با سلامت شهری است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی اردبیل از سرپرست جدید شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرعین خواست با ایجاد مجمع سلامت شهری، علاوه بر پشتیبانی‌های مربوط به امور خیریه در حوزه سلامت، از تفکرات و ایده‌های این مجموعه جهت ارتقای سلامت بهره‌برداری‌ شود.

وی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به ویژگی‌های بارز آب‌های بهشتی شهرستان سرعین بر لزوم ارتقای شاخص‌های بهداشتی این مجموعه‌ها تاکید کرد.

در این آیین با تجلیل از خدمات دکتر حسین قربانی ، دکتر بابک گروسی به عنوان سرپرست مدیریت شبکه بهداشت و درمان شهرستان سرعین معرفی شد.

به گزارش ایرنا، بیش از ۲ هزار و ۵۰۰ واحد نانوایی در استان اردبیل فعال است و هر ماه ۱۶ هزار تن آرد بین نانوایی‌های استان توزیع می‌شود.

استان اردبیل با جمعیت بیش از یک میلیون و ۳۰۰ هزار نفر جمعیت و ۱۲ شهرستان در شمال‌غربی ایران و همجوار با استان‌های آذربایجان‌شرقی، زنجان، گیلان و کشور جمهوری آذربایجان قرار دارد.

انسان‌ها در سراسر جهان با توجه به شرایط جغرافیایی زیستگاه خود، یک منبع کربوهیدرات را به عنوان منبع اصلی دریافت انرژی مورد استفاده قرار می‌دهند که از جمله مهم‌ترین این منابع می‌توان به برنج، گندم، جو، سیب زمینی، ذرت و کاساوا اشاره کرد.

کشت گندم در ایران نیز از دیرباز رواج داشته و نان تهیه شده از آرد گندم، قوت غالب ایرانیان را تشکیل می‌دهد، از این رو، سلامت و کیفیت آرد و نان مصرفی، عاملی مهم در تامین و ارتقای سلامت ایرانیان و پیشگیری از بروز بسیاری از بیماری‌های متابولیک غیرواگیر به شمار می‌رود.

این ماده، بخش مهمی از غذای اصلی و پایه را برای مردم جهان تشکیل می‌دهد، در کشور ما نیز نان قوت غالب و غذای اصلی مردم محسوب می‌شود که در مقایسه با بسیاری از مواد غذایی مثل گوشت و شیر دارای چگالی انرژی بیشتری است.

این یک محصول غذایی است که در امنیت غذایی جامعه، جایگاه ویژه‌ای دارد و روزانه قسمت اعظمی از انرژی، پروتئین (تامین بیش از ۴۵ درصد نیاز روزانه)، املاح معدنی همچون فسفر و ویتامین‌های گروه بی مورد نیاز بدن از طریق نان تأمین می‌شود.

طبق آمارها مصرف سرانه نان در کشور حدود ۱۱۴ کیلوگرم در سال (معادل ۳۱۰ گرم در روز) است، که حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد انرژی دریافتی و حدود ۴۵ درصد پروتئین روزانه را تامین می‌کند.

اقشار کم‌درآمد که نان بیشتری مصرف می‌کنند تا ۶۰ درصد پروتئین روزانه آنها از نان تامین می‌شود ، همچنین بیش از ۳۰ درصد کلسیم و فسفر روزانه که در اقشار کم‌درآمد به ۴۵ درصد هم می‌رسد از نان روزانه تامین می‌شود.





آخرین خبر اردبیل در اینستاگرام :https://instagram.com/ardabil__today