امید در تزریق نفس تازه به بازار میوه سمنان با نقشآفرینی شاهرود در سنگر تولید

ایرنا/ سمنان - ایرنا - گرانی قیمت میوه در شهر سمنان در مقایسه با دیگر شهرها و استانهای همجوار از گلایهمندیهای چندساله مردم این دیار است که امید میرود پیشبینی برداشت نزدیک به ۳۴ هزار تن سیب در شاهرود و عرضه مستقیم مرهمی بر این زخم ناسور باشد.
به گزارش خبرنگار ایرنا، میوهها منبع غنی ویتامینها، مواد معدنی و آنتیاکسیدانها و مصرف آن برای بدن ضروری است، اما این روزها قیمتبالای میوه در سمنان موجب شده است تا سهم مصرف این موادغذایی مهم در سبد غذایی خانوارهای سمنانی کم شود.
گرانی میوه در سمنان تا حدی است که حجتالاسلام والمسلمین مرتضی مطیعی نماینده ولی فقیه در استان و امام جمعه سمنان در یکی از خطبههای نماز جمعه در هفتههای اخیر گرانی قیمت میوه در سمنان را به مسوولان گوشزد کرد و رفع این مشکل را خواستار شد.
اکنون با آغاز فصل پاییز و شروع برداشت سیب از شهرستان شاهرود در شرق شهرستان سمنان میتواند خوشخبری برای عرضه سیب با قیمت عرف و متعادل در سمنان باشد.
انتظار میرود مسوولان با تمهیداتی زمینه عرضه سیب از تولید به مصرف با عرضه مستقیم فراهم کند تا کمی بازار میوه در سمنان بهبود یابد.
۸۰ درصد سیب شاهرود مصرف تازهخوری دارد
معاون سازمان و مدیر جهاد کشاورزی شاهرود روز سهشنبه با اشاره به آغاز برداشت سیب از باغهای این شهرستان از اوایل فصل تابستان تا اواخر مهرماه گفت: سیب از مهمترین محصولات باغی شاهرود است.
حمید آقابیکی با بیان اینکه بیشبینی برداشت سیب از باغهای شاهرود حدود ۳۳ هزار و ۵۶۰ تن، افزود: سهم باغهای سیب شاهرود یکهزار و ۹۰۰ هکتار شامل یکهزار و ۶۸۰هکتار بارور و ۲۲۰ هکتار غیر باور است.
وی ادامه داد: گلاب، گلدن دلیشز، رد دلیشز، گالا، سوپر گالا، دلبار، فوجی، جاناگلد، گرانی اسمیت از ارقام سیبهای باغات شاهرود است.
وی اضافه کرد: ۸۰ درصد محصول تولیدی سیب شاهرود به طور تازه خوری، نگهداری در سردخانه داخل استان و یا در دیگر استان ها نگهداری میشود.
این مسوول بیان کرد: ۲۰ درصد سیب تولید شاهرود به طور فرآوری از جمله مربا، لواشک، برگه سیب، رب سیب، سرکه سیب و تهیه کنسانتره استفاده میشود.
مدیر جهاد کشاورزی شاهرود افزود: سیب سرشار از کلسیم ویتامین C، فیبر، آنتی اکسیدان بوده و دارای خواص بسیار زیادی از جمله درمان سرماخوردگی، گرفتگی صدا، تقویت کننده معده و کبد و دفع کننده سودا و سموم بدن، اشتها آور و از بین بردن حرارت بدن است.
آقابیکی با اشاره به برگزاری کارگاههای آموزشی و ترویجی در زمینه مدیریت آفات و بیماریها، مدیریت تغذیه برای افزایش ماندگاری در انبار و سردخانه، تصریح کرد: هرس و تربیت درختان، اصلاح روشهای آبیاری و استفاده از سامانههای نوین آبیاری در باغات در افزایش کمی و کیفی محصول تولیدی و کاهش مصرف آب موثر است.
خبرگزاری جمهوری اسلامی(ایرنا) استان سمنان در برهههای مختلف به موضوع گران بودن میوه در سمنان با پرداخت میدانی از جمله«قیمت بالای میوه در سمنان؛ زخمی کهنه محروم از علاج ریشهای»،««میوهفروشی بلواری» کاسبی پرسود و بیقید و بند در سمنان» و «گرانی میوه در سمنان از کجا آب میخورد؟»پرداخته بود.
مردم سمنان در این وضعیت از مسوولان میخواهند که با افزایش نظارت، راه را بر فعالیت دلالان میوه و ترهبار که دست در جیب مردم کردهاند را خواستار هستند.