نماد آخرین خبر

رونمایی از آثار پژوهشی در حوزه فقه و قانون‌گذاری در قم

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رونمایی از آثار پژوهشی در حوزه فقه و قانون‌گذاری در قم

ایرنا/ قم - ایرنا - آیین رونمایی از مجموعه‌ای از آثار پژوهشی در حوزه فقه و قانون‌گذاری همراه با تجلیل از پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس عصر چهارشنبه با حضور محمدباقر قالیباف رئیس مجلس در قم برگزار شد.

به گزارش خبرنگار ایرنا، در این مراسم از آثار علمی متعددی از جمله «فقه و قانون‌گذاری؛ مبانی، ظرفیت‌ها و چالش‌ها»، «ماهیت پول و تعاملات مالی در متاورس»، «خلاصه گزارش‌های راهبردی، تقنینی و نظارتی مرکز تحقیقات اسلامی مجلس»، «بایسته‌های تقنینی حقوق سالمندان؛ مسئله تبعیض سنی»، «مبانی فقهی سیاست‌گذاری و تقنین در سقط پزشکی با تأکید بر قاعده لاحرج»، «چالش‌های فقهی و قانونی باروری مصنوعی» و «زن و خانواده در گستره تقنین و سیاست‌گذاری» رونمایی شد.

همچنین در این آیین از آیات محمد محمدی قائنی و جعفر نجفی بستان به همراه جمعی از مدیران و پژوهشگران مرکز تحقیقات اسلامی مجلس تجلیل به‌عمل آمد.

رئیس مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در این مراسم با تبریک میلاد امام حسن عسکری(ع) گفت: یکی از رسالت‌های بزرگ آن حضرت آماده‌سازی جامعه برای عصر غیبت و معرفی مرجعیت دینی در این دوره بود و براساس روایات، حکمرانی دینی بدون بهره‌گیری از دستگاه فقاهت و نهاد دین ممکن نیست.

حجت‌الاسلام والمسلمین علی نهاوندی افزود: رهبر معظم انقلاب نیز در پیام خود به مناسبت یکصدمین سال بازتأسیس حوزه‌های علمیه با عنوان «حوزه پیشرو و سرآمد» شاخص‌هایی را برشمردند که نشان می‌دهد در حکمرانی دینی، تبیین اندیشه‌های اسلامی به حوزه و حوزویان سپرده شده است.

وی با اشاره به عملکرد این نهاد در یک‌سال گذشته گفت: این مرکز با رویکرد مسأله‌محوری و نخبگانی بیش از ۷۰۰ طرح و لایحه را بررسی کرده، ۶۵۰ نشست علمی برگزار نموده و با یک‌هزار و ۱۰۰ پژوهشگر حوزوی و دانشگاهی ارتباط برقرار کرده است.

وی ادامه داد: تاکنون حدود ۲۰۰ دیدار با علما، نخبگان و نمایندگان مجلس انجام شده و مرکز در کمیسیون‌های تخصصی مجلس حضوری فعال داشته است. در مجموع بیش از ۵۰۰ موضوع تخصصی مرتبط با پارلمان بررسی و ۲۶۰۰ نفر-ساعت کار کارشناسی در کمیسیون‌ها ارائه شده است.

نهاوندی همچنین برگزاری هفت دوره «مدرسه پارلمانی» با حضور ۷۴ استاد و بیش از ۲ هزار شخصیت علمی را از دیگر اقدامات مرکز تحقیقات اسلامی دانست و تصریح کرد: این دوره‌ها نقش مهمی در پیوند میان پژوهش‌های دینی و فرآیند قانون‌گذاری داشته است.

وی در پایان ابراز امیدواری کرد: با استمرار فعالیت‌های علمی و پژوهشی، نقش مرکز تحقیقات اسلامی مجلس در عرصه قانون‌گذاری اسلامی پررنگ‌تر شده و گام‌های مؤثرتری در مسیر ارتقای حکمرانی دینی برداشته شود.

محمد باقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی عصر امروز به منظور حضور در آیین تجلیل از اساتید و مدیران پژوهشی مرکز تحقیقات اسلامی به قم سفر کرد و دراین مراسم سخنرانی نمود.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday