نماینده مجلس: مردم گرمسار و آرادان خواستار حقابه خود و اجرای قانون هستند

منبع
ايرنا
بروزرسانی
نماینده مجلس: مردم گرمسار و آرادان خواستار حقابه خود و اجرای قانون هستند

ایرنا/ سمنان - ایرنا - نماینده مردم شهرستان‌های گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی با تأکید بر اینکه مردم این منطقه تنها اجرای قانون و سند تخصیص حقابه خود را مطالبه می‌کنند، گفت: بی‌توجهی به مصوبات، اجرای ناقص طرح‌های آبی و بی‌عدالتی در توزیع منابع، معیشت کشاورزان و دامداران را با بحران مواجه کرده است.

به گزارش خبرنگار ایرنا، یاسر عربی روز پنجشنبه در نشست شورای اداری شهرستان گرمسار با حضور عباس علی‌آبادی وزیر نیرو و محمدجواد کولیوند استاندار سمنان، تعدادی از مدیران کل استان‌های تهران و سمنان، معاونان وزیر، و فرمانداران غرب سمنان بیان کرد: مردم گرمسار و آرادان با نجابت و در چارچوب قانون، خواسته خود را مطرح کردند و این حضور مردمی نشانه درک عمیق آنان از مسیر قانونی مطالبه‌گری است.

وی افزود: از حضور همه مدیران دستگاه‌های اجرایی، مسئولان محلی و ملی که برای بررسی مسائل آب منطقه در این نشست شرکت کردند، قدردانی می‌کنم و امیدوارم خروجی این جلسه منجر به تصمیم‌های اجرایی و ملموس برای مردم شود.

عربی با اشاره به بازدید میدانی از مسیرهای مرتبط با سد نمرود گفت: مردم منطقه انتظار دارند مسئولان بدون جانبداری، با نگاه کارشناسی به مسائل آب ورود کنند و نگذارند مطالبه‌های قانونی مردم به حاشیه برود.

خواست مردم فقط اجرای قانون است

نماینده مردم گرمسار و آرادان با تأکید بر اینکه «اجرای قانون» تنها خواسته مردم منطقه است، بیان کرد: همه جلسات، مکاتبات و مراجعاتی که در سال‌های اخیر انجام شد، یک پیام واحد دارد و آن پایبندی به قانون و مصوبات رسمی است.

وی افزود: سال گذشته نشست‌هایی با معاونان عمرانی استان‌ها، معاونان وزیر و حتی در دفتر معاون اول قوه قضاییه برگزار شد، اما مصوبات این جلسات عملی نشد و همین موضوع نارضایتی عمومی را در پی داشت.

عربی گفت: انتظار داریم وزارت نیرو و دستگاه‌های مرتبط بر اجرای قوانین موجود در حوزه تخصیص آب تأکید کنند تا حقوق مردم منطقه ضایع نشود.

بی‌عدالتی در بهره‌برداری از منابع آبی

وی با اشاره به وضعیت سد نمرود گفت: هدف احداث این سد طبق اسناد رسمی، آبیاری دشت گرمسار و آرادان بود، اما امروز ۹۲ درصد منابع آن به استان سمنان اختصاص یافته و حتی یک لیتر آب برای کشاورزی منطقه تخصیص داده نشده است.

او افزود: از هشت درصد باقی‌مانده نیز سهم واقعی کشاورزان منطقه تأمین نشده و بخش عمده آن صرف بخش آشامیدنی و صنعت در سایر مناطق می‌شود، در حالی که معیشت مردم غرب استان سمنان وابسته به کشاورزی و دامپروری است.

عربی تصریح کرد: امروز مرز جغرافیایی دو استان با آبادانی یک سوی و خشکسالی سوی دیگر کامل مشهود است و این بی‌عدالتی باید پایان یابد.

لزوم برخورد با تصرفات غیرقانونی در بستر رودخانه‌ها

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی با اشاره به تصرف حریم بستر حبله‌رود و دامنه کوه‌ها گفت: تصرفات گسترده زمین‌های ملی و بستر رودخانه‌ها در سال‌های گذشته نگران‌کننده است و هیچ برخوردی با متخلفان صورت نگرفته است.

وی اظهار کرد: این‌که بخش‌هایی از اراضی ملی و منابع طبیعی بدون مجوز در اختیار اشخاص قرار گیرد، ظلم آشکاری به حقوق عمومی است و باید دستگاه‌های نظارتی و قضایی به سرعت ورود کنند.

عربی افزود: مردم منطقه با حضور وزیر نیرو و مسئولان کشوری بار دیگر امیدوار شده‌اند، چرا که وزیر نیرو، خود از طراحان و آگاهان قوانین حوزه آب است و نگاه عدالت‌محور شما برای مردم دلگرم‌کننده است.

درخواست اجرای سند تخصیص حقابه منطقه

عربی با تأکید بر اینکه مردم گرمسار و آرادان خواسته‌ای جز اجرای سند تخصیص حقابه خود ندارند، گفت: در این سند به‌روشنی تکلیف میزان حقابه در زمان پرآبی و کم‌آبی مشخص شده و وزارت نیرو موظف است در صورت کاهش بارندگی، برنامه‌ای ویژه برای کنترل برداشت در بالادست ارائه دهد.

او افزود: طی سه سال اخیر هیچ اقدام مشخصی در این زمینه انجام نشده است و این وضعیت ناعادلانه سبب کاهش آب کشاورزی و خشک شدن زمین‌های زراعی شده است.

عربی بیان کرد: برداشت‌های غیرمجاز از منابع آبی باید با نظارت جدی و ورود دستگاه قضایی و انتظامی متوقف شود، زیرا مردم نمی‌توانند تا زمان رسیدگی به پرونده‌ها صبر کنند در حالی که مزارعشان نابود می‌شود.

دو مطالبه اصلی مردم؛ آب شرب و انتقال آب کشاورزی

نماینده مردم گرمسار و آرادان در مجلس شورای اسلامی به دو مطالبه اصلی مردم اشاره کرد و گفت: نخست، تأمین اعتبار پروژه خط انتقال آب شرب منطقه است که وزارت نیرو باید امسال و سال ۱۴۰۵ برای آن بودجه کافی اختصاص یابد تا خرید لوله‌ها و اجرای طرح نهایی شود.

وی افزود: دومین مطالبه مردم اجرای طرح انتقال آب کشاورزی از بند انحرافی سیمین‌دشت تا سد نمرود به وسیله لوله است که مطالعات آن در دست انجام است و با تخصیص اعتبار، می‌تواند گامی مهم در حل بحران آب منطقه باشد.

عربی خاطرنشان کرد: مردم این منطقه اهل زیاده‌خواهی نیستند و فقط اجرای عدالت در تخصیص منابع و تحقق حقابه خود را مطالبه می‌کنند.

عربی گفت: مردم گرمسار و آرادان انتظار وعده‌های تکراری ندارند و خواسته آنها مشاهده نتیجه عملی پیگیری‌هاست.

وی از وزیر نیرو خواست دستور لازم را برای اجرای این دو طرح صادر کند تا امید مردم به تحقق عدالت آبی در منطقه تقویت شود.





آخرین خبر سمنان در اینستاگرام : https://instagram.com/semnan_today