نماد آخرین خبر

بازدید مدیرعامل ایرنا از کتابخانه استاد سید هادی خسروشاهی

منبع
ايرنا
بروزرسانی
بازدید مدیرعامل ایرنا از کتابخانه استاد سید هادی خسروشاهی

ایرنا/ قم - ایرنا - مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی عصر چهارشنبه در ادامه سفر به قم از کتابخانه مرحوم سید هادی خسروشاهی بازدید کرد.

به گزارش ایرنا، «حسین جابری انصاری» در حاشیه این بازدید از مقام علمی و فرهنگی استاد فقید استاد «سیدهادی خسروشاهی» تجلیل کرد و وی را شخصیتی کم‌نظیر و وحدت‌آفرین در عرصه‌های علمی و فرهنگی و دارای خدمات دیپلماتیک در واتیکان و قاهره توصیف کرد.

وی افزود:‌ ایشان فزود: آثار متعددی در زمینه علوم اسلامی در قالب تألیف کتاب، ترجمه و تصحیح دارد.

وی ادامه داد: اولین خاطره من از این استاد فقید به کتابخانه کوچک پدرم بازمی‌گردد؛ در آنجا با کتاب و کتابخوانی آشنا شدم و زیباترین لحظه‌های زندگی من همواره در میان همان کتاب‌ها سپری شد.

وی اضافه کرد: یکی از کتاب‌های ماندگار در ذهن من، مجموعه «امام علی(ع)، صدای عدالت انسانی» تألیف جورج جرداق مسیحی بود که با ترجمه مرحوم استاد خسروشاهی و توسط انتشارات امیرکبیر قبل از انقلاب منتشر شده بود؛ نام و قلم ایشان از همان اوان در ذهنم نقش بست.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی بیان کرد: پس از آن، یادداشت‌های مستمر و پربار ایشان در روزنامه اطلاعات در دهه ۶۰ شمسی، همراه با نوشته‌های استاد محمدجواد حجتی کرمانی، از دیگر خاطره‌های درخشان است.

جابری انصاری اضافه کرد: این ۲ بزرگوار با همراهی استاد سیدمحمود دعایی، حلقه‌ای اثرگذار را تشکیل می‌دادند؛ قلم سحار و محتوای غنی نوشته‌های آیت‌الله خسروشاهی درباره جنبش‌های اسلامی و شخصیت‌های مختلف، همواره برای من و بسیاری از علاقه‌مندان جذاب و خواندنی بود.

وی تاکید کرد: ایشان علاوه بر تألیفات متعدد، منتشرکننده فصلنامه ارزشمند «تاریخ و فرهنگ معاصر» بود که من از اولین تا آخرین شماره آن را با علاقه پیگیری می‌کردم و در کتابخانه شخصی خود نگهداری می‌کنم؛ این مجله نیز گنجینه‌ای از یادداشت‌ها، گفت‌وگوها و تحقیقات ایشان بود.

مدیرعامل ایرنا بیان کرد: از سال ۱۳۷۳ و پس از فارغ‌التحصیلی از دانشکده روابط بین‌الملل، در وزارت امور خارجه و در بخش خاورمیانه مشغول به خدمت شدم و این نقطه آغاز ارتباط نزدیک‌تر با مرحوم استاد خسروشاهی بود.

وی افزود: آن مرحوم علاوه بر سوابق درخشان علمی و فرهنگی، ۲ مأموریت دیپلماتیک برجسته در واتیکان و قاهره داشت و کار فرهنگی ایشان در این ۲ مأموریت، اگر بی‌نظیر نباشد، قطعاً کم‌نظیر بود.

وی ادامه داد: ایشان در گسترش ارتباطات علمی و اسلامی و معرفی فرهنگ ایران، نقش ممتازی ایفا کرد و به حق، استاد و بزرگ نسل دیپلماسی پس از انقلاب به شمار می‌آید.

مدیرعامل خبرگزاری جمهوری اسلامی ادامه داد: مرحوم استاد خسروشاهی از جمله شخصیت‌هایی بود که هم از دور و هم از نزدیک، جذابیت و تأثیر یکسان داشت؛ هرچه به ایشان نزدیک‌تر می‌شدیم، بر علاقه و احترام ما افزوده می‌شد.

وی اضافه کرد: ایشان با وجود جایگاه علمی و سوابق درخشان، دارای فروتنی کم‌مانندی بود و با جوانان و همکاران، با محبت و گرمی رفتار می‌کرد.

وی گفت: به اعتقاد بنده، مرحوم استاد خسروشاهی شخصیتی استثنایی در میان روحانیت و رجال فرهنگی و سیاسی معاصر بود و توانایی جمع کردن میان ظاهراً متضادها را داشت.

جابری انصاری اضافه کرد: استاد خسروشاهی روحانی متعهد به شریعتی آسان‌گیر و رحمانی بود که در عین حال، ارادت خاص به شخصیتی چون مرحوم سیدمجتبی نواب صفوی داشت.

وی تصریح کرد: ایشان احیاگر میراث بیدارگرانی مانند سیدجمال الدین اسدآبادی بود و کارهای بزرگی انجام داد که از عهده دیگران ساخته نبود؛ بر همین اساس مهر ماندگار ایشان بر پیکره فرهنگ و تاریخ معاصر ایران و اسلام، جاودانه خواهد ماند.

جابری انصاری از درگاه خداوند متعال، علو درجات برای آن مرحوم و صبر و اجر برای بازماندگان، به‌ویژه فرزند گرامی ایشان مسئلت و ابراز امیدواری کرد که پیروان راه ایشان، در ادامه مسیر علمی و فرهنگی این استاد فقید، موفق باشند.

به گزارش ایرنا استاد سیدهادی خسروشاهی در سال ۱۳۱۷ متولد و در سال ۱۳۹۸ شمسی ملکوتی شد؛ ایشان مجتهد، نویسنده، مترجم و تاریخ‌نگاری بود که در حوزه علمیه قم نزد آیت‌الله بروجردی، امام خمینی و علامه طباطبایی شاگردی کرد و از استادان خود اجازه اجتهاد یا روایت دریافت کرد.





آخرین خبر قم در اینستاگرام : https://instagram.com/qomtoday