نماد آخرین خبر

جیره متعادل، کلید افزایش سودآوری در پرواربندی بره‌ در ایلام

منبع
ايسنا
بروزرسانی
جیره متعادل، کلید افزایش سودآوری در پرواربندی بره‌ در ایلام

ایسنا/ عضو هیئت علمی و محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی و منابع طبیعی استان ایلام گفت: با وجود هزینه بالاتر جیره‌های متعادل، نتایج پژوهش‌های اخیر در بدره نشان می‌دهد که این روش تغذیه با بهبود ضرایب تبدیل و افزایش وزن نهایی دام، به‌مراتب سودآورتر از روش‌های سنتی است.

جواد احمدپناه امروز پنجشنبه ۲۴ مهر در کارگاه کارگاه آموزشی طرح یاوران تولید «بره پرواری» در شهرستان بدره با اشاره به اجرای طرح مقایسه‌ای بین جیره مرسوم منطقه و جیره تنظیم‌شده بر اساس ۲.۵ مگاکالری انرژی متابولیسمی و ۱۵ درصد پروتئین خام اظهار کرد: نتایج نشان داد استفاده از جیره متعادل اگرچه اندکی گران‌تر است، اما با بهبود ضرایب تبدیل و افزایش وزن نهایی بره‌ها، چندین برابر هزینه اولیه را جبران می‌کند.

وی افزود: تولید گوشت با کمیت و کیفیت بالا بدون افزایش تعداد دام و دست‌یابی به سود مناسب در مدت زمان کوتاه از اهداف انجام عمل پرواربندی است مهم‌ترین بخش در این فرایند تغذیه است که حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد هزینه کل را به خود اختصاص می‌دهد.

علی ‌الله‌مرادی عضو هیأت علمی مرکز تحقیقات ایلام نیز در این دوره اظهار کرد: بیش از ۷۰ درصد ترکیب دامی استان را گوسفند و بره تشکیل می‌دهد و متأسفانه به‌دلیل نبود آگاهی کافی از نیازهای تغذیه‌ای، رشد دام‌های پرواری مطلوب نیست تنظیم صحیح انرژی و پروتئین جیره و کلید اصلی افزایش کیفیت لاشه و بازده اقتصادی در پرواربندی است.

وی با اشاره به آمارنامه کشاورزی سال ۱۳۹۵ گفت: در استان ایلام حدود یک میلیون و ۴۷۰ هزار رأس گوسفند و بره وجود دارد که معادل ۳.۰۹ درصد از جمعیت گوسفند کشور و حدود ۷۰.۶ درصد از کل دام استان است بنابراین، تغذیه مناسب با تنظیم انرژی و پروتئین مورد نیاز می‌تواند سهم قابل توجهی در بهبود عملکرد، کاهش فشار بر مراتع و افزایش سودآوری دامداران داشته باشد.

به گفته‌ی این محقق، اهداف طرح شامل بهبود عملکرد رشد در پرواربندی‌های بدره، افزایش بازده استفاده از خوراک، ارتقای کیفیت لاشه، بهبود بازاریابی گوشت بره و افزایش درآمد دامداران منطقه است.

جیره متعادل، کلید افزایش سودآوری در پرواربندی بره‌ در ایلام

محقق مرکز تحقیقات و آموزش کشاورزی ایلام با اشاره به اهمیت تنظیم جیره غذایی مناسب در پرواربندی بره گفت: در جیره پرواربندی، وجود میزان مشخصی از علوفه برای حفظ سلامت حیوان ضروری است، اما به‌طور معمول بخش عمده جیره بره‌های پرواری را کنسانتره تشکیل می‌دهد.

وی افزود: علوفه‌ها به دلیل دارا بودن فیبر بالا و میزان ناکافی انرژی و پروتئین، به‌تنهایی نمی‌توانند نیازهای رشد بره‌های پرواری را تأمین کنند و به همین دلیل، استفاده از کنسانتره در جیره خوراکی این حیوانات ضروری است.

این محقق با تأکید بر سازگاری گوسفند با انواع جیره‌های غذایی اضافه کرد: سطح علوفه در جیره می‌تواند بسته به شرایط پرورش و هدف تولید تغییر کند، مشروط بر آنکه ترکیب مواد خوراکی به‌گونه‌ای تنظیم شود که سلامت و رشد دام حفظ شود.

انتهای پیام





آخرین خبر ایلام در اینستاگرام :https://www.instagram.com/akharinkhabar_ilam/

دانلود اپلیکیشن آخرین خبر