نماد آخرین خبر

بحران در مدیریت شهری ایلام؛ شورا و شهردار پای میز پاسخ‌گویی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بحران در مدیریت شهری ایلام؛ شورا و شهردار پای میز پاسخ‌گویی

ایرنا/ ایلام - ایرنا - افزایش انتقادها در فضای عمومی و رسانه‌ای نسبت به عملکرد و روند مدیریت شهری ایلام، مسئولان ارشد استان را بر آن داشت تا در نشستی فوق‌العاده با حضور اعضای شورای شهر و شهردار ابعاد مختلف مسائل و چالش های موجود را بررسی و برای سامان‌بخشی به وضعیت کنونی چاره‌اندیشی کنند.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در حالی‌که زمزمه‌های انحلال شورای اسلامی شهر و برکناری شهردار ایلام در محافل عمومی و رسانه‌ای پیچیده بود، روز یکشنبه نشست فوق‌العاده‌ای به ریاست رضا دارابی معاون عمرانی استاندار ایلام با حضور فرماندار، معاون دادستان استان و اعضای شورا و شهردار برگزار شد که به‌ وضوح حامل پیام جدی ساختار حاکمیتی استان به مدیریت شهری ایلام بود.

انتقاد صریح و بی‌پرده: «ایلام در کُماست»

معاون عمرانی استاندار در ابتدای این نشست، با لحنی صریح و بی‌پرده مدیریت شهری ایلام را به باد انتقاد گرفت و اظهار کرد: ایلام به کُمای عمرانی و خدماتی فرو رفته و پروژه‌ها یکی پس از دیگری در بلاتکلیفی به‌سر می‌برند.

دارابی با اشاره به انبوه مشکلات بر زمین‌مانده نظیر طرح جامع ترافیک، احداث پارکینگ‌های طبقاتی، ساماندهی دستفروشان، ساخت میدان میوه و تره‌بار و همچنین وضعیت نابسامان کارخانه بازیافت زباله، تأکید کرد:
دولت آماده تخصیص تسهیلات میلیاردی است، اما شهرداری ایلام در ارائه توجیهات و جذب منابع، عملکردی ضعیف از خود نشان داده است.

وی با اشاره به تخصیص ۸۰ میلیارد تومان اعتبار برای احداث کارخانه آسفالت، خواستار شتاب در ارائه طرح توجیهی و آغاز همکاری‌ها شد.

معاون عمرانی استاندار بر ضرورت نظارت بر ساخت‌ و سازهای غیرمجاز و مدیریت نخاله‌های ساختمانی تأکید کرد و هشدار داد: ساخت‌ و ساز غیرمجاز همچنان در اطراف شهر ادامه دارد و کمیسیون ماده پنج و پروانه‌ها باید با آنچه در عمل رخ می‌دهد مقایسه و مغایرت‌ها مشخص شود و مسئولیت هرگونه کوتاهی با مدیریت شهری است.

فرماندار: مهلت ۱۰ روزه پایان یافت، نتیجه‌ای حاصل نشد

فرماندار ایلام نیز در این نشست با صراحت از نارضایتی گسترده مردم سخن گفت و یادآور شد که مهلت ۱۰ روزه‌ای که به مدیریت شهری برای بهبود شرایط داده شده بود، به پایان رسیده و متأسفانه شاهد تغییر محسوسی نیستیم.

احسان اکبری ضعف ساختاری، جمع‌آوری ناقص پسماند، ساخت‌ و سازهای غیرمجاز، کمبود تجهیزات و ناهماهنگی میان شورا و شهرداری را از جمله دلایل اصلی نارضایتی عمومی دانست.

وی گفت که شهروندان همچنان درگیر مشکلات جدی‌اند و مسئولان نمی‌توانند نسبت به این وضعیت بی‌تفاوت باشند.

ورود دستگاه قضایی؛ شهردار در مظان پیگرد

در بخش دیگری از نشست، معاون دادستان استان ایلام به شدت از عملکرد شهرداری و شورای شهر انتقاد کرد و از صدور حکم پیگرد قضایی برای شهردار ایلام خبر داد.

