نماد آخرین خبر

استاندار خراسان جنوبی: مصرف بهینه آب به فرهنگ عمومی تبدیل شود

منبع
ايرنا
بروزرسانی
استاندار خراسان جنوبی: مصرف بهینه آب به فرهنگ عمومی تبدیل شود

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - استاندار خراسان جنوبی با تأکید بر ضرورت مدیریت مصرف آب در استان، گفت: تنها راه مقابله با بحران کم‌آبی، تبدیل مصرف بهینه آب به یک فرهنگ عمومی است که با حمایت‌های مالی و برنامه‌ریزی‌های دقیق، زمینه‌های تحقق این هدف در استان فراهم شده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا سید محمدرضا هاشمی روز سه‌شنبه در نشست شورای سازگاری با کم‌آبی استان ضمن قدردانی از همراهی و همکاری مردم، اظهار کرد: با توجه به مدیریت مناسب منابع آب‌های زیرزمینی و تخصیص اعتبارات قابل توجه، امیدواریم به زودی شاهد پایان رژیم کم‌آبی در استان باشیم.

وی با بیان اینکه خراسان جنوبی نسبت به میانگین کشوری در کاهش مصرف آب وضعیت بهتری دارد افزود: ۹۵ درصد از آب مصرفی استان در بخش کشاورزی، خانگی و صنعت از منابع آب زیرزمینی تامین می‌شود لذا مدیریت آن بسیار مهم و حیاتی است.

استاندار خراسان جنوبی بیان کرد: امسال نسبت به سال گذشته ۴۲ درصد افزایش اعتبار در حوزه وزارت نیرو و جهاد کشاورزی داشتیم که این موضوع جای قدردانی دارد، هر چه استان با این سطح گستردگی و وسعت نیاز به توجه بیشتر دارد.

وی با تاکید بر اینکه باید مصرف آب به یک فرهنگ عمومی تبدیل شود تصریح کرد: با تشکیل کمیته‌های مدیریت مصرف در بخش‌های صنعتی، کشاورزی و دانشگاه‌ها، روند مدیریت منابع آبی استان را می‌توان به شکل بهینه‌تری پیش برد.

هاشمی بر لزوم همکاری و مشارکت بیشتر اساتید دانشگاهی و اعضای هیات علمی دانشگاه‌ها برای فرهنگ‌سازی مدیریت مصرف آب در استان تاکید کرد و گفت: مدیریت مصرف آب در شرایطی که منابع آبی استان کاهش چشمگیری داشته ضروری است.

وی با اشاره به ضرورت جداسازی آب در بخش‌های مختلف عنوان کرد: فضای سبز شهری باید به گونه‌ای مدیریت شود که مصرف آب بهینه شود، همچنین از کاشت گیاهان کم‌آب‌بر بهره گرفته شود.

استاندار خراسان جنوبی از مردم خواست در مصرف انرژی و آب در فصول مختلف سال دقت بیشتری به خرج دهند، یادآور شد: انسداد انشعابات غیرمجاز آب اهمیت زیادی دارد.

استاندار خراسان جنوبی: مصرف بهینه آب به فرهنگ عمومی تبدیل شود

وی بیان کرد: مدیریت مصرف آب در کشاورزی و توسعه مجتمع‌های گلخانه‌ای، با هدف صرفه‌جویی و بهره‌وری بهتر، در دستور کار قرار دارد، همچنین توجه ویژه‌ای به احیای قنوات شده که می‌تواند به ماندگاری ساکنان روستاها کمک کند.

هاشمی با تاکید بر شناسایی دستگاه‌های پرمصرف و کم‌مصرف آب، گفت: یکی از اقدامات شرکت گاز این بود که در زمستان گذشته تلاش شد تا مصرف گاز خانوارها بررسی و کم‌مصرف‌ها شناسایی شوند.

وی ادامه داد: استفاده از طرح‌های تشویقی برای مشترکان کم مصرف طرح تاثیرگذاری بود که می‌توان این طرح را در بخش آب نیز اجرا کرد تا با فرهنگ‌سازی، مصرف انرژی و آب بهینه شود، همچنین از ظرفیت دانش‌آموزان برای ترویج فرهنگ مصرف بهینه استفاده شود.

استاندار خراسان جنوبی به ضرورت مدیریت پساب‌ها نیز اشاره کرد و افزود: طرح جداسازی پساب در بیرجند به میزان ۳۷۲ لیتر بر ثانیه در حال اجراست و این اقدام باید به خوبی به مردم اطلاع‌رسانی شود.

وی درباره وضعیت منابع آب زیرزمینی و بارش‌ها گفت: اکنون شرایط مناسبی برای ذخیره آب باران در روستاها فراهم نشده که لازم است با استفاده از ظرفیت دهیاری‌ها و منابع طبیعی این موضوع مدیریت شود.

هاشمی همچنین درباره وضعیت آب در بخش کشاورزی اظهار کرد: سهم بخش کشاورزی در مصرف آب استان بیش از ۸۰ درصد است لذا مدیریت مصرف و اجرای طرح‌های مطالعاتی برای بهبود این وضعیت ضروری است.

وی با اشاره به موضوع استخرهای ذخیره آب، تأکید کرد: برخی از استخرها بدون مطالعه و بررسی دقیق احداث شده‌اند که نیازمند بازنگری و اصلاح است تا منابع آب استان به صورت پایدار مدیریت شود.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today