عطر زعفران پیچید؛ پاییز پربرکت خراسان شمالی کلید خورد

ایرنا/ بجنورد- ایرنا- مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی گفت: برداشت زعفران از پنج هزار هکتار کشتزار این خطه آغاز شده و پیشبینی میشود حدود ۳۰ تن از این محصول ارزشمند برداشت شود.
صفدر صفدری روز یکشنبه در گفتوگو با ایرنا اظهار کرد: بیشترین سطح زیر کشت زعفران مربوط به شهرستان فاروج در شرق استان است و پیک برداشت محصول نیز تا اوایل آبان ماه ادامه دارد.
وی به عملکرد محصول در واحد سطح اشاره کرد و افزود: با توجه به اینکه مزارع زعفران استان هنوز جوان هستند، متوسط برداشت نگین زعفران در هر هکتار حدود ۶ کیلوگرم است، اما برخی کشاورزان خبره موفق به برداشت ۱۲ کیلوگرم در هکتار نیز شدهاند.
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی خراسانشمالی عنوان کرد: حدود ۵۰ درصد زعفران تولیدی در خارج از استان به فروش میرسد و بخش قابل توجهی از آن نیز صادر میشود.
برداشت مکانیزه، راهکاری برای مشکل نیروی کار
مدیر امور باغبانی سازمان جهاد کشاورزی استان به اهمیت برداشت مکانیزه زعفران اشاره کرد و افزود: در هر هکتار زعفران ۱۰ تا ۱۵ نفر مشغول به کار هستند و گاهی در فصل پیک برداشت با کمبود نیروی کار مواجه میشویم و استفاده از ماشینآلات میتواند این مشکل را کاهش دهد.
وی همچنین از ایجاد «پلتفرم پالیز» خبر داد و گفت: این پلتفرم زنجیره واسطهها و دلالان را حذف میکند و نوعی کشاورزی قراردادی محسوب میشود.
صفدری ادامه داد: کشاورزان در بانک کشاورزی حسابی باز خواهند کرد و با استفاده از خدمات این بانک، نهادههای مورد نیاز خود را تهیه کرده و به خرید و فروش زعفران میپردازند.
صفدری درباره فعالیت پلتفرم افزود: سرشاخه این پلتفرم یک شرکت بخش خصوصی است که کشاورزان از طریق آن با بازار و خریداران ارتباط برقرار میکنند.
زعفران یکی از محصولات مهم و رو به رشد استان است که کشت آن طی سالهای اخیر افزایش چشمگیری یافته است.
سطح زیر کشت این محصول به پنج هزار هکتار رسیده و فاروج با بیشترین سهم، رتبه نخست را در کشت زعفران استان دارد و به طور کلی، زعفران در هشت شهرستان خراسان شمالی کشت میشود.
کارشناسان معتقدند شرایط مناسب اقلیمی، نیاز آبی پایین، سهولت نگهداری، عملکرد مطلوب در واحد سطح، سوددهی بالا و ارتقای دانش فنی کشاورزان از مهمترین عوامل توسعه کشت زعفران در استان هستند.
کشاورزان خراسان شمالی سال گذشته موفق به تولید ۲۹ تن زعفران شدند و امسال با توسعه زیر کشت و افزایش بهرهوری، پیشبینی میشود این رقم به ۳۰ تن برسد.