امیری مقدم گفت: نبود درآمد پایدار و برنامه‌ریزی کوتاه‌مدت و بلندمدت، توقف پروژه‌های عمرانی، بی‌انگیزگی در برخورد با تخلفات و بحران معوقات کارگری تنها بخشی از مشکلات جدی در ساختار شهرداری ایلام است.

وی اختلافات داخلی شورا را عامل فلج شدن تصمیم‌گیری‌ها عنوان کرد و افزود: مردم انتظار دارند اعضای شورا به‌ جای جناح‌بندی با اتحاد و عقلانیت در مسیر توسعه شهر گام بردارند.

امیری مقدم افزود: اگرچه دستگاه‌های نظارتی تلاش کرده‌اند به شهرداری کمک کنند، اما شهرداری نتوانسته از این حمایت‌ها بهره‌مند شود و هنوز در مسیر اجرای وظایف قانونی خود گرفتار است.

دفاع شهردار: هیچ اختلاسی در کار نبوده است

در پاسخ به انتقادها و حکم قضایی، افشین مظفری شهردار ایلام با اشاره به فشارهای روحی و کاری ضمن رد هرگونه تخلف مالی، اظهار کرد: برخی از مشکلات به عملکرد شرکت‌های طرف قرارداد مربوط می‌شود و ارتباطی با شخص من ندارد.

او ضمن قدردانی از برخی اعضای شورا برای همراهی در امور اجرایی، تأکید کرد که تصمیم‌های انتصابی باید با سنجش توانمندی‌ها همراه باشد و هرگونه قضاوت شتاب‌زده به روند کار آسیب می‌زند.

در این نشست، برخی از اعضای شورای شهر نیز که حضور داشتند، به دفاع از عملکرد شهرداری و شورای شهر پرداختند.

پایان نشست؛ تأکید بر شفافیت و همکاری

در پایان این نشست پرتنش، همه طرف‌ها بر لزوم شفاف‌سازی عملکرد، ارائه گزارش‌های دقیق مالی، افزایش هماهنگی میان شورا و شهرداری و شتاب در اجرای پروژه‌های معوقه تأکید کردند.

اما این که این توافقات تا چه اندازه به تغییر در میدان عمل خواهد انجامید، پرسشی است که در هفته‌های آینده، افکار عمومی به‌ دنبال پاسخ آن خواهد بود.

شهر ایلام در پیچ بحرانی از ناکارآمدی مدیریت شهری گرفتار آمده، جایی که نارضایتی عمومی، هشدار مسئولان، ورود دستگاه قضایی و فشارهای رسانه‌ای همگی گواهی بر نیاز فوری به اصلاحات ساختاری، شفافیت مدیریتی و بازسازی اعتماد عمومی است.

آنچه در نشست فوق‌العاده مدیریت شهری ایلام به‌ روشنی آشکار شد، ناتوانی ساختار کنونی شهرداری و شورای اسلامی شهر در پاسخگویی به نیازهای روزافزون شهروندان و تحقق وعده‌های توسعه‌ای است.

مجموعه‌ای از سوءمدیریت‌ها، اختلافات درونی، ضعف برنامه‌ریزی، نبود درآمد پایدار و تعلل در اجرای پروژه‌های حیاتی چهره‌ای از یک شهر گرفتار در بلاتکلیفی و ناکارآمدی را ترسیم کرده‌اند.

ورود جدی و بی‌سابقه مسئولان ارشد اجرایی، قضایی و نظارتی استان به این بحران زنگ خطری است برای مدیران شهری، فرصتی دوباره برای اصلاح رویه‌ها، بازسازی اعتماد مردم و خارج کردن ایلام از وضعیتی که به‌ درستی از سوی معاون استاندار «کُمای عمرانی» توصیف شد.

اگرچه در پایان نشست بر همکاری، شفافیت و شتاب در اجرای پروژه‌ها تأکید شد، اما افکار عمومی دیگر صرف وعده‌ها را نمی‌پذیرد.

عمل‌گرایی، پاسخ‌گویی شفاف و اقدام‌های ملموس میدانی تنها معیار سنجش عملکرد مدیریت شهری و شورا در روزها و هفته‌های پیش‌رو خواهد بود، در غیر این صورت امکان اتخاذ تصمیم‌های اصلاحی و تغییر و تحول از سوی نهادهای ذی‌ربط دور از انتظار نخواهد بود.





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/