نماد آخرین خبر

رقابتی کردن واردات و شبکه‌های امین، راهکار مقابله با جنگ اقتصادی است

منبع
ايرنا
بروزرسانی
رقابتی کردن واردات و شبکه‌های امین، راهکار مقابله با جنگ اقتصادی است

ایرنا/ بیرجند - ایرنا - رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور گفت: شکستن انحصار واردات و توسعه شبکه‌های امین در تأمین کالاهای اساسی، به کاهش قیمت‌ها و ثبات بازار کمک می‌کند و راهکاری مهم برای مقابله با جنگ اقتصادی است.

به گزارش ایرنا، غلامرضا حسن‌پور روز شنبه در نشست با فعالان اقتصادی خراسان جنوبی اظهار کرد: چند سال است که مسئله انحصاری بودن واردات برخی کالاهای اساسی مطرح است و انحصار باعث بسته شدن دستگاه‌ها و کندی روند تأمین این کالاها شده است.

وی افزود: انحصار واردات کالا باعث می‌شود برخی واردکنندگان، مانند کسانی که کشتی‌های بزرگ را در بنادر نگه می‌دارند، فرآیند واردات را محدود کنند که این موضوع به ضرر کشور است.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با تأکید بر لزوم تنوع واردات کالا از کشورهای مختلف تصریح کرد: در حالیکه گوشت مورد نیاز از یکی از کشورها تامین می‌شود که می‌توانیم از کشورهای دیگر مانند پاکستان، افغانستان و حتی اروپا نیز واردات داشته باشیم. در حالی که برخی کشورهای اروپایی از ما گوشت خریداری می‌کنند، ما به‌طور محدود وارد می‌کنیم.

وی عنوان کرد: کسانی که به‌صورت مستقیم واردات انجام می‌دهند باید از تنوع واردات برخوردار باشند تا بازار حالت رقابتی پیدا کند که این موضوع به تأمین بهتر کالا و کنترل قیمت‌ها کمک خواهد کرد.

حسن‌پور ادامه داد: اگر واردات کالاهای اساسی رقابتی شود، قیمت ارز در داخل کاهش پیدا خواهد کرد که این مژده بزرگی برای کشور است.

وی تاکید کرد: این مسئله در دستور کار جدی بسیج فعالان اقتصادی و اتاق‌های بازرگانی قرار دارد و در بازدیدهای مختلف از استان‌ها نیز مطرح شده است.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور با اشاره به موضوع اعتصابات صنفی در برخی حوزه‌ها یادآور شد: در این شرایط به جنگ اقتصادی شباهت داریم و باید به صورت قرارگاهی و منسجم عمل کنیم و هر کسی جزیره خودش نباشد.

وی همچنین به تشکیل کمیته‌های تخصصی در حوزه بازرگانی و تأمین کالاهای اساسی اشاره کرد و گفت: کمیته‌هایی مانند کمیته تامین اقلام اساسی، کمیته توزیع هوشمند کالا و کمیته فعال اقتصادی به‌صورت فعال با مجموعه‌های مختلف همکاری می‌کنند.

حسن‌پور افزود: اگر انحصار واردات شکسته شود و شبکه‌های امین شکل بگیرند، می‌توانیم یک زنجیره تأمین و توزیع منسجم و شفاف ایجاد کنیم که ۳۰ درصد چرخه اقتصادی در اختیار این شبکه‌ها باشد و به تبعیت بازار و جلوگیری از گران‌فروشی کمک کند.

وی بیان کرد: نامه‌های متعددی به وزارتخانه‌های مرتبط ارسال شده است و همکاری لازم برای شکل‌گیری شبکه امین در تامین، تولید و توزیع کالا در حال انجام است. همچنین، قراردادهای همکاری با وزارت جهاد کشاورزی و وزارت صمت ابلاغ شده است.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور درباره موضوع ترخیص کالاهای اساسی از بنادر اظهار کرد: یکی از چالش‌های مهم، ترخیص کالاها در بنادر است که در دوران عادی تعداد تردد در بندر امام خمینی نزدیک به 2 هزار مورد بوده و در اوج جنگ نیز با تلاش‌ها این روند تسریع شده است.

وی بیان کرد: با وجود مشکلات، تلاش شده است که کالاهای اساسی به سرعت ترخیص و وارد چرخه تامین کشور شوند تا کمبودی ایجاد نشود.

حسن‌پور تأکید کرد: جنگ اقتصادی همچنان ادامه دارد و باید با تلاش مضاعف، هماهنگی و مدیریت درست بتوانیم از آسیب‌های آن جلوگیری کنیم و شرایط بازار را بهبود بخشیم.

وی با اشاره به چالش‌های موجود در سامانه جامع تجارت گفت: یکی از مشکلات اصلی این سامانه، خوداظهاری است؛ به‌عنوان مثال بنکدار یا فروشنده در مغازه اعلام می‌کند که برنج فروخته اما مشخص نیست به چه کسی و با چه قیمتی فروخته شده است.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور افزود: این نقص باعث ایجاد فساد و حضور گسترده دلالان در بازار کالاهای اساسی شده و بر روند تأمین و توزیع کالا تأثیر منفی گذاشته است.

وی بیان کرد: در موضوع مرغ نیز وضعیت مشابه است و اتصال مرغداری‌ها تا مصرف‌کننده نهایی برقرار نیست، که این امر باعث افزایش نقش واسطه‌ها و فساد می‌شود.

حسن‌پور تصریح کرد: فساد در زنجیره تأمین کالا در سه سطح ملی، استانی و شهرستانی دیده می‌شود و برای مقابله با آن باید شبکه‌ای از فعالان اقتصادی و صنفی امین تشکیل شود.

وی ادامه داد: با تجربه موفق در تهران، هرمزگان و سایر شهرها، توسعه نظام جامع هوشمند بر اساس شبکه امین در تأمین و توزیع کالاهای اساسی در دستور کار است تا حداقل ۳۰ درصد اقلام اساسی مورد نیاز مردم از طریق این شبکه پایدار تأمین شود و در شرایط بحرانی مردم مطمئن باشند.

رئیس سازمان بسیج اصناف، بازاریان و فعالان اقتصادی کشور از همکاری وزارت جهاد کشاورزی و سایر بخش‌ها خبر داد و گفت: در حوزه کشاورزی نیز با قاطعیت اعلام کردیم که ظرفیت تأمین حداقل یک میلیارد دلار کالاهای اساسی وجود دارد و این ظرفیت باید به‌صورت کامل به کار گرفته شود.

وی با اشاره به تلاش‌های جاری در حوزه اقلام اساسی تصریح کرد: در حال تکمیل اطلاعات استان‌ها هستیم و تلاش می‌کنیم شفافیت و هماهنگی در خرید و فروش‌های داخلی افزایش یابد تا بتوانیم جلوی سوءاستفاده‌ها را بگیریم.

حسن‌پور درباره بازار صادرات نیز گفت: افغانستان به‌عنوان یک بازار بسیار مهم و نزدیک به ایران، فرصت مناسبی برای توسعه صادرات است اما نیازمند حمایت و پشتیبانی جدی برای مقابله با فشارهای خارجی است.





آخرین خبر خراسان جنوبی در اینستاگرام : https://instagram.com/skhorasan_today

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر