نماد آخرین خبر

قاچاق سوخت و بی‌گناهانی که قربانی جاده‌های هرمزگان می‌شوند

منبع
فارس
بروزرسانی
قاچاق سوخت و بی‌گناهانی که قربانی جاده‌های هرمزگان می‌شوند

فارس/ پدیده قاچاق سوخت در جاده‌های هرمزگان سال‌هاست که علیرغم مبارزه جدی با آن و فراهم نبودن زمینه اشتغال مناسب برای جوانان، همچنان جوانان بی‌گناه این خطه دریای نیلگون خلیج فارس را قربانی جاده‌ها می‌کند.

قاچاق سوخت پدیده شوم و جان‌گیری است که سال‌ها در مناطق استان هرمزگان رخنه بسته است تا کسانی که در این راه به دنبال امرار معاش هستند فضای ناامنی را برای خود و دیگران فراهم کنند. این پدیده شوم سودجویانی را به دنبال دارد که در پی فروش آن سود هنگفتی را به جیب خواهند زد و برای رسیدن به این سود حاضر هستند جان بسیاری از مردم را با خطر مواجه کنند.

حادثه‌ای که هیچ‌گاه از یاد مردم میناب پاک نمی‌شود
حادثه تلخ برای پنج تن از معلمین شهرستان میناب در سال ۱۳۹۰ با خودرو نیسان سوخت‌بر هیچ وقت در اذهان مردم این شهرستان پاک نخواهد شد. این حادثه که در جاده کرگان این شهرستان رخ داده بود فضایی تلخ و اندوهباری را در میناب به وجود آورده بود.
رئیس پلیس راه استان هرمزگان در آن زمان بیان کرد: در طول سال‌های اخیر با مأموریت‌های پیاپی با قاچاقچیان سوخت، انسان و غیره برخورد کرده‌ایم اما برای جدی‌تر شدن این برخوردها نیاز به یک مدیریت واحد حس می‌شود که امیدواریم مسئولان هرچه زودتر به فکر چاره‌ای برای تحقق این موضوع باشند تا دیگر شاهد چنین اتفاقات دلخراشی نباشیم.

جوانان همچنان قربانی جاده‌ها برای به‌دست آوردن سود هنگفت برای سودجویان
خبر تصادف خودروهای سوخت‌بر در جاده‌های استان و فوت و یا سوختن خانواده‌ها و جوانان در این حادثه‌ها خبرهای تلخی است که روزانه به گوش می‌رسد و یا تصاویر آنها در اخبار رسانه‌ها و فضای مجازی منتشر می‌شود. بی‌احتیاطی راننده‌ها در جاده‌های هرمزگان نه تنها جان خود را با خطر مواجه می‌کنند، بلکه خانواده‌های زیادی را در این سود پرخطر داغدار می‌کند. ناامن بودن جاده‌ها از تردد این سوخت‌برها اغلب سبب گلایه مردم از مسئولان شده تا بلکه بتوانند چاره‌ای مناسب برای امنیت جاده‌ها داشته باشند.

میناب شهر قاچاق‌خیز نیست بلکه نقاطی از آن به مقصد صادرات سوخت تبدیل شده است
وقتی صحبت از قاچاق سوخت در استان هرمزگان می‌شود نگاه همه به سمت شهرستان میناب خیز برمی‌دارد، در صورتی که مردم اصیل این شهرستان با این پدیده شوم هیچ ارتباطی ندارند.
از آنجایی که این شهرستان به یک شهر مهاجرخیز تبدیل شده است گرایش این افراد برای به دست آوردن سود هنگفت به سمت قاچاق بیشتر شده است. البته دستگاه‌های متولی هم باید در راستای وظایف خود با شیوه‌های بازدارنده و درست به مقابله بپردازند و با مسدود کردن راه‌های ورودی سوخت قاچاق مانع از ورود این حجم سوخت به مقاصد صادرات آن در میناب شود.

