دامپزشکی، محور سلامت واحد و امنیت غذایی در کشور

ایرنا/ معاون بهداشتی و پیشگیری سازمان دامپزشکی کشور، با تأکید بر نقش بنیادین دامپزشکی در تحقق سلامت واحد، گفت: سلامت انسان، دام و محیط زیست بهطور جداییناپذیری به یکدیگر پیوند خوردهاند و بدون مشارکت بینبخشی، دستیابی به این هدف امکانپذیر نیست.
سید سعید حسینی، شامگاه شنبه در مراسم گرامیداشت هفته دامپزشکی استان مرکزی با اشاره به ضرورت همافزایی دستگاههای اجرایی در تأمین سلامت عمومی، اظهار داشت: سازمان دامپزشکی بهتنهایی نمیتواند بار مسئولیت سلامت مواد غذایی، انسان، دام و محیط زیست را بر دوش بکشد، تحقق مفهوم سلامت واحد نیازمند برنامهریزی جامع و همکاری همهجانبه است.
حسینی با بیان اینکه ایمنی غذایی یکی از ارکان امنیت غذایی است، افزود: امنیت غذایی به معنای دسترسی همه آحاد جامعه به غذای کافی و سالم در طول زندگی است. اگر کشوری نتواند امنیت غذایی خود را تأمین کند، سایر حوزههای توسعه از جمله اقتصادی، سیاسی و اجتماعی نیز تحت تأثیر قرار خواهند گرفت.
وی با اشاره به بحرانهای جهانی در حوزه غذا، از جمله تغییرات اقلیمی، جنگها و نابرابریها، تصریح کرد: در چنین شرایطی، توجه به مولفه سلامت در سیاستگذاریهای کلان دولتها بیش از پیش اهمیت یافته است.
معاون سازمان دامپزشکی کشور با اشاره به ظرفیتهای بالای تولید در کشور گفت: هماکنون سالانه بیش از یک میلیارد و ۷۸۰ میلیون قطعه جوجهریزی در واحدهای مرغداری انجام میشود و نظارت بر این حجم از تولید، مسئولیتی سنگین بر دوش مجموعه دامپزشکی کشور است.
وی با بیان اینکه دامپزشکی تنها محدود به بخش دولتی نیست، افزود: امروزه بیش از ۵۰ هزار نفر در بخش خصوصی دامپزشکی فعال هستند، در حالی که تعداد کارکنان بخش دولتی حدود ۶۵۰۰ نفر است. این خانواده بزرگ با همافزایی و تلاش مشترک، نقش مهمی در پیشگیری از بیماریهای دامی و مشترک انسان و دام، تضمین سلامت فرآوردههای دامی و ارتقای بهداشت عمومی ایفا میکنند.