عزم دستگاه قضایی برای مقابله با قاچاق سوخت در هرمزگان جدی است
پس از کشف لوله های قاچاق سوخت بنزین و گازاییل در نقاطی از استان هرمزگان دستگاه قضایی به این موضوع ورود جدی کرده است تا جایی که توانست برای مقابله با آن حجم عظیمی سوخت قاچاق را کشف کند. البته باید گفت که این حجم از قاچاق سوخت چگونه و از کجا روانه جاده‌ها می‌شود تا با رسیدن به مکان‌های مورد نظر سودجویان برای خروج آن اقدام کنند.
روستای کلاهی میناب یکی از آن مقاصد قاچاق سوخت بود که دستگاه قضایی هرمزگان با ورود و شناسایی ذخیره‌گاه‌های سوخت قاچاق با آن برخورد و حجم عظیمی از سوخت قاچاق در این روستا کشف و ضبط شد.

مدیریت پالایشگاه‌های سوخت برای کنترل از خروج سوخت قاچاق
محمد رادمهر، معاون استاندار و فرماندار ویژه شهرستان میناب با انتقاد از وضعیت سوخت در این منطقه بیان کرد: قاچاق سوخت بسیار جزئی از نازل‌های سوخت در جایگاه‌ها انجام می‌شود و آن درصدی هم که صورت می‌گیرد شناسایی و با جدیت برخورد می‌شود.
وی افرود: ما هر روز کارمان مبارزه با قاچاق سوخت شده است در صورتی که باید پالایشگاه‌ها و انبارها سوخت که تانکر تانکر سوخت از آنها خارج می‌شود مدیریت شوند.
فرماندار ویژه میناب اضافه کرد: در بررسی‌های انجام شده در ماه گذشته بیش از هفت نفر از جوانان ما در جاده‌ها بر اثر قاچاق سوخت جان خود را انجام داده‌اند.
رئیس شورای اداری شهرستان میناب گفت: رییس شرکت نفت شهرستان صدای ما را به مدیران بالادستی در پالایشگاه‌ها برساند و مانع از خروج این حجم از سوخت به صورت قاچاق از پالایشگاه‌ها شوند.
رادمهر تصریح کرد: چندین میلیون لیتر ماهانه کشف شده است و یا روزانه بالای هزاران وانت حامل سوخت به شهرستان می‌آید که برخی از آنها را توقیف کرده‌اند.
فرماندار میناب گفت: ریشه‌یابی قاچاق سوخت باید از پالایشگاه‌ها انجام شود تا مانع از خروج این حجم از سوخت به صورت قاچاق شود.

برای جوانان شغل ایجاد کنید تا به سمت قاچاق نروند
هاشمی نخل ابراهیمی، نماینده مردم شرق هرمزگان در سفر رئیس جمهور به این استان و در جلسه اقتصادی استان در حضور وی بیان کرد: وسعت قاچاق سوخت در همه مناطق از استان‌های جنوبی به ویژه هرمزگان نشان‌دهنده یک مشکل ملی است.
وی افزود: این همه فرصت سرمایه‌گذاری در سواحل مکران وجود دارد اما مردم ساحل‌نشین از حداقل امکانات محروم هستند تا آنها به سمت قاچاق سوخت بروند.
نماینده مردم شرق هرمزگان گفت: وقتی پای صحبت با این جوانان می‌نشینیم بیان می‌کنند که اگر برای ما شغل فراهم شود ما بیمار نیستیم که به سمت قاچاق سوخت برویم و جان خود را با خطر مواجه کنیم.
هاشمی نخل ابراهیمی عنوان کرد: توسعه دریامحور یعنی اینکه ما بندرگاه درست کنیم و با تجارت و صادرات شغل ایجاد کنیم.
نماینده مردم شرق هرمزگان گفت :وقتی ما هیچ زیرساختی را برای جوانان و اشتغال آنها فراهم نکرده‌ایم، چگونه برخورد با جوانان یک منطقه باید انجام دهیم؟

آخرین خبر هرمزگان در اینستاگرام :
https://instagram.com/hormozgan.today